Den förträffliga tidningen Världen Idag har lanserat Upprop Israel, där du kan skriva under på detta: Vi stöder inte den svenska regeringens beslut att erkänna en palestinsk stat.

Så klart vi inte gör!

I tidningen kan du läsa följande:

Vi vill med detta upprop markera vårt avståndstagande från den svenska regeringens beslut att erkänna en palestinsk stat. Vi ser inte att det finns vare sig legala eller politiska förutsättningar att nu godkänna en palestinsk stat. Gaza styrs av den terrorstämplade organisationen Hamas. Den palestinska myndigheten samregerar dessutom med denna organisation. Det är oklart vilka områden en palestinsk stat i nuvarande situation skulle omfatta.

Vi tror inte att den svenska regeringens beslut gagnar fred i Mellanöstern, utan tvärtom bygger in nya spänningar genom att ge legitimitet till antidemokratiska krafter. Beslutet är oövertänkt och saknar bred parlamentarisk förankring. Beslutet saknar också stöd i EU. Hur stort stödet bland vårt lands befolkning är måste anses vara ytterst osäkert.

Med detta upprop vill vi därför uttrycka vår sorg och vårt missnöje över regeringens beslut. Vi vill också uttrycka vårt stöd för den demokratiska staten Israel. Nu uppmanar vi fler människor att skriva under uppropet, som kommer att överlämnas både till den svenska regeringen och till Israels ambassad i Sverige.

Lukas Berggren, chefredaktör och ansvarig utgivare, Världen idag

Du kan lämna ditt självklara stöd för detta uttalande genom att gå vidare till denna länk.

Så klart du gör!

12 svar på ”Upprop Israel: Vi stöder inte den svenska regeringens beslut att erkänna en palestinsk stat”
 1. Självklart stöder jag inte detta verklighetsfrämmande, idiotiska, okunniga, omdömeslösa & destruktiva beslut!

 2. Jag fördömer den Svenska regeringens egenmäktiga förfarande vid erkännandet av Palestina, ett Svenskt Jihad i Israel.

  Sverige har blivit en skamfläck bland folken. Avskyvärt.

  // Rolf Lampa

 3. Ja, det var ett olyckligt erkännande som i praktiken blir stöd för Hamas och andra grupper med Israels förstörelse och antisemitisk uppvigling på agendat. Hoppas det kommer många underskrifter.

  Jerry, jag ser att du nu är den enda, praktiskt taget, på Egons falskspelande blogg. Nu sist drog han fram en tragisk felbedömning under kriget 1967, då Israel misstog ett amerikanskt skepp för ett Egyptiskt. En som Egon kan inte tänka på att Israel då hade fullt upp med fiendetrupper från flertalet arabländer och att alla krig för med sig misstag. Det viktiga för Egon är tydligen att hälla olja på elden, driva mer hets mot den judiska staten och därmed judarna som grupp. Han har gjort det otaliga gånger. Det finns inte så få antisemiter inom USAs state department heller, många för vilka den heliga oljan har varit mycket viktig, och där hittade Egon sin sista godbit. Han fattar inte att det ensidiga han för fram ser ut som att han föraktar judar. Du gav ett bra svar på det. Han ger sig enbart på den judiska staten, drar bara fram situationer som klandrar den judiska staten. Vem har sagt att Israel inte kan begå fel? Vad jag avskyr detta okristliga falskspel och hyckleri från kristna som från Egon Berglund på Dessa Mina Minsta Bröder. Usch! Tack för att du orkar. Jag fick nog när hans falska påståenden drabbade min person, inte för att jag är så viktig heller. 🙂

 4. FN:s generalförsamling antog ”Partition Plan” genom resolution 181 den 29 november 1947 med 33 röster för och 13 emot (bland dem samtliga arabstater!).
  Judarna accepterade formellt delningsplanen, men arabländerna och de palestinska araberna förkastade den.
  Ironiskt nog var Sverige en av de 33 stater som röstade för den modifierade Partition Plan!

  IDAG bör regeringen skämmas att har erkänt det så kallade Palestina tillsammans med en rad av världens brutala diktaturer.

  Vi skall komma ihåg att Azzam Pasha, generalsekreteraren för Arabförbundet, citerades av en egyptisk tidning som säger ”Personligen hoppas judarna inte tvingar oss in i detta krig eftersom det kommer att bli ett krig för eliminering och det kommer att bli en farlig massaker som historien kommer att spela in på samma sätt till mongoliska massakern eller korstågen krig.” Idag vet vi att ingenting har förändrats när det gäller arabiska löftet om undanröjande av den judiska staten.
  Så det är ju självklart att jag inte kan stödja regeringens erkännande av det så kallade Palestina, eftersom det aldrig har funnits en ”Palestina” stat, inte ens under Ottomanska riket(imperiet)ockupationen tidevarvet.

 5. I do not support the Swedish government’s decision to recognize the so called Palestine.

 6. Jag stödjer inte erkännande av Palestina i den svenska regering, finns inte med sådant namn! Tack!

Kommentarer är stängda.