Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv

Kategorier

Kalender

juni 2021
M T O T F L S
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

En sorgens dag i Palestinska föreningen

Nael Toquan, ordföranden i Palestinska föreningen tycker att det är ett slag i ansiktet på den palestinska kampen att Mona Sahlin och Lars Leijonborg, den senare som regeringens representant, vill vara med och fira Israels 60-årsdag. Så skriver SvD här. Detta är att likställa med firandet av en apartheidstat, menar Toquan. Leijonborg tycker med rätta att Touqan därmed uttalar en närmast extremistisk ståndpunkt.

Med tanke på att regimen i Gaza, dvs. Hamas, inte nöjer sig med apartheid utan har något ännu värre, nämligen hela Israels utplåning på sin egen agenda, bör nog vissa palestinier först sopa rent framför egen dörr – eller snarare i sin egen regering – innan man anklagar Mellanösterns enda demokrati för något.

Inför demokrati själva i stället och avsluta kriget mot Israel. Det vore verkligen också något att fira. Israel har varit demokratiskt i sextio år. De har dessutom kunnat bevara sin demokrati och frihet under hela denna tid trots ständiga och fortfarande pågående angrepp från bl. a. just palestinier.

6 comments to En sorgens dag i Palestinska föreningen

 • Oscar

  Exakt, araberna gnäller som vanligt och istället för att fokusera på att skapa en bra framtid för sina barn så skjuter man fler raketer och gnäller lite till.

 • Lasse

  Lennart du är totaltt vilseledd. Jag njuter av att skitstövlar som dig fick dojan från migrationsverket. Fler sionister borde drabbas av samma öde.

 • magnus s

  oj… ytterligare ett ”smart” inlägg… konstruktivt och demokratiskt. skärp till dig och skriv istället din mening för pajaserier.

 • magnus s

  och då menar jag så klart kommentaren som ”lasse” skrev

 • Jerry

  Märkligt egentligen, att diverse föreningar kan ha manifestationer mot USA och Englands krigspolitik, men inte säger ett ord om Hamas, Hizbollahs och allt vad de heters krigföring som riktar sig mot oskyldiga civila.
  Är det okey att döda civila om man är muslim?

 • Lasse, tack för denna sakliga och väl underbyggda kritik av mitt inlägg, en kritik som kan sammanfattas i ett ord: skadeglädje. ”Skadeglädjen är den enda sanna glädjen”, brukar det heta, och ibland – som nu – kan man fundera på om det inte är just denna skadeglädje som är en av den islamistiska imperialismens viktigaste drivkrafter.

  /Lennart

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.