Här kan du läsa om det som Palestinska riksförbundet i Sverige tänker anordna i Göteborg den 23 maj. Man vill minnas Israels skapelse, dock icke som någonting att glädjas över utan som en ”katastrof”, just ”katastrofen” i mycket bestämd form, just ”al-Nakba”.

katastrofalt var det att Israel tydligen inte ens förtjänar återges på den karta som du dels kan se via länken, dels här nedan:

Nakba

Flera kända svenska politiker uppges som du ser komma att ställa upp under denna karta från vilken Israel har utplånats, kanske i linje med talessättet ”wipe Israel off the map”. Vilka dessa politiker är, ja, det tycks ännu inte ha meddelats.

Här erbjuds alltså ett lysande tillfälle att nu verkligen klart och tydligt få se vilka de kända svenska politiker är, som inte accepterar Israels rätt att existera. Att alla de andra potentater som återges på bilden – Sabri, Hanna, Barghouti, Tibi – inte accepterar det, ja det måste redan anses klarlagt. Annars hade de ju inte varit med.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,