Kategorier

Arkiv

A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Warning: Undefined array key "widget_center_top" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 11

Fatahs tvetalan: Säger att Israel ska utplånas när de tror att omvärlden inte lyssnar

Det framgår såväl i Fatahs stadgar som av filmen härnedan vad som är Fatahs syfte: Israels utplåning. Budskapet är ett helt annat till omvärlden. Det talas om ”tvåstatslösning” t. ex. Och omvärlden går ofta på det, tyvärr.

Jag noterar ett inlägg på Svt Debatt av ”Palestinas” ambassadör i Sverige Hala Husni Fariz. Hon skriver bland annat att godkännandet av ”Palestina” som ”stat” i FN ”bekräftar världens rättsliga åtagande till det palestinska folkets oemotsägliga och icke-förhandlingsbara rätt till självbestämmande, precis som övriga folk i världen.”

Detta skrivs alltså av en person som företräder ”Palestina”, en entitet vars ”president” är Fatah-ledaren Mahmoud Abbas. Fatah har gång på gång bekräftat att man inte erkänner judarnas ”icke-förhandlingsbara rätt till självbestämmande”, deras rätt till staten Israel. Som framgår av filmen. Hon borde alltså ha tillagt ”precis som övriga folk i världen, med undantag av judarna”.

Fatah och ambassadören (bild nedan när hon introducerades vid hovet) talar med kluven tunga. Tro dem inte när de påstår att de är för en tvåstatslösning. De strävar entydigt efter en enstatslösning och den enda statens namn kommer inte att bli Israel om de får som de vill. Den saken är klar.

”Det tar vi i hand på”, sade drottningen. Och Hans Majestät Konungen log och instämde. Fast riktigt vad de var överens om förblir nog oklart:

HMKPLamb
Copyright: Kungahuset.se Foto: Henrik Garlöv

6 kommentarer tillFatahs tvetalan: Säger att Israel ska utplånas när de tror att omvärlden inte lyssnar

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Warning: Undefined array key "widget_center_bottom" in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/atahualpa/index.php on line 51