Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Nu testas Obama

President Obama säger att han vill ha en dialog med Iran – då skickar Iran krigsfartyg till Adenviken och provskjuter missiler som kan nå Israel. Läs här.

President Obama säger att han vill ha en dialog med Nordkorea – då genomför Nordkorea en kärnvapensprängning och skickar iväg robotar, samt förklarar sig inte längre vara bundet av stilleståndsavtalet från år 1953.

Bo Inge Andersson skriver:

En bidragande orsak till att krisen börjat nu är troligen att Obama i valet lovade att även ha kontakter med Nordkorea. Hittills har han endast inlett sådana med Iran.
Källa

President Bush sade inget av detta. Då höll sig både Iran och Nordkorea på mattan.

Irans och Nordkoreas senaste vapenskrammel tyder närmast på att man som vanligt inte vill ha någon dialog, utan i stället nu prövar hur stark Obama står, vad han tänker sätta emot annat än ord. För ord är tyvärr verkningslösa mot kärnvapen i händerna på dem som inte vill lyssna. Då gäller bara hårt mot hårt. Det har Iran och Nordkorea insett. Låt oss bara hoppas att även Obama inser det innan det är för sent.

När det gäller Nordkorea skriver Bo Inge Andersson, att landet hittills backat när omvärlden bidragit med energi och livsmedel. Nordkoreas uppträdande liknar därmed det beteende som psykopater använder sig av för att nå sina mål, nämligen skuldbeläggande och hot. Läs här. Och naturligtvis finns det tänkare som menar att Nordkorea givetvis inte har något ansvar för sina handlingar, utan att ”fel Koreapolitik [ från omvärlden är ett] recept för krig”. Läs här. Det eventuella kriget skulle i så fall vara ett resultat mera av USA:s misstag än av Nordkoreas hot. Det blir då fråga om att lägga skulden där den inte hör hemma, en skuldbeläggning helt enligt psykopatins teori.

Men det är klart att om man är psykopat så måste man kanske behandlas därefter, dvs. med eftergifter i stockholmssyndromets anda (läs tillägget längst ned i denna bloggning). Fast en psykopat borde väl å andra sidan inte tillåtas inneha kärnvapen …

Så illa kan det väl ändå inte vara, att Nordkorea, Iran m. fl. skurkstater håller västerlandet som gisslan i syfte att avtvinga eftergifter under hot om våld, och att västerlandet går med på det?

Läs även MXp.

Tillägg 2009-06-01: Läs även Dick Erixon.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.