Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juni 2021
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Den som griper till svärd skall med svärd förgås

Markoffensiven i Gaza har inletts. Läs t. ex. här, här och här.

”Hamas är förtvivlat isolerat”, heter det i en av länkarna. Visst är det så och det med all rätt. En mer människofientlig organisation är svår att tänka sig. Det är klart att ingen vill vara vän med den som har hatet som affärsidé.

Fotnot: Titeln hämtad från Matt. 26:53: ”Då sade Jesus till honom: ”Stick ditt svärd tillbaka i skidan; ty alla som taga till svärd skola förgöras genom svärd”. Hamas borde läsa Bibeln lite bättre.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

8 comments to Den som griper till svärd skall med svärd förgås

 • J.N

  Så då är frågan vem som vill vara vän med Israel som har det samma som affärsidé? Möjligen Hamas eftersom de göder varandras framgång..

 • z.

  Varför skulle Hamas läsa bibeln?

 • Mats J

  Den som griper till svärd skall med svärd förgås? Tja, då ska alltså Israel förgås, de grep ju till svärdet nu? Och de som ger sig på Israel med svärd skall i sin tur förgås med svärd, som i sin tur skall förgås med svärd… osv. För att uttrycket ska hålla måste ju även de som griper till svärd för att straffa dem som gripit till svärd att förgås…
  Det räcker inte med att läsa – man måste tyvärr göra sig det lilla besväret att reflektera runt det man läser också, annars har det föga värde. Detta citat ur Bibeln säger ju inget annat än att våldet aldrig kommer att upphöra. Och indirekt att Israel nu kommer att ”förgås med svärd”, efter att de gripit till svärdet.
  Israeler borde alltså också läsa Bibeln. 😉

 • Mats J: Har det undgått dig att Hamas i många år beskjutit Israel? Att arabstaterna redan år 1948 ffg. grep till vapen för att utplåna Israel? Den som första gången grep till svärd var sannerligen inte Israel.

  z: Varför Hamas skulle läsa Bibeln? Tja, kanske för att lära sig lite folkvett. Men visst, det kommer de nog knappast att vilja göra.

 • Mats J

  Sapere Aude! skrev:
  Mats J: Har det undgått dig att Hamas i många år beskjutit Israel? Att arabstaterna redan år 1948 ffg. grep till vapen för att utplåna Israel? Den som första gången grep till svärd var sannerligen inte Israel.

  Men var i bibelcitatet hittar du något om ”första gången”? Det står bara att den som griper till svärd själv ska falla för svärd, eller hur? Israel har gripit till svärd, alltså ska de falla för svärd – om nu citat ska betyda något, vilket du verkar tycka att det gör eftersom det var du som skrev det.
  Men vilka är det som ska fälla Israel ”med svärd”? FN-styrkor kanske?

 • Patrick

  ”Har det undgått dig att Hamas i många år beskjutit Israel? Att arabstaterna redan år 1948 ffg. grep till vapen för att utplåna Israel? Den som första gången grep till svärd var sannerligen inte Israel.”

  Och hur drev Israelerna bort de som bodde där före 1948…?

 • puff

  Jag tror inte att Hamas är så intresserade av nya testamentet.

 • Patrick

  Och hur lär man sig folkvett genom att läsa bibeln? Valda delar av den kanske, men det finns många rätt dåliga exempel på folkvätt i den… Knasboll…

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.