Enligt denna artikel på Arutz Shevas hemsida, som kommenteras här, har organisationen Peace Now’s i antisionistiska kretsar mycket använda uttalanden om att israeliska samhällen på ”Västbanken” skulle ligga på annans mark, befunnits vara icke med sanningen överensstämmande. De får nu i ett fall därför betala skadestånd för förtal.

Den relevanta frågan igen blir: Varför ljög de? Det relevanta svaret är sannolikt, som i de flesta nonsens-fall: Antisionism – eller något ännu värre …

Logiken bakom tycks vara följande: Om sanningen inte räcker till för att komma åt Israel, så bör och måste man ljuga. Jfr. t. ex. Ilan Pappe och Tantura, se här. intensivt vänder man sig alltså mot Mellanösterns enda demokrati, västerlandets utpost, den enda stat i världen som står inför hotet av utplåning.

Vi välkomnar alltså Peace Now i nonsens-gänget, som redan består av bl. a. Diakonia, Ilan Pappe och Richard Falk. Nominera gärna fler kandidater och säg också varför de platsar!

Vad är nonsens-gänget? Jo en sammanfattande benämning på alla dem som sprider lögner och halvsanningar om Israel i syfte att smutskasta, dvs. – med ett kanske för svagt ord – nonsens.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,