Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

En film om den judiska staten Israels historia och om dem som vill utplåna Israel

14 februari, 2017 (23:17) | antisemitism, antisionism, araber, islamonazism, Israel, judar, Muslimer, Palestina, Sverige, Västbanken | By: Lennart Eriksson

Många illasinnade antisemiter gör gällande att Israel – och judarna – inte har någon historia i det som flertalet av dessa personer brukar kalla ”Palestina”. Denna film visar tydligt att dessa illasinnade antisemiter har fel och att deras syfte är att utplåna den judiska staten Israel. Själva ordet ”Palestina” användes först av den romerske kejsaren Hadrianus i syfte att, i likhet med dagens antisemiter och islamonazister, utplåna den judiska närvaron i det dåvarande judiska Konungariket Judéen.

Historien upprepar sig onekligen. Själva namnet ”Palestina” borde i ljuset av detta bannlysas som ett alltigenom antisemitiskt begrepp. Det har visserligen under 1900-talet slentrianmässigt använts såväl av judar som av Storbritannien och Nationernas Förbund för att ta några exempel. Men numera borde vi veta bättre.

En entitet som, mot detta bättre vetande, fortfarande kallar sig ”Palestina” kan inte vara annat än antisemitisk; det framgår ju, har det visat sig, redan av dess namn! En statsledning som, i likhet med Konungariket Sveriges nuvarande statsledning, erkänner denna antisemitiska entitet ”Palestina” som stat under detta namn, kan därmed inte heller vara annat än antisemitisk.

Nå, här är då filmen:


Källa.Comments

Comment from Tarud
Time 15 februari 2017 at 13:17

En kort men bra presentasjon av Palestina-eventyret.
En unøyaktighet i presentasjonen gjelder Øst Palestina (Jordan) som var også en del av det engelsk Palestina mandat.
”Palestinsk identitet” vokst ikke etter 1948. Gazanere så på seg selv som egyptere og arabere på Vestbredden var jordanere. Kun etter at Israel tok kontroll over disse områder i 1967, begynte den ”palestinsk identitet” å vokse.
PLO som ble dannet i 1964 kjempet ikke i starten for en palestinsk stat, men for utslettelse av den jødiske staten. Kravet om en palestinsk stat kom senere for å begrunne fortsettelsen av kampen mot jødene.

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39