Här kommer ytterligare en rubrik bland dem alla som vi aldrig läst och aldrig kommer att få läsa i vanliga media. I stället lyder rubriken t. ex. i DN och SvD ”Israel sköt ihjäl al-Fatahmedlemmar” respektive ”Sex palestinier ihjälskjutna”, ungefär som att det skett helt utan anledning. Det är TT som ligger bakom båda artiklarna – fast kanske inte rubrikerna.

Själva orsaken till att terroristerna dödades, var att en rabbin skjutits ihjäl av just dessa terrorister på Västbanken i torsdags. Men när detta hände teg svenska media. Ytterligare en rubrik vi inte kunde läsa alltså. Men det saknades inte enbart rubrik, det saknades överhuvud taget rapportering i Sverige, såvitt jag kunnat se – med ett undantag: Ekot.

Terroristerna dödades sedan de vägrat att överlämna sig till den israeliska armén.

Vi ser än en gång att det är först när ”Israel” dödar palestinier som medierna vaknar. Att en jude mördas av palestinska terrorister förblir helt ointressant.

TT underlåter dock inte nu att rapportera, att en ”rådgivare till den palestinske presidenten Mahmud Abbas, [anklagade] Israel för att eskalera situationen.”

TT glömmer(?) då att Abbas även är ledare för al-Fatah, dvs. för just de terrorister som utförde det mord som utlöste hela ”situationen”.

Vad som hänt är alltså följande: Först utför Abbas’ handgångna män ett mord (och vem kan utesluta att det var just på uppdrag av just Abbas). När Israel försvarar sig kastar en rådgivare till chefen för förövarna, Abbas, skulden för ”situationen” på Israel. Just denna anklagelse finner TT värd att återge trots att det är fullkomligt uppenbart att det var Abbas’ terrorister i al-Fatah som sköt först.

Länk: Jerusalem Post berättar om båda händelserna här och här, Reuters, AP, Wikipedia om al-Aqsa Martyrernas Brigader som gärningsmännen tillhörde och som är en del av Fatah, Israel i Sverige, AP.

Kl 14.24: Nu har TT omarbetat sin artikel, och citatet från Abbas-rådgivaren har ändrats.

17 svar på ”Fatah-terrorister som mördat en rabbin skjutna på Västbanken”
 1. I slutänden så gäller det att veta vem som är ens vän och vem som är fiende. Islamister gör processen kort för demokratiska ambitioner. De som stöder islamistiska krafter påminner om stalinisterna som åkte till Sovjet i tron om att de skulle möta ett paradis men som i stället blev mördade eller satta i läger. En annan liknelse är de vilseledda nazisterna. Idag är islamister och nazister jämförbara. Båda förespråkar en totalitär fascistregim….

 2. Det var ju muslimska länder som 1948 gick till attack mot Israel med syftet att tillintetgöra landet, därför var muslimska länder som inte respekterade gränserna som blev tillsatta 1948. Varför skall då Israel bryr sig om gränser när sina fiender aldrig gör det??? varför får israelerna inte bosätta sig i sitt eget land? Vilken lag förhindrar ett folk att flytta till sitt eget land?

 3. PLO:s verkställande utskott Zahir Muhsein medgav i en intervju med den holländska tidningen Dagblad de verdieping Trouw ” Mars 31, 1977 följande. Det palestinska folket existerar inte. Skapandet av en palestinsk stat är endast ett medel för att fortsätta vår kamp mot staten Israel för vår arabiska enighet. I verkligheten finns det ingen skillnad mellan jordanier, palestinier, syrier och libaneser. Endast av politiska och taktiska skäl vi i dag talar om existensen av ett palestinskt folk, då arabiska nationella intressen kräver att vi ståndpunkten att det finns en tydlig ”palestinska folket” att motsätta sig sionism. Av taktiska skäl, Jordanien, som är en suverän stat med definierade gränser, kan inte göra anspråk på Haifa och Jaffa, men som en palestinier kan jag kräva Haifa, Jaffa, Beer-Sheva och Jerusalem. Men i det ögonblick vi återta vår rätt till hela Palestina kommer vi inte vänta ens en minut att förena Palestina och Jordanien!
  Det har aldrig funnits något land kallat palestina, det har aldrig funnits en palestinsk ledare förrän 1967, det finns inget palestinskt språk, ”palestinier” bara funnits efter 1964 de är alla araber och pratar arabiska såsom jordanier, egyptier och så vidare.

