Finns det anledning att ställa större krav på Israel än Hamas när det gäller att följa internationell rätt? Carl Bildt antyder, att eftersom Hamas inte är med i FN, så står Hamas utanför folkrättens krav. Och därför pratar han hellre med Mahmoud Abbas än med Hamas.

Det är klart att det är svårt att prata med Hamas eftersom de enligt sin stadga helt avvisar samtal som ett medel att uppnå sitt mål: utplåningen av Israel genom angreppskrig. Men på vilket sätt ett samtal med Mahmoud Abbas skulle kunna förändra Hamas sinnelag och kämpaglöd är oklart. Carl Bildt kanske vet?

Låt oss bara klargöra vilka som är kontrahenterna i de aktuella striderna. De är dels angriparen, Hamas, dels försvararen, Israel. Att påstå, att Israel angriper ”palestinierna” i dess helhet eller att Mahmoud Abbas skulle ha något inflytande över denna konflikt, är knappast relevant.

Men innan man anklagar Israel för en massa folkrättsbrott, tror jag det vore lämpligt att anklaga Hamas för att helt ställa sig utanför folkrätten. De har lång tid innan Israels senaste försvarsstrid skickat in många raketer i Israel. De använder sin egen civilbefolkning som ”mänskliga sköldar”. De vill utplåna ett land, Israel, genom angreppskrig. Angreppskrig är förbjudet enligt folkrätten. Hamas är dessutom en antisemitisk islamonazistisk terrororganisation.

Men till största delen riktas all kritik mot Israel. De bryter mot folkrätt och humanitär rätt, sägs det. Det har de också säkert gjort, något annat vore omöjligt i ett krig som förs inne i städer. Men hur stort är då Hamas brott, som helt och hållet ställer sig utanför, ja, direkt tar avstånd från blotta tanken på att tillämpa folkrätt och humanitär rätt? Det är ju ändå Hamas som själva har valt att förlägga striden just till bebyggda områden, till städerna.

Det är dessutom Hamas som är själva orsaken till Israels försvarsåtgärder. Det är dem som man bör bekämpa. Det är precis det som Israels försvarsmakt just nu gör. Det är en hedervärd kamp. I grunden är det en kamp för Israels själva existens, en existens som en demokratins och frihetens utpost bland terrorister, islamonazister och jihadister.

Men i Sverige demonstrerar man mot denna kamp, under påståendet att Israel angriper palestinier i största allmänhet. Läs här för ett exempel. Bland annat skall en israelisk flagga ha bränts. Det vanliga vänster-gänget kräver dessutom ett stopp för ”massakern i Gaza”, läs här.

Men varför klaga på Israel? I stället för att demonstrera och skriva på upprop mot Israel, har jag ett annat förslag. Engagera er för att bekämpa Hamas. Ett mycket radikalt sätt är att ta värvning i Israels försvarsmakt IDF och åka till Gaza för att se till att så många Hamas-terrorister som möjligt enligt sin önskan förvandlas till martyrer. Detta kan tyckas drastiskt, men är nog ändå den mest verksamma metoden för att skapa fred i Gaza. Den freden lär inte komma förrän Hamas besegrats, nämligen.

Att helt och hållet besegra Hamas skulle gynna de palestinska araberna i Gaza mera än varje vapenvila, varje annan eftergift åt eller ursäkt för Hamas.

Men ännu idag skickar Hamas fortfarande raketer mot Israel. Det kan du t. ex. läsa om här. Och så länge angriparen Hamas fortsätter med det, kan väl ingen kräva att försvararen Israel skulle blåsa eld upphör?

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

8 svar på ”Gaza och de dubbla måttstockarna”
 1. Ah, kommunistkramaren Proffe_vulgär härjar här. Killen som tycker Sovjet var demokrati. Nuff said.

 2. robban:
  Du kan alltså inte svara på frågorna, precis som jag sa.
  kan du alltså av samma skäl inte svara på frågan; Är en rugbyboll kantig?

  Jag hittar inget som skulle kunna svara på fråga 6 eller vara polemik mot mitt svar på den.
  Israel tillåter inte personer eller partier att ställa upp i val om de tar ställning mot att Israel ska vara en religiös judisk stat. Av detta skäl har också två arabiska partier i knesset förbjudits att ställa upp i det kommande valet som är anledningen till den nuvarande massakern.

