Islamistkritikern Robert Spencer har utkommit med boken The Complete Infidel’s Guide to the Koran på förlaget Regnery:

Robert Spencer

Boken handlar om Koranen och, enligt baksidestexten, närmare bestämt om följande:

Robert Spencer unveils the mysteries lying behind this powerful book, guiding readers through the controversies surrounding the Koran’s origins and its motst contentious passages. Stripping out the obsolete debates, Spencer focuses on the Koran’s decrees toward Jews, Christians and other Infidels, explaining how they were viewed in Muhammad’s time, what they’ve supposedly done wrong, and most important, what the Koran has in store for them.

Sådant kan ju alltid vara bra för en otrogen att veta!

Nästa intressanta bok är skriven av Magnus Norell och heter Islamismens seger – Från Libanon till Iran. Den har utkommit på Fri Tanke Förlag:


(Klickbar bild.)

Så här beskriver förlaget boken:

Politisk islam och dess militanta gren, islamismen, har vuxit sig allt starkare i Mellanöstern under de senaste decennierna. Kriget mellan Israel och Hizballah i Libanon 2006 blev en seger för Hizballah och dess främsta vapendragare regimen i Iran men framför allt för islamismen. Den mest oförsonliga ideologin i Mellanöstern har på så sätt fått vind i seglen. Konsekvenserna av detta kan bli både långvariga och förödande.

Islamismens seger är en nödvändig bok för alla som vill förstå islamismens roll i världspolitiken idag.

Här är en film där författaren själv berättar om boken. Bland annat säger han att islamisterna är mycket tydliga med att de inte vill ha fred med Israel för de vill inte att Israel överhuvud taget ska finnas.

Norell, som är forskare vid Totalförsvarets Forskningsinstitut, har förresten nyss skrivit en läsvärd artikel i september/oktobernumret av Neo om Israels antiterrorist-barriär. (Själva artikeln är ännu inte tillgänglig på internet.)

Slutligen når mig budskapet, att Gospel Channel med början idag kommer att sända nyheter från Israel:

De svenska nyheterna kommer börja sändas via Gospel Channel 23 september kl 20:00 (CET Central European Time) via satelliten Thor (Thor II freq.: 11.325 MHz Horisontal SR: 24.500 – FEC: 7/8 samma som Kanal Digital)

De engelska nyheterna kommer kommer att sändas kl 8 P.M. GMT (Greenwich Mean Time, eftersom vi nu har sommartid har vi två timmars skillnad, så i Sverige kan dessa ses kl 22:00 på kvällen), via satelliten Eurobird (Eurobird freq.: 11.260 MHz Vertical SR: 27.500 – FEC: ¾) samt strömmande över Internet på www.gospel.tv .

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,