Nu har Israel slagit till mot terrornästena i Gaza. Läs mer i Jerusalem Post.

Hamas får besinna Jesu ord i Mark. 4:24:

Med det mått som I mäten med skall ock mätas åt eder, och ännu mer skall bliva eder tilldelat.

I artikeln står också att Israel just har släppt in en person från Gaza som skadats av Hamas-eld för vård i Israel. Släppte Storbritannien in tyskar i England för vård under VKII?

Tjugofem granater har skjutits mot Israel sedan i torsdags kväll.

Här skriver även Haaretz om saken. Etthundratjugo personer ska ha dödats i Gaza. Människoliv som kunde ha sparats om inte Hamas och islamonazismen funnits i Gaza.

SvD skriver här, DN här och här.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

24 svar på ”Israels budskap till Hamas: ”Ännu mer skall bliva eder tilldelat””
 1. Och som sista punkt… Varför ska FN ställa upp på Israel? FNs beslut ska väl gälla? Ska inte FN vara mänsklighets högsta beslutandeorgan? Israel ska följa deras beslut…

 2. Israel och Hamas måste båda inse att våld är en kortsiktig lösning. Ju mer Israel bombar ju mer stöd får Hamas och Hizbollah och det ligger knappast i Israels intresse. Samtidigt för radikala i Israel en kamp att driva bort araberna från områden som man anser borde tillhöra Israel. Historierna om våld och kränkningar är på båda sidor omfattande. Jag anser inte att Hamas sak ha något skydd, men palestinerna bör ha det. Israel förtjänar också skydd, men då måste de också ge upp sina aggressiva expansion.
  I denna konfikt finns inget rätt eller fel. Båda sidor måste skärpa sig eller lämnas åt sitt öde.

 3. Men Patrick, det är inte palestinierna som jag inte gillar, det är Hamas!

  Civilpersoner lider alltid i krig. Det är oundvikligt. Och, som sagt, problemet med Hamas är att deras själva avsikt är att träffa civilbefolkningen. Israels heder är att deras avsikt är att träffa Hamas-terrorister. Om civilpersoner träffas är det oavsiktligt!

  Jag vet inte om man kan förvänta sig ett trevligt beteende från personer som vet att fienden – Hamas, Hisbollah t ex – vill utplåna dem. Jag förstår att de lätt blir lite ”paranoida”. Och FN har ju inte på senare tid ställt upp för Israel något särskilt.

  Vem, vad och vilka vill Israel utplåna? Vad firar de?

 4. Hamas, ja, men de flesta är rätt normala, även bland de Palestinier som du verkar ogilla så skarpt. världen är inte svart eller vit.
  Israel har rätt att försvara sig, men dödandet måste stå i proportion med hotet.
  Och på vilket sätt motiverar deras firande det våld och de övergrep Israel utsätter palestinierna för? Min morbror har tjänstgjort i mellanöstern för FN (som observatör) och vad han har att säga om hur Israeliska gränsvakter och prickskyttar beter sig är inte trevligt. Gör man så mot folk, får man räkna med att de slår tillbaka.

 5. ”de är i majoritet, de som bara vill gå till jobbet och se sina barn växa upp”

  Inom Gaza Hamas? ”Gå till jobbet” i deras värld tycks b.la. innebära att
  – producera och sprida rasistisk hets och hatpropaganda
  – hjärntvätta barn
  – gräva smuggeltunnlar
  – smuggla in vapen och andra varor
  – kontrollera svarabörsaffärer
  – införa sharialagstifning
  – terrorisera israel.
  – kräva miljardbistånd från omvärlden

  Israel lämnade ensidigt Gazaremsan 2005, så någon ”ockupation” finns inte.
  Det fanns då bl.a. en fungerande exportindustri och växthus som araberna fick.
  Gazaborna slog sönder och eldade upp detta.
  Därefter valde demokratiskt en majoritet av gazabefolkningen Hamas som folkets representant och kollektiv talesperson. Hamas politska stadgar talar öppet och ärligt om vad partiet vill, likvidation av staten israel och mord på judar.

