Jag fiskade upp två bilder från internet idag. Den ena/övre från Israel, utvisar en civilpersons sönderskjutna bostad (källa). Den andra/nedre från Gaza, utvisar premiärministerns i PNA, tillika Hamasledaren Ismail Haniyehs före detta kontor (källa, länk).

Tydliga bilder på hur Hamas urskillningslöst attackerar civilbefolkningen i Israel – tre civilpersoner har mördats, under det att Israels försvarsmakt med, som det brukar heta ”kirurgisk precision” klarar att, mitt inne i en stad och utan att skada intilliggande byggnader, attackera dem och endast dem som står bakom terrorattackerna mot den israeliska civilbefolkningen och utplåningskriget mot den judiska staten Israel.

Visst är kriget oproportionerligt. Hamas vill döda judarna och utplåna Israel. Israel vill bara försvara sitt land och sin civilbefolkning. Israel vill inte utplåna något land. Det är skillnad.

Och tack och lov har Israel ännu förmågan att försvara sig mot dem som vill utplåna landet! Den oproportionaliteten ska vi bara vara glada för!

I Tel Aviv öppnas nu skyddsrummen för civilbefolkningen. I Gaza klagas det på att det inte finns några skyddsrum. Men den bristen beror nog i första hand på att Hamas vill använda sin civilbefolkning till mänskliga sköldar, och då ska de så klart inte skickas ned i skyddsrum; de ska hellre dö.

Skillnaden i attityd framgår tydligt här:

Israel skyddar sin civilbefolkning; Hamas drar sig inte för att hellre döda sin civilbefolkning än att ge upp sitt utplåningskrig mot Israel. Oproportionerligt? Ja, kanske något lite …

Och byggnadsmaterialet som hela tiden införs från Israel, det används som sagt nog inte så mycket till skyddsrum, utan kanske istället till att bygga flotta hotell. Här är en bild på ett sådant:

Och här är en bloggning där du kan se många fler tjusiga byggnader i Gaza vars byggnadsmaterial nog hade räckt till massor av skyddsrum.

Om befolkningen i Gaza tycker att det råder brist på skyddsrum får man nog i första hand klaga hos Hamas alltså. Inte hos Israel!

Civilbefolkningen i Gaza kan dessutom vara lugn i ett viktigt avseende. Israel har ingen avsikt att attackera dem. Hamas har tyvärr dock en avsikt att använda just sin egen befolkning som ”kanonmat”, detta enkom för att kunna anklaga Israel för att ha dödat civilpersoner. Detta enkom som ett led i Hamas’ strävan att utplåna Israel. Även i detta avseende bör alltså eventuella klagomål från befolkningen i Gaza i första hand riktas mot Hamas. Inte mot Israel!

Länkar: GP, SvD, Ynet, Dagen.

5 svar på ”Två ”motbilder” från Israel och Gaza”
 1. ¤ chaim-mot.SWEDEN/SVERIGE. 2012.november.18. Söndag.

