Så lyder en rubrik på Arutz-7s hemsida igår. Det är en opinionsmätning som utförts av den s. k. Palestinska Myndigheten som visar att 85 % av de tillfrågade stöder morden på skolan i Jerusalem tidigare denna månad. Se härom detta inlägg i denna blogg. Dessutom tycker 64 % att det är bra att skicka raketer på Sderot.

En palestinsk tänkare, som återges i New York Times artikel om samma sak, vilken du hittar här, menar att en viktig orsak till detta starka stöd för terror är att Israels attacker i Gaza nyligen medförde att nästan 130 personer dog, och att palestinierna därför ”törstar efter hämnd”.

Logiken tycks vara följande: Först skickar de islamofascistiska terroristerna i Gaza, vilka genom angreppsvåld vill utplåna Israel, så gott som oupphörligen raketer in i Israel. När Israel vill försvara sig mot detta, och attackerar ansvariga personer i Gaza, som gömmer sig bland civila, vilka därmed oavsiktigt kommer att drabbas, så ropar palestinierna på hämnd. Detta förefaller vara en variant av den repressiva tolerans enligt vilken den ena sidan – palestinierna – har rätt att med våld bekriga ett annat land – Israel, men där Israel inte anses ha samma rätt att med våld försvara sig.

Krig eller fred, hat eller kärlek? Krig och hat tycks i vart fall vara trenden för dagen i Gaza och Ramallah med omnejd.

En del påstår att de palestinska araberna valde Hamas för att de stod för en bättre ordning, skola och välfärd än PLO, inte i första hand för att folket ville utplåna Israel. Det trodde jag också. Trenden för dagen tyder dock på att vi hade fel.