Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Vad Israelen gör när han får en fluga i kaffekoppen

12 augusti, 2014 (17:45) | Israel | By: Lennart Eriksson

Jag återger härnedan en ganska rolig historia, som man kan läsa på många andra ställen på internet, men hittills ingenstans ännu på svenska vad jag vet. Så här kommer mitt försök till översättning:

Alltså: Vad händer när man får en fluga i sin kaffekopp? Det finns olika sätt att agera:

Italienaren kastar bort koppen och gör sönder den, samt går förbannad därifrån.

Tysken diskar koppen omsorgsfullt, steriliserar den, och kokar en ny kopp kaffe.

Fransmannen tar bort flugan och dricker upp kaffet.

Kinesen äter upp flugan och kastar bort kaffet.

Ryssen dricker upp kaffet tillsammans med flugan, eftersom den var gratis.

Israelen säljer kaffet till Fransmannen, säljer flugan till Kinesen, säljer koppen till Italienaren, dricker en kopp te och använder resten av pengarna till att uppfinna en anordning som förhindrar flugor från att falla ned i kaffekoppar.

Palestiniern ger Israelen skulden för att flugan hamnade i kaffekoppen, protesterar hos FN och kallar det en aggressiv handling, får ett lån från EU för att köpa en ny kaffekopp, använder pengarna till att köpa sprängmedel och spränger sedan kaféet där Italienaren, Fransmannen, Kinesen, Tysken och Ryssen alla försöker att förklara för Israelen att han borde ge bort sin tekopp till Palestiniern.

Detta är som sagt bara en rolig historia, inget annat.

Undrar vad ”Svensken” skulle ha gjort. För att inte tala om ”Bellman” …

Välkomna med förslag 🙂

Comments

Comment from Bengt B
Time 12 augusti 2014 at 21:15

Svensken, världsbäst på engelska, pekar på koppen och utbrister: Kofi Annan!

Comment from Evita22
Time 13 augusti 2014 at 09:11

Bengt B, ditt inlägg är det bästa jag sett på länge!!! Fick mig ett gott skratt =D

Comment from Magnus
Time 17 augusti 2014 at 08:16

Svensken hade startat en utredning hur flugor ska förhindras från kaffekoppar. Om utredningen slutar i något vettigt spelar ingen roll, bara man har en utredning för att stävja den ökande otryggheten. Flugor i kaffekoppar blir en het valfråga det året, när partierna bjuder över varandra hur väljarnas kaffe ska skyddas

Comment from Magnus
Time 17 augusti 2014 at 08:54

Efter några år upptäcker myndigheterna att folk är olika förberedda på hur man ska agera när en fluga hamnar i kaffet. Därför ordnar skolor frivilliga kurser i årskurs nio. Men det kommer visa sig inte räcka till, utan ändå kommer somliga människor både i tonåren och i det vuxna livet vara totalt oförberedda på hur man ska bete sig. Därför blir kurser obligatoriska för alla i ÅK 9. Alla ska med. Dessutom måste det kännas bättre för dem som inte på frivillig väg lyckas tillförskansa sig sådana kunskaper i jämförelse med dem som söker information på egen hand och kanske får hjälp av sina kompetenta föräldrar. Denna utbildning kommer bli ett stort kliv framåt för jämlikhet!

Comment from din mammas fitta
Time 22 september 2014 at 10:10

DIN MAMMAS FITTA VILKEN FUCKING RASIST DU ÄR, HAR DU INGEN FUCKING HIMANITET? MÅ GUD FUCKING BRÄNNA DIG ÄCKLIGA PEDOFIL! Vet du vad svensken skulle gjort med flugan? Jo han skulle våldtagit flugan! Din iq befriade fiskmås, börja inte prata om politik när du inte kan ett piss om de fucking idiot! Och ni andra som kommenterar de här och stödjer detta äckel, kan bara säga att ni inte heller kan ett piss om politik! Vi är dock så upprörda för att ni bara skriver de Palestina har gjort, plus att allt de ni skriver är falskt! Och att ni säger att det är skämt? Är et skämt att civilla människor dör?

Comment from Sapere Aude!
Time 22 september 2014 at 16:18

Jag visste inte att – you know what – kunde skriva på dator. Inte att iq-befriade fiskmåsar kunde det heller. Mycket ska man lära.

Comment from MHZ
Time 03 november 2014 at 22:02

Jag skriver ALDRIG kommentarer till bloggar men nu måste jag! Din mammas f***a!
Nivån kan ju inte bli lägre. Han förstör ju bara för sig själv… däremot är de ju lätt att förstå vilken kultur han är uppväxt i med de sättet att uttrycka sig… Tyvärr kommer det aldrig att bli fred mellan de två folken.

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39