… närmare bestämt från FN når oss genom JPost följande uttalande av ordföranden i generalförsamlingen Miguel d’Escoto Brockmann.

Brockmann säger att ”det internationella samfundet borde överväga sanktioner mot Israel som inkluderar bojkott, avyttring av tillgångar och sanktioner liknande dem som infördes mot Sydafrika för 20 år sedan.” Han fortsätter: ”Den israeliska politiken i de palestinska området framstår som väldigt lik en tidigare eras apartheid, på en annan kontinent, och jag tycker att det är mycket viktigt att vi i Förenta Nationerna använder detta ord. Vi ska inte vara rädda att kalla något vid dess rätta namn.”

Här återges en begäran från den palestinska ”generaldelegationen” i Sverige att Sverige skall göra något för att Israels ”belägring av Gaza” skall upphöra. Denna belägring är, påstår man, ”endast ytterligare ett bevis på att Israel inte respekterar internationell rätt och humanitär lag”.

Idag är det tydligen en ”internationell solidaritetsdag med det palestinska folket”. En tacksam dag att spy galla över Israel alltså.

Om det inte vore så att det är officiella företrädare för såväl FN som för den s. k. ”palestinska myndigheten” som uttalar detta nonsens, så skulle man lätt kunna avfärda tramset som just nonsens.

Men om FN ärligt menar att Israel separerar judar från araber på Västbanken med samma avsikter och på samma sätt som svarta separerades från vita i Sydafrika, och menar att detta borde upphöra, så är man långt ifrån verkligheten och realiteternas krav. Arabstaterna separerar ju för det första araber från judar på ett mycket mera ingripande sätt. För hur många judar finns kvar i arabstaterna? Västbanken är ett omtvistat område, på vilket det förekommer arabiska angrepp mot judar. Tongivande arabiska krafter som verkar på Västbanken vill dessutom utplåna Israel och därmed genomföra ytterligare en gigantisk arabisk ”apartheid”, som består i att göra hela Levanten ”judenrein”.

Klart att Israel måste hålla dessa krafter i schack och på armslängds avstånd – minst!

Att göra Israels rätt att existera och deras åtgärder för att försvara sig till en anklagelsepunkt mot just Israel är alltså djupt ohederligt. Det faller en stor skammens skugga över FN. Det har det gjort länge, men med detta uttalande tätnar mörkret.

På motsvarande sätt med det palestinska uttalandet: Klart att en fientlig entitet varifrån raketer hela tiden avskjuts mot Israeliskt territorium måste belägras! I totalt krig – vilket Hamas alltså i Joseph Goebbels efterföljd förklarat mot Israel – vore regeln inte bara att belägra utan erövra detta territorium och besegra angriparen – Hamas och dess anhang. Men istället för raketer skickar Israel – mat. Detta är ödmjukhet och ingenting annat. Israel har ingen anledning att försörja sina fiender, men de gör det. De föder bokstavligen den hand som biter dem, och får ingenting annat än glåpord och raketer, förbannelser och krigsförklaringar tillbaka.

Som sagt, vi ska inte vara rädda att kalla saker för deras rätta namn. ”Apartheid” är inte ett sådant namn. Ord som i stället faller mig i tanken är ”antisionism”, ”antisemitism” och ”islamonazism”.

Det är tyvärr sannolikt mot bakgrunden av dessa begrepp som vi bör förstå de båda refererade uttalandena.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,