 4. En intressant frågeställning är väl också hur det kommer sig att det inte ska få bo några judar i Judéen och Samarien men att det gärna ska få bo hur mycket araber som helst i Israel, inklusive de permanentade flyktingättligarna till de 740 000 araberna runt 1948. Väg detta sedan emot de 850 000 judiska flyktingarna från arabländerna samtidigt. Visst är det märkligt? Att sedan påstå bosättningar ”strider mot folkrätten” – vilket struntprat. Alla boplatser har naturlig tillväxt, även de arabiska bosättningarna som är minst lika illegala de isåfall om de judiska påstås vara det. Hela Nablus som tidigare hette Sh´chem (det bibliska Sikem) är ju en jättelik arabisk bosättning på ruinerna av en forntida israelitisk stad. Ändå påstår somliga att det inte finns någon judisk anknytning till landet. Det är uppenbart att somliga borde läsa på lite bättre innan de uttalar sig. Kunde palestinierna sätta sig ner till förhandlingar så skulle de snart uppnå sitt mål att få en egen stat för första gången i historien (inte dåligt med tanke på att begreppet ett palestinskt folk inte har så många år på nacken) – förutom målet att utplåna Israel förstås, och då går det ju inte att förhandla. Då skulle det ju kunna bli fred och det vill man inte, åtminstone inte utan att man får det man vill ha. Då lovar man hellre fortsatt krig. Och vi vet ju vilka som drabbas då; den israeliska och den palestinska civilbefolkningen. Det är palestinsk diplomati det i Bildts tycke och smak. Kräv, ta & ge inget.
  filisteer var ett folk som ofta anföll judarna från havet. Detta betyder att judarna var där först och filisteer var förövarna. Dessutom är de så-kallade ”palestinier” knappast ättlingar från fillisteer utan de är vanliga muslimer som invandrade dit efter att flesta judar blevit bortdrivna och slaktade.
  Jerusalem har alltid varit judarnas heliga stad men blev ockuperad av muslimerna, detta betyder att det var muslimerna som ockuperade Jerusalem – inte tvärtom!! Och det var ju muslimska stater som anföll Israel 1948, det var dessa stater som inte respekterade FN:s resolution. Gaza tillhörde Egypten och Västbanken tillhörde Jordanien 1948 – alltså, det fanns inga palestinier då! palestinier blev en påhitt efter 1967, men ni fortsätter att bara fördöma Israel… med vilket syfte?
  Och var är poängen? De flesta ni kalla ”palestinier” är ju också muslimer som har invandrat dit i början av 19-hundra talet… Arafat själv var född och uppväxt i Egypten, alltså han var en egyptier som blev PLO:s ledare, varför är det bara fel när judarna invandrar till Israel? Kan du inte se din dubbelmoral i detta?

 5. Lepe: Det var därför de använde militären och inte polisen för det gällde inte den egna befolkningen. Om ett land attackerar och försöker utplåna ett land och det landet försvarar sig och tar mark är det en ”erövring” ej en ockupation. Detta gäller för resten av världen men enligt dig inte Israel. Skulle palestinerna och araberna ha respekterat 1948 års gränser så skulle vi inte ha problemen och den sk ockupationen som vi har idag. Den dagen palestinerna och araberna slutar attackera Israel och erkänner Israel så kan vi få lugn i regionen.

 6. Den egna befolkningen? Den borde i så fall befinna sig i det ”egna landet”. Att förflytta den till ockuperade områden är såvitt jag vet ett brott! 1948 fick Israel/judarna ca 53% av Palestina. Enligt 67-års gränser kräver de ca 72% och ”behärskar” nu 100%. När skall ni sluta ”ängslas” för dess utplåning?