  – Alldeles kort. –

  Det kommer ( : i nuet eller i en snar framtid : ) att bli ofrånkomligt för den Judiska Staten ISRAEL att – helt och fullt – annektera//återinkorporera Gazaområdet, för att därifrån – en gång för alla – sätta dagordningen för en ny i genuint i fredlig-laglig utveckling för hela ERETZ ISRAEL. Om inte annat, så kommer den ISRAELISKA FOLKOPINIONEN – FÖRR ELLER SENARE – att kräva ( : ! : ) detta. Allt emedan verklig fred kräver ordning och reda. Säkerhet, skydd, trygghet, lugn och ro. Och VILA! Något de inte haft i – t.ex. – Askhelon på länge nu.
  OCH. Alltså. ISRAEL blir i så nödsakade att – i ånyo – sätta ned foten och det med besked! Och sköter inte Egyptierna deras i åtagande uti Sinai, kommer även där ISRAEL bli nödda att i rensa upp – uti det i uppflammande i arabiska millitanta i terrorvåldet mot civila och oskyldiga människor – och därmed i instifta ordning och fungerande lag och rättssäkerhet för alla och en i den – repris; – Judiska Staten ISRAEL. Och i sammanhanget i fråga måste ISRAEL Självft – varken det så i önskar eller vill – tvingas att av realiteterna uti HELA ISRAEL ta i beaktandet av ett i helt och hållet i nytt grepp om det – s.ka. – ”Västbanken”-problemet. Och detta medelst en i lika ny som i defenetiv//oåterkallelig i gränsdragning – från ISRAEL sett – jämte Jordanien och en ny lika defenetivt i etiskt-juridiskt i villkorad uti – obs! – inlemmning av arabiska bosättningar och araber i Samarien – osv. – till att bli medborgare ( : villkorade sådana : ) uti STATEN ISRAEL.
  Och de av den arabiska befolkningen och i likaledes de i arabiska bosättningarna uppå detta-detsamma i varande i ISRAELISKA-Samariska ( : – etc.- : ) området i fråga – vilket i västerlandet kallas för ”Västbanken” – som alltså i de-facto i – obs! – inte kan godtaga ett i medborgarskap – och hel och full i inlemmning – uti den JUDISKA STATEN ISRAEL, dessa desamma i FÖRNEKAR SIG-SJÄLVA I-SJÄLVFT DEN LAGA JURIDISKA RÄTTEN till att fortsätta i bo, leva, och verka, i eretz ISRAEL, varmed de enligt juridisk praxis blir föremål för såväl individuell som – i större skala om så nödvändigheten den bjuder – kollektiv i UTVISNING – till de i omgivande arabnationerna – ( : varifrån dessa araber i ursprungligen kommer-kommit : ) och detta på livstid och sålunda i förbundet med en i definitiv uti oåterkallighet.

  DETTA – STORA ARBETE! – ÄR VAD SOM I ÅTERSTÅR DEN I ISRAELISKA NATIONEN OCH HELA DESS I ETNISKT-RELIGIÖST UTI BLANDADE MEN I ENADE I FOLK! – OAVSETT POLITISK LEDING, ÖKADE PSYKO-SOCIALA-FINANASIELLA KLYFTOR, ELLER EJ, UTI LANDET, OCH, INTERNATIONELLT I ANTISEMITISKT-RASISTISKT UTI LADDAT MEDIATRYCK, SAMT, ETT I INTERNA SOM I EXTERNA UTI VARANDE I ISRAELFRÅGOR ETT I IGNORANT//OKUNNIGT I VÄSTERLAND, – .

  Sådan är ISRAELS VÄG – i nuet som uti en i framtid – ,
  med eller i förutan VÄSTERLANDETS i godkännande//i samtycke.-

  chaim

 2. Lg Berntsson, den frågan skall du ställa till libanesiska, syriska, jordanska, egyptiska makthavarna.

  I Sverige har ättlingar till palestinska araber, svensk medborgarskap.

  I arabländerna har dessa palestinska araber och deras ättlingar en status av ”flyktingar”, för FN skall bekosta deras vistelse i landet.

  Snacka om solidaritet när det passar politiska ändamålet…

  Kan DU förklara för mig varför slaktar de sina landsmän i dessa ”flyktingläger”?

 3. Att palestinier lever i flyktingläger är pga att arabländerna vägrar ta hand om sina bröder. De vill istället använda flyktingarna som ett vapen mot Israel. Trots att det är araberna som har ansvaret för dessa flyktingar eftersom de startade krigen.

  Och när du kallar dessa läger för koncentrationsläger spottar du på alla människor som suttit i ett sådant.

 4. Varför lever 1000 tals palistinier fortfarande ett flyktingläger (konentatonsläger) efter över 60 år efter staten israel bildades är detta oxå guds vilja????

Kommentarer är stängda.