Donald Boström, författaren till artikeln i Aftonbladet, där Boström förmedlade beskyllningar om att den israeliska försvarsmakten skulle ha stulit organ från döda palestinier, har bjudits in till en konferens i Israel och nu intervjuats i staden Dimona. Dagen rapporterar.

Buropen skallade, Boström kallades antisemit och statsunderstödet till konferensen drogs in på grund av Boströms närvaro.

Men man måste ändå hålla med borgmästaren i Dimona, Meir Cohen, som försvarade inbjudan av Boström: ”Det är ett bevis för styrkan i vår demokrati”.

Visst är det så. Hur sannolikt är det att någon Gaza-kritiker skulle inbjudas till Gaza för att försvara allvarliga beskyllningar mot regimen där, dvs. Hamas? Och om det mot förmodan skulle ske, hur sannolikt är det att vederbörande skulle komma därifrån med livet i behåll?

Inte sannolikt alls. För Gaza är ingen demokrati utan en islamonazistisk diktatur. En diktatur som dessutom bedriver angreppskrig. Israel är tvärtom en stark demokrati som framgångsrikt försvarar sig.

Länkar: Ekot, Arutz7, DN, SvD, SvD.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,