Finnskogen

En liten halvdan men dock blågul bild ovan och med mitt svinhus i bakgrunden får representera årets midsommar. Inte lysande, men det är ju ändå midsommar just idag den 19 juni. Så jag hoppas ändå att ni tycker att det är OK 🙂

En annan bild nedan visar hur Sverigedemokraterna snart lär bli Sveriges största riksdagsparti:

Sentio juni 2015

Det är Sentio som har gjort denna mätning. Två andra mätningar visar på samma trend: Sverigedemokraterna ökar starkt och länge! Så här ser det ut:

Novus: 18,0 % + 1,2 sedan maj.
YouGov: 20,1 % + 0,4 sedan maj.
Sentio: 22,1 % + 2,7 sedan maj.

Majoriteten av partierna i Sveriges riksdag, den så kallade sjuklövern, har dock ”valt” att närmast till varje pris bekämpa och undertrycka den viljeyttring som så många svenskar röstat på och som i dessa opinionsundersökningar uppnått maximalt drygt 22 procent av röstetalet.

Detta i stället för att driva sin egen politik.

Inte minst visade det sig i Riksdagen nyligen, när bara två riksdagsmän vågade rösta mot den nuvarande regeringens budget. Övriga riksdagsledamöter lade ned sina röster, i den mån de inte tom. röstade för den.

Heder åt dessa två! Deras namn är Finn Bengtsson och Anders Hansson. Och här kan man då läsa om just denna omröstning.

Vi bör då ha klart för oss att ”alliansen” haft alla möjligheter att tillsammans med SD forma en majoritet i Sveriges riksdag efter förra årets val. Precis så som ”alliansen” gjorde redan efter valet år 2010!

Man frågar sig ju då varför det som var möjligt år 2010 inte var möjligt efter valet år 2014!?

I stället valde ”alliansen” att ingå den så kallade ”Decemberöverenskommelsen”, och har i dess anda nyligen lagt sig platt inför en socialistisk budget.

”Alliansen” anser alltså att det numera är mera OK att låta socialisterna styra Sverige, än att, som de gjorde under tidigare mandatperiod, själva styra Sverige. Visserligen med stöd av SD.

Men om det funkade då: varför icke nu?

Inlägget har redigerats 2015-06-20.

Länk: Samtiden, DN.

2 svar på ”Glad Midsommar – med mera!”
  1. Frågan är om svenskarna tar samma väg som danskarna gjorde nyligen?

  2. Shalom
    Lennart!

    Bilden med svinhuset & blomstren innehåller en hel del spännande symbolik. Tack!

    Ja, 22,1 % av de valdeltagande vid förra valet betyder att 1.390.093 röstande idag skulle ge SD (enligt Jan Sjunnesson den Sverigevänliga Folkrörelsen) sin support. Minst 1,4 miljoner skulle således idag rösta på partiet.

    I samband med sommarsolståndets närmandet kan vi konstatera att vi går nu mot mörkare tider…

Kommentarer är stängda.