Jag läser att Hamas ”beklagar all skada som kan ha drabbat någon civil israel” till följd av raketbeskjutningen mot Israel från Gaza under det senaste kriget i Gaza.

En vanligt förekommande uppfattning bland islamister är dock, att det inte finns några civila israeler. MEMRI återger ett uttalande av ordföranden i ”Arab Psychiatrists Association”. Han säger: ”There are no israeli civilians. They are all plunderers”. Jeffrey Goldberg återger apropå de tidigare vanligt förekommande morden på israeler genom självmordsbombningar detta uttalande av en professor vid Kairo-universitetet: ”There are no Israeli civilians, only soldiers, so this [dvs. självmordsbombningarna] is a legitimate tactic”.

En annan inflytelserik islamist, Anwar al-Awlaki, som för övrigt tycks ha inspirerat mördaren i Fort Hood, menar för sin del, att ”There are no Israeli civilians unless they are Muslim”.

Om detta även är Hamas ståndpunkt så ber de inte egentligen om ursäkt för någonting, eller kanske som mest för att någon israelisk muslim kan ha skadats av deras raketbeskjutning.

Dessutom kan en ursäkt från någon som vill utplåna Israel och i sina stadgar återger en uppmaning att döda judar inte tas på allvar. Det enda man kan ta på allvar rörande Hamas är just detta: Organisationen syftar till att utplåna den judiska staten Israel.

Länkar: DN, SvD, Reuters.


14 svar på ”Enligt islamismen finns det inga civila israeler”
 1. Vad som är solklart i denna konflikt är att våldet är oproportionerligt. Under första Intifadan var dödssiffrorna 1 Israel mot 4 Palestinier. Vad gäller den senaste massakern i Gaza har i stort sett samtliga källor pekat på att det ligger någonstans vid 1: 100. Med detta i åtanke, så har krig idag blivit mycket mer förödande för civilbefolkningar. Idag är det ca 90 procent av de som drabbas civilbefokning om man ser till reguljära konflikter runt om i världen. Israel Palestina konflikten är knappast heller ett riktigt krig mellan stater heller, eftersom Palestina genom dessa konflikter och brott har förhindrats statsbildning.

  Också, detta oproportionerliga våld är ett krigsbrott englit internationell lag. Vad ni inte inser att det är Palestinierna som är offer här och inte tvärtom. Det är ett förtryckt folk som är under ockupation.

  Om du tycker att officiella siffror som uppges av de flesta nyhetskällor, Matte, är löjligt, så är det ditt problem. Du verkar inte läsa något själv, utan bara förlitar dig på att posta meddelanden som motsvarar dina egna tankar, utan att de har någon egentlig förankring i verkligheten.

 2. Danne!
  Jamför med Dresden. Engelsmännen slog också tillbaka, har du hört så mycket om det annat än beklaganden över en förstörd gammal stadskärna de hundratusentals människor som dog eller blev skadade nämns inte Eller Obamas krig i Afganistan och Irak. Eller Kinas ockupation av Tibet mm mfl.(Glöm inte Darfur, som är mindre inbördeskrig än vad det som sker i fd Mandatet mu)

  Det är så enkelt som att världen i stort inte tål att judarna har rätat på ryggen och inte stämmer med fördomarna längre, inte längre är ”den vandrande juden”

  Det var lätt att hålla på Israel när man inte trodde att landet skulle överleva och ledningen var socialistiska kibbutsnik, men efter sexdagarskriget, sticker ett framgångsrikt Israel i ögonen på folk.

  Jag undrar om de som vill bojkotta Israel är beredda att slänga sina mobiler o datorer o för all del inte vaccinera sig mot vissa sjukdomar eeller ta emot vissa effektiva camcermediciner mm mm

 3. Israel har flera gånger gått ut och sagt att det är tråkigt att civila drabbas. Men det ändrar inte att ansvaret för dessa civila ligger hos Hamas som förtsätter attackera Israel.

  Och argumentet att ”bara” 13 israeler dött är ju löjligt. Proportionerligt våld skulle vara att Israel skött in 1000 raketer om året på måfå in i Gaza samt att man skickade in självmordsbombare. Det är ingen fotbollsmatch. 11 på vår sida 11 på din. Det är krig.

 4. Vare sig det är uppriktigt eller ej, så bad de i varje fall om ”ursäkt”. Jag har inte sett att Netanyahu’s administration har bett någon Palestinier om ”ursäkt” för 1400 döda under den senaste invasionen, vilket också är ett upplysande exempel på det oproportioneliga våld som verkligen pågar, då 13 Israeler sägs ha omkommit under dessa konflikter.

