Det tror i alla fall vadslagningsföretaget Ladbrokes i ett pressmeddelande. Här kan du se de aktuella oddsen.

Och visst är Bildts koncilianta attityd gentemot islamiseringen i Turkiet, och islamistkramarna i Ship to Gaza, samt ändlösa kritik av Israel – bara för att ta några exempel – inte någonting som är klädsamt för en svensk utrikesminister. Se t. ex. min senaste bloggning om detta.

Det som senast upprör är Bildts uttalande om Libyen: ”Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet och en rimlig utveckling”. En ledare i Aftonbladet författad av Anders Lindberg sammanfattar väl problemställningen under rubriken ”Vi får skämmas för Carl Bildt”. (Jag brukar inte citera Aftonbladet med särskilt gillande, men här finns det anledning att göra ett undantag.)

I verkligheten måste man stödja personer, annars kan man inte ”få till” något alls nämligen. Saker händer inte av sig själva. Vad som borde stödjas är givetvis företrädare för demokrati och frihet. Vad som bör motverkas är givetvis företrädare för diktatur och islamism. Sett i det perspektivet är det i alla fall helt klart vem som inte bör stödjas, nämligen Kadaffi.

Men hur Carl Bildt eventuellt vill ”få till” detta, ja det är höljt i dunkel.

Statsminister Reinfeldt talar däremot klarspråk: Ingen diktator ska sitta kvar.

Länkar: DN, SvD.

7 svar på ”50% chans att Carl Bildt lämnar sitt jobb inom en vecka”
  1. Ok, kanske var det så, för inte verkade det sannolikt, oavsett vad vi tycker om utrikesministern.

  2. Ladbrokes verkar ha tagit bort det (det var länk 2 som pekade dit). Bara pressmeddelandet kvar. Som någon sa, det var nog en PR-kupp från Ladbrokes, men ganska fyndigt var det!

  3. Vore bra om du hade en länk till Ladbrokes där man kan se oddsen på att Carl Bildt avgår. Det verkar som du slarvat lite här, men jag kan ha fel.

  4. Och finns det någon i Libyen m fl länder i området som egentligen förstår innebörden i ’demokrati’?

    Jag skulle inte tro det. Ingen av dem har ju redan upplevt det … annat än i t ex Sverige. Jag skulle mer tro att demokrati för de flesta som ropar på det där nere betyder välfärd utan ansträngning … rättigheter utan skyldigheter …

    Dessa länder kommer aldrig att få någon demokrati – det finns det starka krafter som ser till att det inte blir. Vi har facit efter omvälvningen i Iran …

  5. Det här måste väl ändå vara en PR-kupp? Heder åt Ladbrokes för att de drar sitt strå till stacken och sätter press på Bildt.

  6. Då får du väl upplysa Bildt om vad den man/kvinna heter som representerar demokratin i Libyen.

Kommentarer är stängda.