Detta har hänt.

Under den amerikanske vicepresidenten Joe Bidens besök i Israel blev landet angripet från Gaza. Gaza avsköt en kassamraket mot Israels territorium. Detta är en direkt krigshandling.

Vid denna tid uppfattades det som väldigt provocerande att Israel, samtidigt som Biden var på besök, annonserade byggandet av nya bostäder i sin huvudstad Jerusalem. FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon fördömde Israels bostadsbyggande, men har såvitt känt inte fördömt Gazas senaste oprovocerade anfall på Israel.

Naturligtvis hängde palestinierna på: ”Palestinierna avvisar fredssamtal”, löd rubriken.

Att Israel angreps från Gaza var det ingen som sade något om. Svensk press teg. Biden blev inte provocerad.

Idag lyder rubrikerna i svensk press ”Israeliskt flygangrepp mot Gaza”. Som vanligt framgår inte orsaken till den israeliska angreppet med önskvärd tydlighet. Rubriken ger intrycket av att Israel oprovocerat angripit Gaza – när det istället var precis tvärtom!

Den vanliga visan alltså. När Gaza attackerar Israel är det ingen som bryr sig, inte USA, inte FN. Gazas angrepps- och anfallskrig mot Israel anses inte alls så provocerande som när Israel bygger bostäder. Då skriar klagoropen över världen.

Värre att bygga hus än att bedriva anfallskrig alltså, enligt den logik som tydligen både USA och FN och svensk och annan press med flera anammat.

Fast det är antagligen bara när israeler bygger hus som det måste förbjudas.

För logiken är bara logisk om man ser judar/israeler som förövare och araber som offer. Men egentligen är det i hög grad precis tvärtom och har så varit i vart fall ända sedan arabstaterna anföll Israel år 1948 i syfte att utplåna landet. Det syftet har terroristledarna i Gaza alltjämt. Det är därför som de hela tiden angriper Israel.

Länkar: DN, The Golani Spy, DN, SvD, Dagen.

16 svar på ”Gaza angriper Israel igen – utplåningskriget pågår och världen tiger”
 1. Min argumentation är logisk. Jag citerar det historiska händelseförloppet enligt vad som står i de israeliska historiearkiven, som författare som Benny Morris har undersökt, studerat och beskrivit. Jag ser att ni inte har några argument och börjar bli irriterade på mina kommentarer eftersom ni inte klarar av att intellektuellt kontra dem. Ni vill hålla på med er propaganda ostört. Snart kommer ni förmodligen att hitta på en orsak för att bannlysa mig från den här webbplatsen, eller hävda att jag har kopplingar till Mohammed Omar.

  Vad är det med Israels politik på de ockuperade territorierna som inte är apartheid, Tony? Att separera vägar för judar och araber, samt att med förnedrande kontroller, inskränka arabers rörelsefrihet, på territorium man enligt internationell lag måste dra sig dra sig tillbaka från är apartheid. Att demolera andras hus på ockuperad mark på Västbanken är apartheid. Murbygget som inkluderar ockuperad mark är apartheid. Jimmy Carter: ”Israels Apartheid is Worse Than South Africa’s: http://www.haaretz.com/hasen/spages/799476.html

  Eller hävdar du att Jimmy Carter inte heller vet vad apartheid är för något? Kanske han är antisemit? Den sydafrikanske pastorn Desmond Tutu har också kallat Israels ockupationspolitik för apartheid: http://news.bbc.co.uk/2/hi/1957644.stm Är han också antisemit? Eller kanske sanningen är för obekväm för dig?

  Tony, på vilket sätt skulle mina inlägg vara rasistiska? Kan du förklara detta?

  Jag kan förklara varför Dannes inlägg är rasistiskt. Det är rasistiskt då han vill hävda att palestinier inte har kulturella rötter till Palestina och att palestiniska araber är ett påfund (precis som du hävdar). Att inte tillerkänna ett folk deras existens eller rättigheter (i det här fallet, rätten att bo på den mark man äger), samtidigt som man hävdar att ett annat folk har exklusiva rättigheter, även om de begår brott och stjäl mark, är rasism. Rasism, eftersom han vill tillskriva ett folk rättigheter på bekostnad av ett annat folks rättigheter. Enkel och klar logik. Eller är det så att du anser att sionisterna har all rätt till Palestina genom bibeln?

