Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Bör palestiniers svenska medborgarskap återkallas?

Svenska Dagbladet skriver i dagens ledare att Jordanien börjat återkalla palestiniers jordanska medborgarskap, enligt inrikesministern därför att ”vi vill understryka varje persons sanna identitet och nationalitet”.

Med tanke på att bortåt 70 procent av jordanierna är palestinier, så lär det inte bli många medborgare kvar i landet när man är klara.

Kanske borde Israel – och varför inte Sverige – göra samma sak? Och varför stanna vid palestinier? Visst är det viktigare att understryka identitet och nationalitet framför att vara medborgare i ett annat land. Eller har jag fel? I så fall har den jordanske inrikesministern också fel. Som SvD skriver: ”Så agerar ingen civiliserad stat”.

SvD skriver vidare att detta bara är ett led i att sätta press på Israel. Visst är det så. Palestinierna ska ses som flyktingar från Israel, ingenting annat. Då kan de givetvis inte vara medborgare i något annat land.

Det är alltså viktigare att hålla uppe pressen på Israel genom att låta de palestinska flyktingarna från Israel och deras ättlingar lida i evig tid, att beröva dem medborgarskap och förvägra dem integration i de stater dit de kommit än att verkligen hjälpa dem. För den hjälpen består inte i att hålla dem i fåfängt hopp om att en gång återvända dit där deras förfäder en gång bodde i syfte att utplåna just det landet: Israel.

Det kommer aldrig att ske.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.