Ja, spekulationerna kan börja. Att det inte var hela sanningen som uttalades på Migrationsverkets intranät, och som jag refererade här, det bör man nog utgå från.

Och idag når mig följande budskap från samma källa:

2009-04-27
Besked om ny prövningschef väntas nästa vecka

Den utökade ledningsgruppen höll på måndagen ett extrainsatt möte. Orsaken är fredagens besked om att Eugene Palmér lämnat sitt uppdrag som chef för Asylprövningen. Vid mötet diskuterades om en ersättare ska rekryteras internt eller externt, samt om det ska bli en interimistisk eller långsiktig lösning.

– Vi har flera goda alternativ. Men jag vill smälta mina funderingar och hinna förankra en lämplig lösning. Den processen kommer troligen inte att vara klar förrän i nästa vecka, säger generaldirektör Dan Eliasson, som på måndagen även träffade Asylprövningens avdelningschefer.

De tre avdelningscheferna Veronika Lindstrand Kant, Torbjörn Modén och Lena Johansson, har genom en beslutsdelegation som genomfördes i fredags fått GD:s uppdrag att leda verksamheten i avvaktan på ett beslut.

Av allt att döma har Palmér skilts från sina uppgifter ganska hastigt, och i mångas ögon säkert också lustigt, eftersom man måste inkalla snabbt extramöte och inte har någon ersättare klar.

Nu leds alltså asylprövningen tillfälligt av tre avdelningschefer. Gissa vem som har tillsatt dem? – Jo, Eugène Palmér! Fast det kan ju vara bra folk ändå och jag har knappast några indikationer på motsatsen.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,