Läs här (på engelska så klart) vad hon skriver i Jerusalem Post.

Hon menar att president Bush har svikit det ideal som han först uppvisade, nämligen att i stället för att upprätthålla ”stabilitet” i världen genom att hålla ”tyranniska arab-regimer” under armarna, försöka införa demokrati. Men han har inte lyckats därmed, vare sig i Libanon eller Irak. Orsaken till det är, att han ”fegade ur”, hukade inför den fiendskap som han till följd av denna linje ådrog sig från ”the Arabs, the Europeans, the Washington elites and the Israeli left”. Tillsammans underminerade de hans politik, skriver Glick.

Men fortfarande har han en chans att visa vad han går för, nämligen genom att slå ut Irans kärnvapenförmåga.

Så här skriver Glick: ”Den Bush som förstod att en stabil tyranni var ett hot mot en framgångsrik demokrati, visste att Iran måste besegras och dess regim avsättas. Den Bush som prisade de delade värden på vilka både USA och Israel hade grundats, visste att de som önskade utplåna Israel inte någonsin heller ville samexistera i fred med USA. Om denne Bush fortfarande existerar, så har tiden kommit för honom att agera utifrån dessa aspekter. Innan han avgår bör han ta till sig Israel som en allierad och förhindra att Iran skaffar sig kärnvapen. Han kommer därigenom inte bara att rädda miljoner människoliv. Han kommer också att försäkra sig om en plats i historien.”

Så det kanske är bäst att ”den store Satan” vars död Iran önskar, försöker försvara sig, och Israel – ”den lilla Satan”, och västerlandet, och oss, i förebyggande syfte alltså. Om det nu är demokrati som vi strävar efter att försvara, alltså, och inte bara tyranniets fiktiva ”stabilitet”.

Det vore onekligen ett hedervärt slut för en hedervärd president!

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

4 svar på ”Caroline Glicks mästerliga analyser och insikter”
 1. hej jag har forskat om libanon i skolan och som jag har läst så är mer än 30 % av libanons befolkning kristna, och att libanon egentligen är ett kristet land och de flesta kristna kommer ursprungligen ifrån grekland och gamla turkiet som hörde till syrianerna. innan inbördeskriget var de kristna 54% av libanons befolkning. bitch

 2. Peter Ingestad, är du riktigt frisk? Du verkar ju helt förblindad av hatpropaganda. ”Rasistisk fasciststat”,”fanatisk teokrati” ”Ein Volk, ein Reich, ein Fuehrer”
  …. fast nu ser jag dina avslutningsord och då förstår jag bättre. En värdig representant för din ideologi, med andra ord.

  Israel är en västerländsk demokrati där ca 20% av medborgarna är araber. Hur många judar finns i de omkringliggande arabländerna. Där kan du tala om etnisk rensning.

 3. Peter, du talar mycket om Sanningen, men vilka belägg har du för din sanning? Du har ju inte bemödat dig om att ange ett enda. Så länge du inte gör det, är det svårt att ta ditt inlägg riktigt på allvar.

  Vänligen
  /Lennart

 4. Sionistisk slingerbult

  http://www.newsmill.se/artikel/2008/11/26/antligen-en-sant-pro-israelisk-utrikesminister#comment-6890

  Lisa Abramowicz slingrar sig som en mask på kroken. Sanningen är att Israel sedan länge gradvis urartat. Sanningen är att Israel sedan länge är världens enda etniskt diskriminerande land. Sanningen är att Israel obönhörligen utvecklas til en rasistisk fasciststat. Sanningen är att Israel gradvis glider över i händerna på en fanatisk teokrati. Sanningen är att Israel i all väsentligt alltmer framstår som Tredje Rikets arvtagare, ein Volk, ein Reich, ein Führer (han däroppe). Sanningen är att Israels folkrättsliga grundval inskränker sig till 1947 års gränser. Sanningen är att judiska extremister (som låg bakom mordet på Yitzhak Rabin) förespråkar Holocaust på palestinier allt enligt Bibeln (Joshua). Sanningen är att Israel är en konstgjord stat som lever och parasiterar på USA. Sanningen är att Israel ständigt blir alltmer desperat och instabilt och därmed ett hot mot världsfreden. Sanningen är att Lisa Abramowicz VET allt detta. Sanningen är att Lisa Abramowicz fullständigt medvetet förtiger sanningen. Så har den sionistiska propagandamaskinen hållit i gång i sextio år, men nu håller det inte längre, och det kan vi tacka Islam för. Halleluja fär Islam!

  Sanningen är att Toran och Talmud utmärker judarna som Herrefolket med rätt att förslava andra. Sanningen är att det VET alla sionister. Sanningen är att judarna ska ha PRECIS samma rätt som alla andra, de ska inte ha nåna herrefolksprivilegier. Men nu har den sionstiska propagandamaskinen i alla tider förespråkat Liberalism och Mångfald och Multikulti för ANDRAS räkning – men vad kräver de för EGEN del? jo exakt raka motsatsen! vilken skamlöshet! Det är Hitler Uppstånden, det – den ariska övermänniskan, den judiska övermänniskan, samma nazism där som där, men nu håller det inte längre och det kan vi tacka Islam för. Allah’u akhbar, halleluja för Islam!

Kommentarer är stängda.