  Israels brott mot folkrätten är ett faktum. Det är dokumenterat för världen att läsa i rapporter från erkända liberala människorättsorganisationer som Human Rights Watch, Amnesty International, och även Internationella Brottsdomstålen har konstaterat att muren man har byggt är olaglig. Också, transfereringen av bosättare till ockuperade territorier är olaglig enligt Internationella Brottsdomstolen i Haag. Det är överträdelser mot elementär internationell lagstiftning. Vakna upp!

 2. Vilka palestinier menar du, Terry, judar, romare, araber, eller alla dessa plus några till? För mig var alla dessa palestinier, eftersom romarna namngav stället till detta. Det kan inte vara därför Israel låter alla dessa folkgrupper bo där? Och varför får inte judar bo i Gaza(stället där de riktiga filiseerna bodde för tusentals år sedan)? Varför får inte judar heller bo på ”väst banken”?

  Jag tror du har totalt missat vad apartheid betyder och är för något. Likaså tryter din argumentation rent logiskt, vilket gör dina inlagg väldigt nära rasism. Dannys inlägg har däremot inget med rasism att göra.

 3. Matte, det värsta är att du inte vet vad du pratar, som vanligt. Håll dig till ämnet. Det är också uppenbart att du inte har läst Morris.

  Läs noga vad Morris skriver, även i ditt citat. Han skriver att det inte fanns någon UTTALAD PLAN att fördriva palestinier. Du försöker förvränga detta, d v s, hans citat, som ett argument om att Morris hävdar att ingen etnisk rensning förekom. Detta är inte korrekt. Morris konstaterade att 750.000 palestinier fördrevs med våld från sina hem. Enligt Morris var detta ytterst nödvändigt för att sionisterna skulle kunna skapa en Israelisk stat. Detta är en central tes i hans historie analys.

  Vad han inte håller med om dock, är att sionisterna gjorde detta enligt en plan, d v s att man strategiskt planerat detta, vilket ditt citat behandlar.

  Här går åsikterna isär bland historikerna. Ilan Pappe menar till skillnad från Morris att sionisterna hade planerat den etniska rensningen. Både Shlomo Ben Ami, israels tidigare utrikesminister och Norman Finkelstein studier, lutar åt Ilan Pappes håll.

  Det var dock inte detta jag argumenterade om i mitt inlägg ovan. Det jag skrev var, som vem som helst kan läsa, att palestinierna blev etniskt rensade från sitt land.

  Shlomo Sand menar bland annat att nationer, är konstruerade enligt myter. Vad gäller detta är han korrekt. Jag tog upp Sand som ett motargument till den kommentar, som jag svarade på i fältet ovan. För övrigt, en kommentar som bygger på sionistiska myter, och som är ytterst rasistisk. Den person (Danne) som skrev det, försöker mörka att det bodde palestinier på området långt tidigare än 1917. Vidare antyder han att landområdet i stort sett var övergiven innan sionisterna anlände. Detta är nonsens och sionistiska fabler. Kommentaren är fullständigt oseriös.

 4. Oskar, det är de som vill utplåna Israel som kallar utplåningskriget ”motstånd”. Men visst kan man kalla det ett ”motstånd”, just motståndet mot Israels existens. ”Omvärldens bestörtning” har dock inte drabbat dem så värst mycket, bara Israel.

  Ang. punkt 2. nämligen att tillskansa sig annans mark så är det just det som islamismen står för, en islamism varav vilken Muslimska Brödraskapet, Hamas, Hisbollah mfl. är en del. Islamismen vill tillskansa sig inte enbart Israel utan hela världen. De menar just ”att de är av Gud givna rätten att med nästa vilka medel som helst tillskansa sig mark som nån annan bor på”. Det finns vissa judiska rörelser som anser att eretz Israel inte bara utgör nuvarande Israel utan betydligt större områden. Det finns andra judiska rörelser som tvärtom anser att det nuvarande Israel inte har rätt att existera alls, för det är bara Gud, inte människor, som kan bygga Israel. Men det finns inga judiska rörelser som eftersträvar världsherravälde – till skillnad från de islamistiska rörelserna alltså.