 7. Niklas: Ansvaret för de 300 barnen är Hamas och ingen annans! De har haft chans efter chans att skapa säkerhet och välstånd till sin befolkning men misslyckats om de överhuvudtaget bryr sig om det. Beskjuter man och attackerar ett land så kommer det landet troligtvis att skjuta tillbaka. Hamas som har makten i Gaza har även ansvaret för dess befolkning!

 8. Nicklas, det är inget nytt krig som pågår eller som ska startas. Utplåningskriget mot den judiska staten har pågått i vart fall sedan år 1948.

 9. Lepe: Israel har bevisat igen att de som varje demokrati i världen försvarar sin befolkning, inget konstigt med det. Och sedan verkar du förväxla palestiner med israeler. Poliser skickar man för att ta hand om problem inom den egna befolkningen. För att skydda sin egen befolkning mot en yttre fiende då skickar man militären precis som alla andra demokratier i världen. Däremot visade återigen palestinerna att det är de som är angriparna, det var lugnt i ett och halvt år innan de attackerade Israel ”igen”.

 10. 300 döda palestinska barn (många med olagliga krigsföringsmetoder) under Gjutet bly rör dig inte i ryggen, men en död rabbin, det är värt att starta ett nytt krig för?

 11. Israel hävdar att man är en helt normal demokrati. Detta har man återigen motbevisat genom handling. Jag hävdar att ingen normal demokrati skickar milität trupp efter misstänkta mördare. Har man hört talas om Poliser?

 12. Bobur: By ”terrorists” I mean the same as the European Union: Al Aqsa Martyrs Brigades which is a part of al-Fatah whose leader is Mahmoud Abbas. I don’t think that the bad situation in Gaza becomes any better by terrorists murdering a jew on the West Bank. – Maybe I write stupid articles, but I also allow a few stupid comments.

 13. Who did you mean ”Terroristerna”?in your article.Fatah? Hamas? or Israelis?
  You are an ignorant person!Israeli army (IDF-Israeli Defence Forces)killed 100 times more than Palastinian ”Terrorists” did.Open the statistics,wear you glasses and read carefully.
  Why are you not writing last years Israeli genocids they killed 1400 people in Gaza in your blogg?
  You are not hungry like palastinians who lives worlds biggest prison in Gaza.You are not living the place where israelis occupy and build their illegal settlements.So you don’t feel their suffer.
  I advice you not to write stupid articles like you did

 14. Lyssna bara på Rapport kl 21 00 den 26/12.
  ”Israel dödade 3 palestinier i Nablus för att de attackerade en bosättare.”
  Jag tycker det borde anmälas. En sådan flagrant förvrängning av fakta borde inte få passera obemärkt.

 15. Här är ett exempel på skillnad i rapportering mellan svensk och utländsk media.

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/israel-skot-ihjal-al-fatahmedlemmar-1.1019368

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/8430688.stm

  1. DN rubriken är överdriven som vanligt, medans BBC är mer sansad.

  2. Enligt DN artikeln så rullade ”hela” Israeliska arméen in för att ta hand om enligt dom 3 st civlia palestiner. När det bara var en liten räd.

  3. Enligt DN artikeln så sade palestinska källor att Israel gick in och dödade alla i huset direkt utan förhandling. Medans BBC sade att enligt palestinska källor så tillhörde männen i huset Fatahs beväpnade gren dvs de hade vapen. Och att räden varade i flera timmar det betyder att man inte bara gick in och sköt alla på en gång.

  3. Man skriver i DN artikeln att det hade varit lugnt i ca 1 och ett halvt år tills nu. Man försöker få det tills Israel startade bråk igen. Men mig visar det att Israel inte är angriparen, så länge palestiner inte angriper Israeler så blir det inget våld. Ett och ett halvt år av lugn bevisar detta.

  Och detta är bara ett exempel på antisraelisk rapportering i svensk media.

Kommentarer är stängda.