Förintelseförnekaren David Irving har fått uttala sig i den spanska tidningen El Mundo. För detta får tidningen kritik av Spaniens utrikesminister Miguel Moratinos, som via en talesman säger, att även om utrikesministern har ”the most absolute respect for freedom of expression” så beklagar han att ”space was given to a historian who denies one of the biggest tragedies for humanity in modern history”. ”These types of statements deeply hurt the Jewish people.” Så skriver Jerusalem Post.

Jag vet inte vad Irving påstod i El Mundo. Men jag vet vilka påståenden som Donald Boström förmedlade i Aftonbladet. Carl Bildt fann ingen anledning kritisera dem.

Dessutom påstår Bildt att alla bosättningar – judiska bosättningar alltså – i östra Jerusalem och på Västbanken är illegala. Enligt vad Fred i Mellanöstern rapporterar, tycks han vara ganska ensam om den uppfattningen.

Kanske är det mot bakgrund av allt detta då bara följdriktigt, att Carl Bildt ställt in sin planerade resa till Israel.

För vad kan Bildt numera ha att tillföra ”fredsprocessen”? Tystnad när andra talar och alleingang har aldrig varit diplomatiskt framkomliga vägar.

Länkar: Ilya Meyer; Israel i Sverige.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

2 svar på ”Spaniens utrikesminister gör det Carl Bildt borde ha gjort för länge sedan”
  1. Jättebra av Bildt att ställa in besöket. Efter de konstiga uttalande som gjort framförallt av israel utrikes minister lika bra att ställa. Ingen idé bemöta uttalande av så dålig kvalitet. Han har skämt ut sig internationellt…igen.

Kommentarer är stängda.