Generaldirektören Dan Eliasson säger här till Dagens Nyheter att han inte har några synpunkter på min hemsida eller min blogg, och att det är okej att demonstrera för Palestina och mot Israel om man är chef på Migrationsverket – ”och även vice versa”. Tack för de orden, Dan!

Men varför har du då tillåtit Eugène Palmér att närmast förfölja mig i ett och ett halvt år? Du och Palmér tycks ha mycket olika uppfattningar om yttrandefriheten.

Vems synsätt är det som skall gälla på verket, generaldirektörens eller Palmérs?

Varför måste jag sluta som chef och tom. helt och hållet på verket för att jag har gjort någonting som enligt dess generaldirektör är ”okej” för en chef att göra? Är det inte snarare Palmér som borde sluta, om någon?

Generaldirektören och jag är ju tydligen överens i frågan om yttrandefrihet. Det är Palmérs ställningstagande som är apart.

(För tydlighetens skull: Jag har aldrig demonstrerat mot Palestina. Däremot anser jag i likhet med Sveriges regering att Hamas är en terrororganisation. Det är dem jag mest kritiserat på senare tid. Om de palestinska araberna vill ha en egen stat till – vid sidan av Jordanien – kan de få det, bara det inte innebär att Israel utplånas på kuppen. Denna min uppfattning överensstämmer också med regeringens.)

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

2 svar på ”Vem är chef på Migrationsverket: generaldirektören eller Eugène Palmér?”
  1. Stå på dig Lennart!
    Bra att du stämmer verket igen för deras bisarra övertramp!

    Jag önskar bara jag kunde hjälpa till med något…

Kommentarer är stängda.