Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Miljöpartisten Jerker Nordlund vill utplåna Israel

26 juli, 2014 (10:43) | antisemitism, antisionism, Israel, Palestina | By: Lennart Eriksson

Nordlund
Källa: Borås Tidning

Det är inte bara Miljöpartisten Mehmet Kaplans uttalanden som inger avsmak. Nu har en partikamrat i Herrljunga vid namn Jerker Nordlund på sin Facebooksida, enligt vad Borås Tidning rapporterar, uttalat att

Israel är att betrakta som en sinnessjukdom. Han vill också se ett globalt krig mot staten Israel. Han vill också se en ”skyndsam” nedmontering av staten Israel.

– Jag vill att statsbildningen upphör, eftersom den är byggd på delvis stulen mark på religiös grund, säger Jerker Nordlund till Borås tidning (BT).

Det där med att Israel är att betrakta som en sinnessjukdom ligger nära det som den ökände antisemiten Ahmed Rami uttalat, nämligen att ”judendomen är en psykisk sjukdom”.

Nordlund vill starta ett globalt krig mot Israel också. Det räcker alltså inte med det utplåningskrig mot Israel som Hamas för närvarande bedriver. För övrigt är anfallskrig förbjudna enligt folkrätten.

Sedan är det så att Israel i flera krig dessförinnan framgångsrikt har fått kämpa för den judiska statens överlevnad, en stat som tillerkänts judarna av FN. Om man hävdar att den judiska staten stulits, när den i själva verket, i likhet med de flesta stater och statsgränser uppkommit som en följd av krig, är det lika legitimt att hävda att Finland och Norge stulits från Sverige, att Skåne och Halland stulits från Danmark, att det nuvarande polska Schlesien stulits från Tyskland osv. Men ingen vill väl starta globalt krig av dessa orsaker i syfte att utplåna Finland, Norge, Sverige och Polen?

Det finns många andra exempel på hur territorium vunnits i krig, varav de flesta sådana vinster har accepterats av världssamfundet. Det är bara Israel som ska utplånas, Israel som vunnit hela sitt territorium i ett framgångsrikt utkämpat försvarskrig. Hade man förlorat hade Israel inte existerat idag.

Om motivet för utplånande ska vara att staten är byggd på religiös grund, vilket f.ö. Israel knappast är, måste vi i konsekvensens namn även utplåna Vatikanstaten, den Islamiska Republiken Iran och den Islamiska Republiken Afghanistan för att ta några uppenbara exempel.

Att kräva ett agerande av Israel, dvs. att upphöra att existera, som inte förväntas eller krävs av andra demokratiska länder, till exempel Sverige, Norge och Finland, är att likställa med antisemitism. Läs här. Nordlunds uttalande är alltså antisemitiskt.

Uppdatering 2014-08-13: Ytterligare en av allt att döma antisemitisk Miljöpartist får gå, precis som Nordlund fick gå. Metro rapporterar.

Länkar: P4 Sjuhärad, Världen Idag.

Comments

Comment from Elros
Time 26 juli 2014 at 23:38

Sverige är indirekt krig mot Israel genom att ge dessa terrorister i Gaza ekonomiska stöd.Hamas terrorister har byggt sina terrortunnlar, det finns en hel underjordiska stad med massor av rum med luftkonditionering betongväggar och lager med vapen och sprängämne. Israel upptäckte fruktansvärda planer att ta tusentals tungt beväpnade Hamasterrorister in i Israel genom tunnelöppning på Israels sida. Terroristerna skulle vara förklädda Israeliska uniform som man hittade lagrade i tunnlar och sedan ge sig in i de samhällen som ligger runt i Gaza och döda massor av människor innan Israel visste om vad som på gick. När den Israeliska armen väl mobiliserats kunde de inte veta vem de skulle skjuta eftersom alla terrorister skulle vara klädda Israeliska uniform. Israels armen har nu mera och mindre avslutat uppgiften att neutralisera Hamas terrorhot i deras tunnlar in i Israel.Två skolor som är UN.s har blivit avslöjade, där de har hittat raketer och sprängämne i sina byggnader och de har givit dessa raketer och vapen till Hamas så att de kunde skjuta dem på Israeliska civilbefolkning

Comment from Jerker Nordlund
Time 07 augusti 2014 at 10:38

Grundlösa anklagelser om antisemitism skadar judendomen.

http://samsaragalore.blogspot.se/2014/07/grundlosa-anklagelser-om-antisemitism.html

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39