  Det är knappast judarna som vill leva i en etniskt segrerad stat, utan tvärtom många araber. Samtidigt som många araber får bo i Israel är det dödsstraff på att sälja mark till judar på Västbanken. De flesta judar har dessutom lämnat/fördrivits från arabstaterna, så när det gäller första priset i segregation är det i vart fall inte judarna som är vinnare.

 5. Du verkar upprörd över att världssamfundet hetsar upp sig över Israeliska provokationer men ser mellan fingrarna med Palestinska krigshandlingar..

  Var det den här attacken när två raker som slog ner, varav en dödade en thailändsk volontär? Eller är det nåt annat?

  Utplåningskrig är lika missvisande som ”säkerhetsbarriär” är. Men det här är inget annat än ett krig om ord, där någon vill att det ska heta frihetskämpe, en annan terrorist.
  Du vill att det ska heta ”utplåningskrig” jag tycker ”motstånd” är ett mer passande namn.

  Vem är det som ockuperar vem?
  Vem är det som bygger ut bosättningar på ockuperad mark?
  Vem är trots omvärldens bestörtning fortsätter med det här projektet fast ingen annan än de själva helhjärtat står bakom det?

  Jag vet, jag vet, dom då!
  Vem är det som sätter skräck i det Israeliska folket och får dem att känna sig otrygga och arga?
  Vem är det som trots att de borde veta att de bara kommer få storstryk fortsätter skicka raketer och försöker skicka självmordsbombare till vem?

  Kanske är jag en judehatare i dina ögon nu, som bedriver illvilligt antisemitiskt förtal, men för i min begreppsvärld är det skillnad på:
  1. Judars rätt till en egen stat, där de ska ges möjligheten till att leva i fred och frihet för att blomstra som folk och nation. (Vill judar leva i en etnisk segregerad stat är det deras rätt att göra det.)
  2. Den judiska rörelse som menar att de är av Gud givna rätten att med nästa vilka medel som helst tillskansa sig mark som nån annan bor på för att bygga och utöka staten Israel. (det här är snåriga skär att navigera i, men andemeningen är att de tycker de har rätt att vara i Jerusalem och omnejd och bor nån där får de snällt flytta på sig för Gud har gett judarna rätten att bo där)

  Kan man inte skriva under på första punkten är man just en judehatare, men att vara kritisk till bosättningarna och den ortodoxa religiösa rörelsen som fått mer och mer politiskt spelrum, borde inte göra mig till en antisemit.

  Kanske är det mer svart och vitt i din begreppsvärld, men jag hoppas inte det.

 6. Terry: ”There was no Zionist ’plan’ or blanket policy of evicting the Arab population, or of ’ethnic cleansing'” and that ”the demonisation of Israel is largely based on lies—much as the demonisation of the Jews during the past 2,000 years has been based on lies”. Detta skrev Morris i Irish times.
  Och i boken The Birth of the Palestinian Refugee Problem, skriver han att det inte fanns någon plan hos Israel att fördriva palestiner, utan palestinerna flydde för att det var krig och att Israel tvingade en del att flytta pågrund av strategiska skäl. Men palestinerna och araberna var fienden eftersom de attackerade och försökte utplåna Israel så det är inget konstigt med det. Men som vanligt struntar du och media i Sverige i den riktiga fördrivningen av judar från arabländerda, ska de få komma tillbaka och ha rätt till ersättning?

  Shlomo Sand har lika många kritiker som elever. Och bara för han att undervisar på universitet betyder inte att just hans syn är rätt. Det finns universitets professorer i Sverige som bjudit in nazister att tala för att de står bakom deras syn.

 7. OK, du kan ju t ex läsa den israeliska journalisten, författaren och tillika sionisten Benny Morris bok ”Rigtheous Victims: A History of the Zionist Arab Conflict 1881-2001. Där står det i detalj vilka som ägde landet, den etniska rensning som påbörjades och vad som hände vid etableringen av Israel. Morris bok är idag accepterad och erkänd som den bok som mest korrekt beskriver sionismens utbredning i Palestina.

  Om du vill hålla på med leken om att palestinier är ett ”påfund”, kan du, medan du väl håller på, också läsa historie professorn Shlomo Sands bok ”The Invention of the Jewish People”. Shlomo Sand undervisar idag på universitetet i Tel Aviv.

