Israel lämnade konferens där Hamas deltog – Sverige stannade kvar

By Sapere Aude! - Last updated: söndag, april 12, 2009 - Save & Share - 3 Comments

Det är den Interparlamentariska unionen (IPU) som i veckan har haft ett möte i Etiopien. Arutz7 rapporterar, att den israeliska delegationen lämnade konferensen, eftersom två Hamas-medlemmar deltog i den ”palestinska” delegationen.

Israelerna försökte förmå den svenske ordföranden i konferensen, IPUs generalsekreterare Anders Johnsson, att se till att Hamas-delegaterna skulle lämna konferensen, men han vägrade, varpå israelerna i stället lämnade.

Av detta pressmeddelande från Riksdagen framgår, vilka svenska parlamentariker som deltog.

Dessa riksdagsmän har efter vad som framgår inte funnit det stötande att Hamas-terrorister deltog i konferensen. Och enligt Arutz7 har den israeliske talmannen bett att USA skulle dra tillbaka sin delegation. Så tycks inte heller ha skett.

Det verkar faktiskt som om ingen annat stat än Israel, den stat som den islamonazistiska terrororganisationen Hamas vill utplåna genom angreppskrig, funnit det stötande att Hamas deltog.

Men visst är det stötande att terrorister skall kunna delta i konferenser med företrädare för demokratiska och fria stater under IPUs täckmantel. Detta i synnerhet som huvudtemat för konferensen var ”fred, demokrati och utveckling i tider av kris”, någonting som Hamas ju verkligen inte står för.

IPU uppger sig ”arbeta för fred och samarbete mellan folken och för det fasta etablerandet av representativ demokrati”.

Om Hamas syfte är det rakt motsatta, vilket det är, nämligen krig och fiendskap mellan folken (dvs. muslimer och judar) och etablerandet inte av demokrati, utan av shari’a, vad har då Hamas på en IPU-konferens att göra. Deras syfte är ju uppenbart att direkt motarbeta IPUs verksamhet.

Hamas saknar legitimitet. Svenska riksdagsmän borde inte se Hamas-företrädare som sina jämlikar och delta i samma konferens som terrorister. Det ger Hamas en legitimitet som de inte förtjänar. Alternativt och mera sannolikt, bidrar det till att den svenska riksdagen förlorar i legitimitet och trovärdighet just som en demokratisk institution, som vill verka för ”fred och samarbete mellan folken”.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Posted in Demokrati, Frihet, Gaza, Hamas, islamonazism, Israel, Palestina, terror • Tags: , , , , , , , , , , , , , Top Of Page

3 Responses to “Israel lämnade konferens där Hamas deltog – Sverige stannade kvar”

Pingback from Egypten redo efterlysa Hizbollahs ‘apshejk’ via Interpol « FRED I MELLANÖSTERN
Time 12 april 2009 at 17:33

[…] av TT): Bombfabrik tillhörande Hamas hittad under moské på Västbanken Sapere aude/INN: Sverige deltog i konferens med Hamas, Israel gick ut Jonathan Leman om palestinabloggarna & nazisterna samt homofobin I Corren: “Svårartad […]

Comment from Nicklas Eriksson
Time 13 april 2009 at 13:01

Tycker väl det säger en hel del att Sverige inte lämnar en konferens p.g.a. att ett folkvalt parti deltar.

Pingback from Vart är radikala islam på väg? – www.ilyameyer.com – Svenska
Time 11 september 2019 at 14:40

[…] benägenhet att inte inse sanningen – alldeles nyligen valde exempelvis Sverige att delta i en konferens där Hamas var med, trots att Hamas har klassats som terroristorganisation. Vi rör oss gärna med […]

Write a comment