 5. Hi!
  ” We must not imagine that the ends are attained in the presense of the means…The goal of the Muslim Brotherhood is to role by God’s book and to live by His laws in all walks of life. No man can make judgement that we have not achieved this goal at a given point in time… beacuse this goal is a long-range objective that is renewed with the renewal of days. The range of this goal does not end on a given any time in order for us to stay that we have reached our goal”

  Och, vi kämpar emot dem som kämpar mot oss!

  Justice Peace br with you!

 6. ”Jonas
  februari 6th, 2010 at 15:18

  TT försöker göra en poäng av att Hamas inte lyckats med en självmordsbombning på ett tag. Men man underlåter att nämna att det är tack vare Israels säkerhetsbarriär och riktade tillslag mot Hamasterrorister. Inte pga någon sorts fredsvilja från Hamas.”

  Bra poäng!! tänkte precis detsamma när jag läste det.

 7. Palestinerna valde krig trots att de fick den bästa och bördigaste delarna av regionen, som bäddar får man ligga brukar man säga. Det är är arabaerna och palestinerna som är orsaken och har ansvaret för hur det ser ut idag. Det skulle funnits ett palestina om det de hade valt fred istället, så enkelt är det.

 8. Polack

  Du glömmer att det första som står i Hamas stadgar och som även finns i Datahs är utplåning av alla judar i Israel och annorstädes.

  Dessutom glömmer du bort att sedan Jordanien och Egypten inte vill ha tillbaka de av dem illegalt ockuperade områdena av Palestinamandatet, så är det det inbördeskrig som pågick före 1948 som just nu fortsätter. Judéen och Samarien är omtvistat territorium. Ingen fred har slutits, varken PA eller Hamas vill ta Israels framsträckta hand.

  Judarnas byar o städer i Judéen o Samarien är precis lika mycket legala eller illegala som arabernas enligt gällande avtal och därmed internationell rätt.

  Arabernas etniska rensning av de kristna i Judéen o Samarien är däremot ett folkrättsbrott. I Gaza är det redan fullbordat.

  De försöker även fördriva de kristna från Jerusalem, men där är det
  svårare eftersom de elaka israelerna hindrar dem i denna fromma etniska rensning

  Eftersom Israel inte har några fastställda gränser, endast stilleståndslinjer, har de faktiskt rätt att återta hela sitt historiska territorium. Det är ju för att förhindra detta som det internationella samfundet så ivrigt slår ner på Israel varje gång de försvarar sig.

  Vet du vilka som är mest förargade över frysningen av ny-o- tillbyggnader i judiska samhällen i Judéen o Samarien?

  Jo de araber som nu blivit arbetslösa!

  Hur kan det komma sig att det är Israels medborgare med arabisk bakgrund som är mest emot utbyte av land för fred och absolut inte vill byta medborgarskap?

 9. Dimridå: se vi ber om ursäkt, så fina vi är ! Var nu så vänliga att dömma dessa ” brottslingar” som vi inte klarar av att utrota!

 10. Pinsamt av DN att överhuvudtaget ha detta på första sidan. Var Hamas också ledsna för de nästan 10.000 raketer som sköts
  mot Israel och som ledde fram till kriget?

  För Hamas är alla judar legitima mål.

  Men som sagt, trist att Israelhatande DN igen sätter sånt skräp som nyheter.

 11. allright..

  varför försöka skapa irritation och hat nu när de har gjort ett uttalande. Oavsett om hamas menar det eller inte, så har de bett om ursäkt. Offentligt.

  Här försvaras varken Hamas eller andra så kallade islamister som förmodligen inte ens vet vad islam går ut på. Däremot får israelska regeringen skylla sig själv att de har skapat denna situation som uppmanar så kallade islamister att utnyttja det förargade folket i gaza.israelier-palestina konflikten är det starkaste beviset på israelers segregation och ovilja att integrera sig från början istället för att ständigt öka sina territorium och lämna endas litet (och nerbombat och isolerad) område för palestinierna.

 12. Hamas har ju i åratal sagt att judiska spådbarn är legitima mål. OBS judiska inte israeliska. De har ju som slutmål att utplåna samtliga judar på klotet, det kräver ju deras gud genom koranen och hadhiterna.

  Fatah ligger inte så långt efter men är litet mer inlindade, förutom någon som sa att det skulle vara bekvämt om samtliga världens judar samlades i Israel så man kunde göra slut på dem.

  Vad gäller säkerhetsstängslet så är det inte PK att påpeka att det faktiskt gett nästan det resultat det byggdes för, då kan man ju inte i lugn och ro tala om ”apartheidstat”

 13. TT försöker göra en poäng av att Hamas inte lyckats med en självmordsbombning på ett tag. Men man underlåter att nämna att det är tack vare Israels säkerhetsbarriär och riktade tillslag mot Hamasterrorister. Inte pga någon sorts fredsvilja från Hamas.

Kommentarer är stängda.