 8. Det finns inget palestina. Det är ett nytt påfund. Det är araber som bor där.
  Palestina har aldrig varit ett land. Fram till 1917 var det öken med endast små byar.

 9. Matte, det är inte huvudsakligen Egyptens fel att situationen ser ut som den gör i Gaza, då den gränsövergången har betydligt mindre kapacitet. Faktum är att israelisk militär tidigare blockerade gränsen mot Egypten, men efter det att man fysiskt lämnade territoriet lyckades övertala Egypten att göra detta. Egyptens 82 årige diktator Hosni Mubarak får bistånd av USA för att göra vad Israel vill att han ska göra. Israel kontrollerar luftrummet, samtliga andra mycket större gränsområden, inklusive den viktiga Kami övergången och kusten. Qassam raketerna är hemmagjorda och är i jämförelse med konventionella militära vapen undermåliga. Detta är ett faktum. Under Cast Lead avfyrades dessa typer av raketer i intensiva regn och endast ett hus dokumenterades som helt förstört på israelisk mark. Jag känner för övrigt till Egypten mycket väl, och har varit där flera gånger. Att du hävdar att min personliga säkerhet skulle vara i fara i Egypten är en mycket oseriös insinuation.

  Sapere, rubriken lyder ”utplåningskriget fortsätter och världen tiger”. Det du skriver sedan behandlar inget om Iran. Du behandlar inte heller Fatah. Fatah får sin lön av Israel och är helt köpta idag. De utgör inget hot mot Israel. PFLP är en sekulär organisation som har litet inflytande och mestadels stöd från de mer utbildade. Hamas är en reaktion mot ockupationen och hade aldrig startat en militär gren om inte Israel ockuperade territorium illegalt. Tidigare stödde Israel Hamas för att försvaga Fatah. Din text behandlar Hamas, vilket får en läsare som inte känner till fakta att tro att du menar att Hamas raketer kan ”utplåna” ”offret” Israel.

  Vad gäller utplåningsargumenten från din sida finns det föga fakta bakom dina ord. Tror du verkligen att lösningen ligger i att starta ett nytt krig och nu mot Iran enligt vad Israel överväger? Däremot är det tydligt att den palestinska civilisationen har ställts inför ett allvarligt hot i samband med den fortsatta utbyggnads och ockupationspolitiken. Blockaden, israelisk tortyr, krigsbrott, alla förnedrande kontroller, och de ständiga dagliga trakasserierna mot palestinier är däremot en grogrund för palestinsk terrorism. Hamas är inga nazister eller Hitler. De vill ha en palestinsk stat men vägras detta av Israels administration. Varför ska de erkänna Israel som ”judisk stat” om inte ens Likud vill erkänna existensen av en palestinsk stat? Arafat erkände Israel som stat men man tjänade inget på det. Det är Israel som bryter mot fler FN resolutioner än förmodligen någon stat i världen. Om Israel lyssnade till FN och internationell konsensus om en tvåstatslösning enligt gränserna före 1967, skulle den här konflikten vara över för många år sedan. Problemet är att Israel fortfarande jagar ett Storisrael med mål om att totalt undertrycka palestinier enligt ett apartheid system, samtidigt som man härskar hela gamla Palestina. Dock har de flesta israeler en liberal syn och börjar bli kritiska till regeringselitens destruktiva politik. Omvärlden börjar också efter Goldstone rapporten förstå hur det verkligen ligger till vad gäller israeliska brott mot mänskliga rättigheter. Även konventionella liberaler som Jimmy Carter har skrivit en bok om detta och om israelisk apartheid gentemot palestinier.

 10. Terry, var har jag skrivit att Israel håller på att utplånas? Ingenstans såvitt jag vet. Vad jag här skriver, har skrivit och kommer att skriva är att Hamas, Fatah, iranska regimen, PFLP mfl. har som syfte att genom anfallskrig utplåna Israel. Det kommer de naturligtvis inte att lyckas med, till stor del nog tack vare att Israel har en stark ”militärmakt” – om den 4. största vet jag inte.

  Det jag allvarligt menar är, att det är de som såväl i ord som handling verkar för att Israel ska utplånas, och skickar nog så dödsbringande raketer mot just det landet, det är de som ska ställas till svars, det är de som är de verkliga brottslingarna. För det är inte tillåtet att utplåna sina grannar. Tvärtom säger FN att stater ska leva tillsammans som ”goda grannar”. Bara för att Gaza inte fullt ut är en stat, medför det inte att ledningen i Gaza, den islamonazistiska terrororganisationen Hamas, ska gå fria.

