Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

oktober 2021
M T O T F L S
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Migrationsverket och farsen “Hur man nitar en israelvän” – Dramatis personæ

“Israelvän” är egentligen ett tråkigt uttryck eftersom det implicerar att det skulle finnas fiender. Jag kan betecknas som just vän av Israel, men jag är vän av alla stater och människor, med ett undantag och däri håller jag med Fantomen: Jag anser att man måste vara hård mot de hårda. Det finns fiender till Israel som önskar utplåna landet. Dessa måste bemötas just med hårdhet.

Nå apropå farsen, så har detta verk nyligen iscensatts, med följande rollista:

Generaldirektören: Dan Eliasson (S)
Rättschefen: Mikael Ribbenvik (Jur. Kand. ?)
Verksamhetsområdeschefen: Eugène Palmér, som talat på denna (doc) tillställning, arrangerad av (S), (V) och (MP), och även uttalat att det är “apart” att vara medlem i (M)
Verksjurist 1, tillika Hamasanhängare: Staffan Opitz
Verksjurist 2: Mathilde Skovdal (S)

Palmérs sufflör 1: Kria Arvidsson (?)
Palmérs sufflör 2: Torbjörn Modén (?)

Den nitade: Lennart Eriksson (M)

Vi ser här att de flesta som hittills tagit plats på scenen, i tingsrätten eller hos JO, antingen är Hamasanhängare, socialdemokrater eller tar avstånd från Moderaterna (Palmér), och att den ende som är uttalad moderat, tillika är anhängare av israels rätt att existera och som uttalat tar avstånd från Hamas (men icke från palestiniernas rätt till en egen stat), det är “Den Nitade”.

Anar man ett samband? Ett gäng socialdemokrater och Hamasanhängare har gaddat sig samman mot en moderat Hamasmotståndare?

Det tycks alltså pågå politisk förföljelse på Migrationsverket. Detta är synnerligen olämpligt eftersom Migrationsverkets huvuduppgift är att erbjuda människor skydd mot just politisk förföljelse.

Migrationsverkets ledning och de ovan angivna personerna borde överväga om de egentligen är lojala mot det Migrationsverkets uppdrag som består i att lämna skydd mot politisk förföljelse. Om de är det, borde de fokusera på uppgiften i stället för att försvara sin sjuka sak i tingsrätt och hos JO. De borde tydligt ta avstånd från denna sjuka sak, göra om och göra rätt. Om de inte förmår det, så måste de bytas ut. Det är i sista hand en uppgift för regeringen.

(Denna bloggning publicerades egentligen igår den 7 april strax före kl 16.00, men försvann tyvärr tillfälligt i samband med bytet av webbhotell.)

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 kommentarer tillMigrationsverket och farsen “Hur man nitar en israelvän” – Dramatis personæ

  • Ola

    Du är i sanning en tvättäkta rättshaverist!

  • […] Dick Erixon om Hitchens försvar av yttrandefriheten i Axess, 2, 3, Sapere aude om Durban II, 2, 3, Fredrik Axelsson om FN:s förbud mot religionskritik, Israelnyheter om kritiken mot medierna, IiS, […]

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.