Som framgår här skjuter Hamas från skolor. Inte undra på att Israel då skjuter tillbaka mot samma skolor, men inte för att det är en skola, utan för att Hamas skjuter därifrån.

Det är ju också så som Israel förklarar det som slogs upp stort i dagens nyheter, bl. a. just i DN. Att döma av denna länk tycks dock en stor del av skadan ha förorsakats av Hamas egna försåtmineringar.

Händelsen kallas i DN för ett ”blodbad”. Tyvärr kan man inte utesluta att ett blodbad är just det som Hamas önskar. Var det därför de minerat stället och skjutit raketer just därifrån?

Här är en film på skoltemat – för övrigt samma skola som avses i den första länken ovan, en ”FN-skola” dessutom:

Vidare kritiseras Israel för att man beskjutit polisstationer. Som emellertid framgår här, och i synnerhet på sidan 12 i det omfångsrika och även i övrigt mycket intressanta dokument som kan laddas ned från länken, är polisen väl integrerad med Kassam-brigaderna. Där finns tom. två foton som avbildar samma man. På det ena fotot har han polisuniform, på det andra ”militär” uniform.

Var det inte Diakonia som nyss gnällde på att Israel besköt polisstationer. Ett ganska obefogat gnäll, alltså.

Slutligen skjuter ju Israel på moskéer. Nedan finns en film där en helikopter skjuter några projektiler mot just en sådan. Det blir en oväntat stor jättesmäll! Man kunde ju då förledas tro att det i den moskén förvarades just det Israel sade, nämligen ammunition. ”Tror det gör man i kyrkan”, kanske någon invänder. Ja visst, just det, för i moskén pågick av allt att döma något helt annat än trosutövning.

Här är moskéfilmen:

Alltså: Det står den islamonazistiska terrororganisationen Hamas fritt att i sin kamp att genom angreppskrig utplåna Israel, gruppera raketbatterier vid skolor, att förvara ammunition i moskéer och att maskera terrorister som poliser. I vart fall har ingen särskilt omfattande kritik hörts mot detta. Men när Israel försöker göra något åt dessa uppenbara missförhållanden, ja är kritiken plötsligt massiv.

Sådan är den mediala ”proportionaliteten”. Oproportionell.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

64 svar på ”Israel attackerar polisstationer, skolor och moskéer i Gaza”
 1. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

  Rune:
  Jaha, mördades barnen UTANFÖR skolan, ja då gör det ju inget.
  Föresten var det 37 UNRWA-skolor som bombades inte en.

  Och sedan har de delat ut dem till Gazabor som förlorat sina hus. Gazas polis har faktiskt uppträtt exemplariskt i allt förutom att de mördat Fatah-anhängare som kritiserat Hamas agerande under kriget. Inget litet fel direkt, så man kan kritisera dem för det istället för att ljuga.
  T.ex. har polisen stoppat all svart handel, inget får säljas till högre pris än före massakern.

 2. Ja det tog ju tid att klarlägga och som vanligt genererar det inte så stor uppmärksamhet

  ”Den 6 januari dödades 43 människor utanför en av UNRWA:s skolor i Gaza. Nu klargör FN-organet att alla döda befann sig utanför skolan”

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?a=880348

  Hamas policemen have seized thousands of blankets and food parcels that were meant to be distributed to Palestinian civilians in Gaza, UN officials say.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7869704.stm

 3. Hade israel gjort på samma sätt som hamas där målet är att döda så många som möjligt hade troligen många fler än 1000 dödats.

 4. Det är intressant att du argumenterar på så förhållandevis genomtänkt nivå utan att därigenom också inse din egen argumentationslinjes brister. Din argumentation, såsom du framför den i detta inlägg, kan egentligen kokas ned till denna frågeställning: Vad är mest omoraliskt: Att som terroristgrupp söka skydd bland sympatiserade civilbefolkning gentemot en utländsk militärmakt (det klassiska receptet för gerillakrigföring) ELLER att i egenskap av militärt överlägsen makt medvetet bomba mål på vilka man VET att civila befinner sig. Du hävdar alltså att det är Hamas fel att så många civila palestinier dödas av Israels bombmattor eftersom Hamas gömmer sig bland civila mål. Men är det inte betydligt värre att, trots kännedom om detta faktum, bomba civila mål för att komma åt Hamas? Israel vet mycket väl att Hamas döljer sig bland civilbefolkningen, likväl visar man tydligt att detta inte har någon större betydelse, det är viktigare att bomba för bombernas skull…

 5. Araberna får såklart också försöka sig på att vinna landområde på samma sätt. Det är väl det dom försöker. Det, men mest att döda alla judar för den sakens skull. Deras uttalande och propaganda ger en tydlig bild av att det är just utplånandet av den judiska befolkningen som är det primära målet.
  Israel vill inte ha krig. Som ett civiliserat land eftersträvar de fred och trygghet. Det är och har alltid varit de omkring liggande länderna och fanatiker som aldrig har och aldrig kommer att godkänna judarna i den lilla landremsan i öknen.
  Israel är väl ett bevis på överlägsenhet i tillväxt i jämförelse med omkringliggande länder och kulturer.
  Och angående artikeln om en av världens största arme massakrerar en försvarslös befolkning; Om man är en försvarslös befolkning, röstar fram en terrororganisation som propagerar för självmordsbomber, krig och att utplåna sin granne och i alla år har attackerat med så mycket raketer man troligen har kunnat och sedan firar när israeliska barn dör av raketattackerna, vägrar fred och att försöka leva sida vid sida, då finns det också en risk för att sina egna kommer att lida. Rullande barnhuvuden är också just det Hamas vill ha.