 3. ok ska vi ta det långsamt nu p_f? dina premisser för din frågeställning är felaktiga så det går inte att svara på dom. en rugby boll blir inte rund för att man ställer en frågande påstående om motsatsen vilket ger-> gör om, gör rätt.

  fråga 6, var snäll och googla upp teokrati och seda gör en dito på israels statsskick

 4. Robban:
  Jag märker att du inte kan svara på frågorna, så du menar alltså att en idiot ställde dig mot väggen?

  Svar på fråga 6.
  Jag anser inte att någon teokrati är en demokrati, så som Israelkramarna påstår.

 5. profanum_vulgus du är uppenbarligen en idiot, samtliga utav dina 6 frågor är rent nonsens för att du utgår i från att hamas är en legitim organisation.

  kan du inte svara på fråga 6 själv utan att skämmas din lilla nazist?

 6. Du fortsätter Goebbelstaktiken utan att skämmas ser jag.
  Du har fortfarande inte svarat på:
  1. Hur Hamas kunde bryta en vapenvila som Israel aldrig uppfyllt.
  2. Var Hamas skulle uppehålla sig om inte i städerna.
  3. Varför Israel måste terrorbomba städerna för att komma åt Hamas.
  4. Hur Hamas kan vara angriparen när Israel före den nu pågående massakern dödat tiotals gånger så många Gaza-bor som Hamas dödat Israeler.
  5. Varför Hamas inte skulle ha rätt till självförsvar mot ockupationsmakten.
  6. Hur en teokrati kan vara mellanöstern enda demokrati. Är det skillnad på religion och religion när det gäller att styra ett land?

  Du snackar om dubbla måttstockar, men själv sväller du över av dubbelmoral.

 7. Patetiska hycklare och antisemiter!
  Minst 300 000 döda i Darfur. Minst 70 000 döda på Sri Lanka, miljoner döda i stridigheterna i och kring Kongo, träskaraberna i södra Irak slaktade och fördrivna, tusentals kurder mördades av Sadam Hussein, tusentals döda tjetjener…m.m.m.m. Bara inbördeskriget på Sri Lanka har krävt betydligt fler dödsoffer än samtliga konflikter mellan Israel och dess fiender. Inga demonstrationer, ingen upprördhet inga hatiska insändare har alla dessa judehatande hycklare kostat på sig. Däremot missas inte ett enda tillfälle att utgjuta sitt hat och sin avsky mot Israel och judar i största allmänhet. Till det allra mest smaklösa hör att likna situationen med vad judarna utsattes för under andra världskriget. Det faller på sin egen absurditet. Den stora arabiska minoriteten i Israel lever under större frihet och materiellt bättre än vad de gör i något grannland. Tystnaden och likgiltigheten för allt annat och den ständiga fokuseringen på och utpekandet av judar och Israel är inget annat än en modern version av traditionell antisemitism. Skyll allt ont på judarna och bortse från deras egna behov och lidande. Den som vill kan mycket enkelt ta reda på vad Hamas har för mål. Paragraf 13 säger entydigt att man är emot alla förhandlingar och alla fredsöverenskommelser. Deras “slutlösning” och enda lösning på konflikten är att hela Palestina i vilket man inkluderar Israel ska var under strikt islamskt välde och att alla otrogna ska jagas bort. Israel är i sin fulla rätt att försvara sig mot det existentiella hot som Hamas utgör. Efter tusentals raketer som syftar till att göra det omöjligt att leva i Israel har man inte sett någon annan möjlighet än att gå till motangrepp. Om någon undrar var Hamas ledning befinner sig så är det i ett bunkersystem under Gazas största sjukhus. Under tiden kan de skicka ut sina martyrer som får den stora äran att komma direkt till paradiset med alla fördelar som detta innebär. Hur kan vettiga människor stödja denna extrema islamistiska organisation? Enda anledningen är att den slåss mot judarna!
  Den dag de älskar sina barn mer än de hatar Israel finns förutsättningarna för fred.

Kommentarer är stängda.