Peter Tejler. Foto: Pawel FlatoTorgny SegerstedtDet är rubriken på en artikel i Arutz7 på nätet.

Saken tycks vara den, att vår nye ambassadör till Teheran, Peter Tejler, foto t.v., ska ha visat skosulorna för Irans ”president” Ahmadinejad. Du vet, det där med skor kan i vissa arabisk-muslimska kretsar uppfattas som väldans ”nedsättande”, inte minst om de kastas mot dem man vill förolämpa.

Nå, Tejler gick inte så långt som att kasta sina skor på Ahmadinejad – något som han kanske ändå bort göra.

Jag associerar då genast till den aktuella filmen om Torgny Segerstedt, foto t.h., chefredaktör på Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, som under det andra världskriget med all rätt ansåg att ”Herr Hitler är en förolämpning”.

Samma kunde nog sägas om Ahmadinejad. En person som vill utplåna Israel. En islamonazist. Herr Ahmadinejad är förvisso en minst lika stor förolämpning som herr Hitler.

Jag upprepar alltså: Herr Ahmadinejad är en förolämpning!

Som sådan får han därmed finna sig i att Sveriges ambassadör visar honom skosulorna.

Bra gjort, Tejler! Mera sånt!

Och vilka fler personer som – minst sagt – förolämpar judar, demokrati och frihet, ja det är väl ganska uppenbart för dem som vill se. Några toppnamn är i vart fall Mahmoud Abbas (al-Fatah), Khaled Mashaal (Hamas) och Hassan Nasrallah (Hisbollah).

För de vill alla utplåna Israel, precis som Ahmadinejad. Och det är inte bara en förolämpning, det är antisemitism och antisionism!

Ett svar på ””Svensk diplomat förolämpar Ahmadinejad””

Kommentarer är stängda.