  Det finns ingen säker källa på IDFs handling har skett såsom du beskriver.
  Allt tyder hursomhelst på att 30 personer dog i en attack. Hade 110 personer tvingats in och överlevande blivit överkörda av bulldozrar hade troligen också alla 110 dött.

  Hade Hamas haft möjlighet hade de gjort just detta varje dag och i sin fanatism antagligen älskat varje stund av det. Det i sig rättfärdigar inte denna eventuella attack men kan behövas tänkas på.

 6. Judar är och förblir ett hinder för riktig tillväxt. Jag anser att man bör asfaltera hela Israel och smälla upp ett IKEA för muslimerna i regionen.
  Judarna fick sitt land med expanderade gränserna, helt emot UN. Därför förtjänar de att mista sitt land, vilket skulle resultera i att alla judiska bedragare i väst inte kan fly ”hem”.

  Varken judarnas eller muslimernas problem är vårat. Vi har istället problem på hemmaplan. Muslimer som lever på bidrag samt är kriminella, judar som styr media etc.

 7. Vad sägs om följande ”försvarshandling” av IDF:
  30,60 eller 110 civila palestinier tvingades in i ett hus, mest kvinnor och barn. Sedan besköts huset med artilleri, resterna och de överlevande kördes sedan över av buldozrar.

 8. Ursäkta, 272 palestiner var det.
  Dessutom innebar ju vapenvilan förutom att Israel skulle sluta beskjuta Gaza att Israel skulle öppna alla gränsövergångar, släppa in 30% av varorna de första 10 dagarna och sedan släppa in 100% av varorna, och att Israel skulle öppna gränsövergången till Egypten inom en månad.
  INGET av detta höll Israel, man har släppt in knappt 15% av varorna till Gaza.

 9. Diktaturkramarnas dubbelmoral blir mer och mer bisarr.

  Israel får ”vinna landområden i krig” men araber får inte försöka sig på det.
  Israel får skjuta ihjäl 172 palestinier under ”vapenvila” men om palestinier dödar EN israel med sina raketer så bör israel få massakera slumpvis utvalda civila araber.

 10. you want to see what is happening there. here. this is what the war looks like. please be warned that the images are not pretty. since Israel has banned international press and its own in defiance of a recent Supreme Court ruling there has been a few TV media in gaza. al jazeera http://english.aljazeera.net/ will show you images that the west will not allow. the image does not lie, forget what they are saying, look that the image.

  http://www.informationclearinghouse.info/article21673.htm

  listen to Dr . Mads Gilbert, a Norwegian doctor in Gaza, in sky news

  http://www.informationclearinghouse.info/article21654.htm

  Propaganda war: trusting what we see?

  Monday, 5 January 2009

  Israel released video of an air attack on 28 December, which appeared to show rockets being loaded onto a lorry. The truck and those close to it were then destroyed by a missile.

  It turned out, however, that a 55-year-old Gaza resident named Ahmed Sanur, or Samur, claimed that the truck was his and that he and members of his family and his workers were moving oxygen cylinders from his workshop.

  you can see the article and the clip here.

  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7809371.stm

 11. Lustigt, för om det inte är krig israel sysslat med så borde det väl kallas statsterrorism, finansiering av terrorism, brott mot nationella och internationella lagar?
  Israel borde kanske inte hjälpt till att finansiera Hamas när al-fatha var på framgång? Det hade varit smartare att enbart finansiera terrorgrupper i Libanon.

  Vad du menar ”att bygga upp försvar vid gränsen” är militärt omöjligt för Gazaborna. vad skulle de bygga för att kunna försvara sig?

 12. Frambringar man raketattacker och terrorism under pågående vapenvila med den attackerande partens befolkningens godkännande borde det vara rimligt att den defensiva parten måste få försvara sig till slut med motsvarande raketer oavsett var målen är dvs där raketerna skjuts och förvaras. Hamas har tydligt visat att vapenvila inte är intressant.
  Att Israel är militärt överlägsna betyder inte att de inte får gå till angrepp för att försvara sig. Däremot är Israels befolkning tydligt mer civiliserade som det enda demokratiska landet i mellanöstern och handlar också därefter och eftersträvar fred i motsats till den andra parten.

  När Israel har visat välvilja till fred och givit tillbaka landområden man vunnit i krig har islam-fanatiker tagit det som ett svaghetstecken och attackerat ännu mer. En stor befolkning uppfödda med rasism, krigshets och dåliga förlorare.

Kommentarer är stängda.