Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

”85 % av de palestinska araberna stöder terror”

Så lyder en rubrik på Arutz-7s hemsida igår. Det är en opinionsmätning som utförts av den s. k. Palestinska Myndigheten som visar att 85 % av de tillfrågade stöder morden på skolan i Jerusalem tidigare denna månad. Se härom detta inlägg i denna blogg. Dessutom tycker 64 % att det är bra att skicka raketer på Sderot.

En palestinsk tänkare, som återges i New York Times artikel om samma sak, vilken du hittar här, menar att en viktig orsak till detta starka stöd för terror är att Israels attacker i Gaza nyligen medförde att nästan 130 personer dog, och att palestinierna därför ”törstar efter hämnd”.

Logiken tycks vara följande: Först skickar de islamofascistiska terroristerna i Gaza, vilka genom angreppsvåld vill utplåna Israel, så gott som oupphörligen raketer in i Israel. När Israel vill försvara sig mot detta, och attackerar ansvariga personer i Gaza, som gömmer sig bland civila, vilka därmed oavsiktigt kommer att drabbas, så ropar palestinierna på hämnd. Detta förefaller vara en variant av den repressiva tolerans enligt vilken den ena sidan – palestinierna – har rätt att med våld bekriga ett annat land – Israel, men där Israel inte anses ha samma rätt att med våld försvara sig.

Krig eller fred, hat eller kärlek? Krig och hat tycks i vart fall vara trenden för dagen i Gaza och Ramallah med omnejd.

En del påstår att de palestinska araberna valde Hamas för att de stod för en bättre ordning, skola och välfärd än PLO, inte i första hand för att folket ville utplåna Israel. Det trodde jag också. Trenden för dagen tyder dock på att vi hade fel.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.