Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

september 2021
M T O T F L S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Eugène Palmérs fall – den egentliga orsaken?

Ja, spekulationerna kan börja. Att det inte var hela sanningen som uttalades på Migrationsverkets intranät, och som jag refererade här, det bör man nog utgå från.

Och idag når mig följande budskap från samma källa:

2009-04-27
Besked om ny prövningschef väntas nästa vecka

Den utökade ledningsgruppen höll på måndagen ett extrainsatt möte. Orsaken är fredagens besked om att Eugene Palmér lämnat sitt uppdrag som chef för Asylprövningen. Vid mötet diskuterades om en ersättare ska rekryteras internt eller externt, samt om det ska bli en interimistisk eller långsiktig lösning.

– Vi har flera goda alternativ. Men jag vill smälta mina funderingar och hinna förankra en lämplig lösning. Den processen kommer troligen inte att vara klar förrän i nästa vecka, säger generaldirektör Dan Eliasson, som på måndagen även träffade Asylprövningens avdelningschefer.

De tre avdelningscheferna Veronika Lindstrand Kant, Torbjörn Modén och Lena Johansson, har genom en beslutsdelegation som genomfördes i fredags fått GD:s uppdrag att leda verksamheten i avvaktan på ett beslut.

Av allt att döma har Palmér skilts från sina uppgifter ganska hastigt, och i mångas ögon säkert också lustigt, eftersom man måste inkalla snabbt extramöte och inte har någon ersättare klar.

Nu leds alltså asylprövningen tillfälligt av tre avdelningschefer. Gissa vem som har tillsatt dem? – Jo, Eugène Palmér! Fast det kan ju vara bra folk ändå och jag har knappast några indikationer på motsatsen.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.