  Hamas har sen dess skickat över 10.000 raketer mot civila israeliska mål.
  Lyckas de skada eller döda någon jude, kan kort därefter bese hur tusentals går ur huse -män kvinnor och barn ställer till med allmänna gatufestivaler delar ut godis framför kameror och dansar i ren glädje.

  Delar av den civila gazabefolkningen firar öppet mord på judiska barn.

 6. Dannie, du tror säkert också att jag är antisemit…
  Sapere Aude!, tack. Jag ”håller” inte på nån i denna fotbollsmatch, jag tycker bara synd om de människor som hamnar mitt i, för de är i majoritet, de som bara vill gå till jobbet och se sina barn växa upp. Jag har dock inget mer att tillägga, ni verkar sitta inne på sanningen.

 7. Patrick ”drar till nästa blogg” för att sprida sitt gift.
  Handling och konsekvens är ett okänt begrepp för ”israelkritiker”.

  Rättare sagt, de vägrar först att beskriva Hamas föregående antisemitiska terror-handlingar utan riktar enbart in sig på att förbanna israeliska försvars-konsekvens.
  Samma ruttna förljugenhet, förr hetsade de avundsjuka och obemedlade i febrig flock mot judarna, nu när judarna har en demokratisk stat förbannar man den istället. Och speciellt i tider när Israel försvarar sig mot föregående angrepp som kommer från en antisemitisk terroriorganisation, som har manifisterat Israels utrotning (inklusive de judar som bor där) på den religionspolitiska dagordningen som högsta primärmål.

 8. För att jag trodde man skulle hålla sig till ämnet.
  Dannie, ja, härligt att vi kommit så långt i utvecklingen att judar kan terrorisera och massmörda obehindrat och ostraffat.
  Nu drar jag till nästa blogg, för den här innehåller bara en massa tokstollar som tror att mer våld är lösningen…

 9. Patrick, Israel ockuperar enligt min mening ingenting utom möjligen Golan. – Varför vill du inte prata om Jordanien?

  Pether, 67 års ”gränser” är inga gränser, de är stilleståndslinjer efter vapenvilan i ett israeliskt försvarskrig. Gränserna kommer att fastställas senare, och det är inte alls säkert att de kommer att gå utefter stilleståndslinjen ”green line”. Att ”slakta” människor är f.ö. sådant som Hannibal Lecter och hans likar ägnar sig åt. Kriget går inte ut på att slakta fienden, utan att besegra honom.

 10. Jordanien är palestina, i varje fall kallades det området så 1920.

  Problemet idag, för många (ouppdaterade). tycks vara gamla tiden när folk kunde terorrisera och massmörda judar obehindrat och ostraffat -de svunna tiderna är förbi.

 11. Okej, hör av dig när du har en objektiv bild av det som händer i mellanöstern. För ”Du e så roligt ensidigt Mr!”…
  Jag trodde vi pratade om de områden ”Israel” ockuperar? Inte jordanien…
  Du är rätt korkad om du tror att två fel ger ett rätt…

 12. Lögner och lögner.

  Israel är boven.

  Och Hamas krav för fred är att Israel drar sig tillbaka till 67 års gränser, och först då erkänner man israel.

  Hamas och alla de andra organisationerna får gärna slakta israeliska soldater och bosättare, det gör de rätt i.

  Hamas har lika stor rätt att existera som antiockupationsrörelserna i andravärldskrigets Frankrike och Norge. De slåss för samma sak.

 13. Patrick, det var kanske ”palestinierna” som ägde ”Israel” då. Palestinier var på den tiden en beteckning för alla som bodde i dåvarande Palestina, såväl judar som araber. Därefter har ordet bara kommit att användas för araber i Palestina, varav väldigt många dessutom fortfarande bor kvar i Israel där de såvitt jag vet har rätt till både liv, frihet och egendom.

  Hur många judar bor i Jordanien? Inga. För de har alla lämnat, självmant eller pga. tvång.

  Jag vet inte om det är sant, men det sägs att det är förenat med dödsstraff att i Jordanien sälja mark till judar.

  ”Jordanien är en apartheidstat”, alltså. Inte Israel.

