Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

I Genèves galanta salar, värsta busen farsi talar – men småbuset tycks tala arabiska …

24 april, 2009 (15:49) | araber, Israel, Palestina | By: Sapere Aude!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: persiska (farsi) är ett av världens vackraste språk. Det är då synd att värste busen i Genève, Ahmadinejad, nödvändigtvis måste missbruka detta språk i rasistiska och antisemitiska syften.

Idag avslutas Durban II-konferensen. Under resans gång har såväl FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon, FN:s höge kommissarie för mänskliga rättigheter Navi Pillay och även svensken Hans Dahlgren (film) som representant för såväl Sverige som för EU läst lusen av honom. Norges utrikesminister Jonas Gahr Störe har också talat väl. Läs här.

Det som få tycks ha uppmärksammat, men som i alla fall refereras av Världen idag, är ett anförande på konferensen av den palestinske utrikesministern Riyad al-Maliki. Ett anförande som uppenbart gick i Ahmadinejads anda, fast då framställt på det inte fullt lika vackra arabiska språket. Hans utgjutelser kan du avlyssna här, i tolkning till engelska – och hur vackert det språket är, överlåter jag till dig själv att bedöma …

Men oavsett språk: Denne man snackar, som du kan höra, om att ”Palestina” har varit ockuperat i sextio år och att det palestinska folket måste få återvända till sitt ockuperade hemland och leva där med Jerusalem som sin huvudstad. Han menar också att Gaza är ockuperat, till följd av en rasistisk politik mot ”vårt folk”. Det att Israel anser att Israel är ett judiskt land utgör, menar han, en form av rasism och främlingsfientlighet. Vidare hänvisar han till Durban I-protokollet.

Tråkigt att även det arabiska språket missbrukas så här. Men hur många gick ut när denne man talade? Ingen såvitt jag vet …

Tillägg: Nu, ca kl 16.00, yttrade sig en företrädare för Pakistan, på liknande sätt (på engelska). Jag återkommer med länk. – Alla sitter fortfarande kvar …

Tillägg 2009-04-27: Vad den pakistanske herrn menade, var att förtal av islam är ett uttryck för rasism och främlingsfientlighet. Han påstod också att muslimskt land ännu är ockuperat. Var det Spanien, Grekland och Sicilien han menade, eller kanhända – Israel? Kanske alltihop och mer därtill. Därom kan man bara spekulera. Här är länken till hans anförande (film).

Tillägg 2009-04-27: Omröstningen på denna blogg om Sveriges deltagande i Durban II är nu avslutad. Så här blev resultatet:

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39