Härovan ser du den klickbara loggan för den alldeles nya Israel Solidarity Campaign, ISC. Kampanjens syfte är, enligt hemsidan, att sprida sanningsenlig information om konflikten mellan araber och israeler och att ge röst åt den israeliska sidan av konflikten.

Från hemsidan kan man bland annat ladda ned ett dokument med uttalanden av Ahmadinejad om Israel. Han säger till exempel att Israel måste raderas ut från kartan. Kanske så som PLO gjort i sitt emblem:

PLO:s emblem

Men när man betraktar kartbilden i ISC-loggan, finner man, att den i ganska hög utsträckning överensstämmer med den kartbild över Palestina som PLO använder i detta emblem. Det verkar vara något som utraderats från båda kartorna, alltså.

Nåja, om PLO utan kritik kan använda sig av en kartbild där Israel saknas så kan väl ISC använda en där Palestina saknas. Och vem – om någon – som kommer att radera bort vem från den slutgiltiga kartan återstår att se.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,