 14. Och vem ägde ”Israel” innan 1948? Var är de ägarnas rätt till ”liv, frihet, egendom”?

 15. Patrick, du kanske menar femte budet? Det har visst dött judar i raketattacker från Gaza, låt vara inte i de allra senaste (justering: jo det har det). Och jag tror att Hamas för sin del inte har någon tanke på att hålla vare sig det budet, eller det sjunde, nionde eller tionde budet heller för den delen. För liv, frihet och egendom är det som Hamas minst av allt vill unna judarna. De vill ta deras liv, deras frihet och deras egendom: Israel.

  Om du läser Hamas stadgar kan du finna, att det är Hamas som är krigshetsaren. Så här står det: ”Det finns ingen lösning på den Palestinska frågan utom genom jihad”. Vidare: ”Initiativ och så kallade fredliga lösningar och internationella konferenser står i strid med den Islamiska Motståndsrörelsens principer. Att missbruka någon del av Palestina är ett missbruk som riktas mot en del av religionen. Den Islamiska Motståndsrörelsens nationalism är en del av dess religion. Dess medlemmar har matats med det. De strider i syfte att höja Allahs banér över sitt hemland.” Källa: http://www.sapereaude.se/hamas.html. (Artikel 13).

  Hamas (som här kallar sig den islamiska motståndsrörelsen) menar alltså att ”fredliga lösningar” står i strid med dess principer.

  Hamas, den lille krigshetsaren var det ja!

 16. Du e så roligt ensidigt Mr! Det är också tyvärr en massa osanningar som finns i resten av bloggen. Tex det där om att Israeler inte bygger bosättningar på Palestinsk mark (fallet med Diakonia). Jag vet inte storyn med Diakonia men det spelar ingen roll, att ta exempel om ett fall där någon organisation har ”spridit lögn” om att Israel bygger på andras mark tycker jag inte borde ses som att Israel INTE bygger på andras mark. huh???
  Asså får du betalt av Israelska staten för att skriva allt sånt? Om inte borde du söka bidrag, du gör en bra reklam.

  Jag är Kristen själv och tycker helt klart inte om muslimeras angrepp mot Kristna i Mellanöstern. Men jag tycker också ibland att Israel och Västvärlden (främst USA) SKAPAR monster och terrorister och extremister med anledning att kunna ha en FIENDE att slå emot och kunna visa sin styrka på hela tiden (en av många anledningar som vi inte har plats med att gå igenom här). Jag tycker att Hamas fallet kunde ha handskats mycket mycket bättre av den Israeliska staten. Att isolera Hamas och retas genom att vara så snäll mot Fatah partiet visar egentligen hur Israel inte verkligen försöker få till fred…än. Om eller när Hamas (inte så troligt om så många måste ändå då -> mer extremism) är borta så blir de inte så roliga längre.

  äh de är synd att folk inte inser att isolering och utanförskap ALLTID skapar ondhet och sorg till slut… se fallet med Iran, isolering kommer inte göra Iran (iaf staten) ”snällare”… (lite utanför ämnet men ändå…)

 17. ”I raketattackerna, som Israel kan stoppa, har ingen dött”

  Massor med människor har dött, och än fler skadats av hamas raketer.

  Idag till exempel dog en man, och ytterligare fem personer skadades.

 18. Egentligen handlar det om teknologi. Israeliskt flygt har använd 20-30 missiler. Sedan en vecka skjuter palestiner ca 70 raketter per dag!

 19. ”Liv, frihet, egendom”, men bara till de som du gillar? I raketattackerna, som Israel kan stoppa, har ingen dött, Israels ”försvarsstyrkor” har dödat minst 162 personer. I hela detta krig har Israel dödat tusentals med människor… Men det är klart, det är inte terrorism om man bombar från 3 000 meters höjd. Eftersom du ändå citerar bibeln kanske skulle dra dig till minnes ett av budorden? Jag tror du vet vilket jag menar, din lilla krigshetsare.

 20. Äntligen får hamas den behandling dom förtjänar. Låt oss hoppas anfallen fortsätter tills ordet hamas inte längre finns.

  Detta är vägen mot en framtida fred. Precis som detta var vägen mot fred under andra världskriget.

 21. Din inställning hjälper knappast att lösa konflikten.
  Det är två sidor som måste mötas på lika villkor.

Kommentarer är stängda.