  Om civilisationen i Gaza håller på att utplånas, vilket jag betvivlar, så är det inte i första hand Israels verk, utan Hamas’ och alla de ”entiteters” verk som förvägrar Israel rätten att existera.

 11. Terry: Du är väl medveten om att Egypten har en blockad mot Gaza? Plus att det är deras fel att det ser ut som det gör idag i Gaza. Åk ner och kritisera Egypten så får vi se vad som händer med dig..

  Argumentet att raketerna är dåliga är ju löjligt, så Israel ska sitta på händerna tills Hamas kan skaffa bättre vapen?!

 12. Håller Israel verkligen på att ”utplånas”? Menar du detta med allvar? Ska en hemmagjord ihopmonterad raket kunna utplåna staten Israel, som är världens fjärde största militärmakt? Expansion av bosättningarna är isåfall lika mycket en krigshandling eftersom Israel redan har åtagit sig att inte bygga fler bostäder på ockuperad mark, så långt tillbaka som den överenskomna Vägkartan. USA kritiserar utspelet. Blockaden på Gaza, som av seriösa människorättsorganisationer, som t ex B’t Selem, Human Rights Watch och, Amnesty betraktar som en ockupation är isåfall en krigshandling av mycket större vikt. Ett projekt som har jämförts med Warzawa Ghettot. Vad anser du om de 1400 palestinier som slaktades i Gaza, varav 400 barn? Nej, att skylla på Hamas är inget godtagbart argument för rättfärdiga sådana krigsbrott. Staten Israel håller inte på att utplånas och det vet du mycket väl. Däremot håller staten Israel sakta och metodiskt på att utplåna en civilisation på Gaza och Västbanken.

 13. Världen tiger inte. Sverige och skandinavien tiger. I Sverige finns den mest antiisraeliska nyhetsbevakningen som finns. I Sverige
  förlåter man gärna terrorister som beskkjuter Israel. Vidrigt.

 14. Yeah i understand your consurn but Gaza is attacking their own land right?? Where israel is builing houses? They got the right to attack their own land! RESPEKT PALESTINAS COUNTRY! YOU GOT NO RIGHT BUILDING HOUSES ON SOMEONE ELSE LAND!!!

 15. Muslimer mot judar, muslimer mot kristna, muslimer mot allt vad som idag betraktas som normalt, ja muslimer mot tametusan allting… Detta rättfärdigar inte Israels bombningar av Gaza. Vad är det med folk från mellanöstern och i andra muslimska länder. Det handlar ju om hundratals miljoner som är muslimer som precis som kristna eller andra religionstillbedjare faktiskt bara TROR, men inte VET som vi VET om nazisternas utrotning av 6 milj judar under ww2. För var dag som går med nya terrorattentat och elände går det bara att känna avsky för såväl islamister som ultraortodoxa judar. För att ytterligare plåga mig slängde jag in dvd:n ”Not Without My Daughter” (Inte utan min dotter) från 1991. När jag tänker på att detta fundamentalistiska helvete som drabbar amerikanskan i filmen med sitt lilla barn finns i verkligheten snart 20 år senare och att det börjar dra ihop sig till en motrevolution, blir det naturliga för en normaltintelligent människa som lever i väst att känna avsmak och skräck och inse att all organiserad bön i moskéer per definition skapar islamister som är tänkt ska fungera som ”sleeper cells” i våra samhällen. Islam fredens religion? Knappast… En rättrogen betraktar alla icke-islamister som otrogna hundar som bör slaktas med svärdet. Då, när huvudena börjar rulla hjälper det inte att skrika att man är muslim och bara delvis anpassad till västerlandet… Tänk på det! Strunt i snapsen och sillen och små grodorna vid midsommarstången om det känns så, men se för tusan till att bli svenskar och be till profeten hur mycket ni vill, men undvik imamerna och skydda er själva. Islamisternas vrede har ni redan ådragit er ni muslimer som anammat något från västerlandet, men rikta in er på att få skydd mot islamisterna! Nog vore det väl tråkigt om också nordmännens raseri skulle väckas?

Kommentarer är stängda.