Kategorier

Arkiv

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Warning: Undefined array key "widget_center_top" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 11

”85 % av de palestinska araberna stöder terror”

Så lyder en rubrik på Arutz-7s hemsida igår. Det är en opinionsmätning som utförts av den s. k. Palestinska Myndigheten som visar att 85 % av de tillfrågade stöder morden på skolan i Jerusalem tidigare denna månad. Se härom detta inlägg i denna blogg. Dessutom tycker 64 % att det är bra att skicka raketer på Sderot.

En palestinsk tänkare, som återges i New York Times artikel om samma sak, vilken du hittar här, menar att en viktig orsak till detta starka stöd för terror är att Israels attacker i Gaza nyligen medförde att nästan 130 personer dog, och att palestinierna därför ”törstar efter hämnd”.

Logiken tycks vara följande: Först skickar de islamofascistiska terroristerna i Gaza, vilka genom angreppsvåld vill utplåna Israel, så gott som oupphörligen raketer in i Israel. När Israel vill försvara sig mot detta, och attackerar ansvariga personer i Gaza, som gömmer sig bland civila, vilka därmed oavsiktigt kommer att drabbas, så ropar palestinierna på hämnd. Detta förefaller vara en variant av den repressiva tolerans enligt vilken den ena sidan – palestinierna – har rätt att med våld bekriga ett annat land – Israel, men där Israel inte anses ha samma rätt att med våld försvara sig.

Krig eller fred, hat eller kärlek? Krig och hat tycks i vart fall vara trenden för dagen i Gaza och Ramallah med omnejd.

En del påstår att de palestinska araberna valde Hamas för att de stod för en bättre ordning, skola och välfärd än PLO, inte i första hand för att folket ville utplåna Israel. Det trodde jag också. Trenden för dagen tyder dock på att vi hade fel.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Warning: Undefined array key "widget_center_bottom" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 51