Till en början kan du begrunda denna länk.

Sedan kan du ladda ned denna pdf-fil från Rädda Barnen.

Där står som du ser följande: ”I direkt brott mot barnkonventionen fängslas, förhörs, och i vissa fall, torteras palestinska barn i enlighet med de militära ockupationslagar som den israeliska militären självsvåldigt har infört”.

Rädda Barnen menar uppenbarligen, att Israel har infört lagstiftning som tillåter tortyr av barn? Jag uppmanar härmed Rädda Barnen att tydligt ange texten till denna lag. Detta kan enkelt ske genom ett svar till denna bloggning.

Jag tror inte att Rädda Barnen kan klara detta. För om Israel skulle ha infört en sådan lag vore det unikt i den civiliserade världen – om det vore sant, och det är det ju inte.

Rädda Barnen sprider alltså lögner?

Då kan man befara, att syftet med Rädda Barnens anklagelse möjligen är, att sprida ytterligare ett antisemitiskt budskap. Det trodde jag inte att Rädda Barnen skulle nedlåta sig till. Eller finns det något annat rimligt syfte? Rädda Barnen kan som sagt svara på denna bloggning, om de har något att anmärka på denna slutsats?

En annan blogg har förresten också skrivit om detta, nämligen denna. Där har man efterfrågat en lista på de torterade barn som avses. Men har Rädda Barnen svarat? Inte än i alla fall …

Så vad eller vilka är det egentligen som Rädda Barnen vill rädda genom sin tystnad? Sitt eget anseende? Eller kanske islamisternas anseende…

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 svar på ”Rädda Barnen, Palestinagrupperna och sanningen”
 1. Rädda Barnens verksamhet utgår från FNs konvention om barnets rättigheter – det gäller allt vårt arbete, i Sverige såväl som internationellt. Vår värdegrund bygger på Barnkonventionen och den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. Vår övertygelse är att alla människor har lika värde, att barn har särskilda rättigheter och att alla människor har ett ansvar, men att stater har särskilda skyldigheter.

  Vi har funnits i Mellanöstern sedan början av 60-talet och arbetar idag framför allt för att förhindra våld och övergrepp mot barn, för att fler barn ska få gå i skolan, för att barns möjligheter till deltagande och inflytande ska öka, för att diskrimineringen ska minska och för att organisationer i det civila samhället ska bli starkare aktörer för barns rättigheter.

  Den israeliska regeringen har fått återkommande uppmaningar från FNs barnrättskommitté att tillämpa Barnkonventionen även när det gäller palestinska barn. Situationen för barnen på Västbanken och i Gaza är alarmerande. Barns rätt till utbildning, hälsa och skydd kränks dagligen. Våld, ständigt återkommande utegångsförbud och militära vägspärrar hindrar barnen att ta sig till skolan eller till sjukhus.

  Barn grips hela tiden och antalet fängslade barn varierar därför från dag till dag men det ligger någonstans mellan 350 och 500 barn. Vissa barn sitter några dagar eller veckor i förvar, andra sitter många månader i militärt fängelse. Listor på barnens namn finns både hos våra partnerorganisationer och hos Unicef, som också stöder dessa program för fängslade barn. Med barn menar vi, i enlighet med Barnkonventionen, dem under 18 år. Det är inte ovanligt att barn så små som 12 år hålls i fängsligt förvar utan kontakt med sina föräldrar i uppemot en vecka.

  Israeliska staten har helt andra resurser att erbjuda hjälp och stöd till de barn som traumatiseras eller far illa i konfliktens spår än vad det palestinska samhället och myndigheterna har. Rädda Barnen väljer konsekvent att arbeta med de barn som är mest utsatta, vare sig det är i Sverige eller internationellt. Vi arbetar med direkt stöd men också för långsiktiga förändringar för barn. Barnkonventionen, som allt vårt arbete tar avstamp i, handlar om det enskilda barnets rättigheter, oavsett kön, nationalitet eller hemvist. Vi accepterar aldrig att barns rättigheter åsidosätts, vare sig det är i de ockuperade palestinska områdena, i Israel, i Sverige eller någon annanstans i världen.

  Den som vill fördjupa sig i de fängslade palestinska barnens situation rekommenderas läsa vår nya rapport The Social Rehabilitation of Palestinian Child Ex-Detainees: A Long Run to Freedom. Den går att ladda ner på http://www.scsmena.org. Vår huvudpartner i detta projekt är YMCA – The Young Men’s Christian Association.

  Inger Ashing
  Ordförande Rädda Barnen

 2. Bengt Westerberg är ordförande för Röda Korset. Rädda Barnen och Röda Korset är två olika organisationer.

 3. Det är nog inte rimligt att RB ska ge något svar, speciellt inte något som kan liknas vid officiellt, som svar på denna postning. Jag föreslår att du mailar dem och slår på trumman när (inte om) de underlåter att svara.

 4. I Sverige kan alla slags organisationer nedlåta sig till vadsomhelst. Jag är inte ett dugg förvånad. Sverige börjar likna en slags vänsterdiktatur där allt som är emot judar/israeler och amerikaner, är rumsrent – oavsett hur grovt och falskt det är.

  Hur har det här landet lyckats sjunka så djupt?

 5. Med Bengt Westerberg i ledningen för Rädda Barnen kan man väl inte förvänta sig annat

Kommentarer är stängda.