Nael Toquan, ordföranden i Palestinska föreningen tycker att det är ett slag i ansiktet på den palestinska kampen att Mona Sahlin och Lars Leijonborg, den senare som regeringens representant, vill vara med och fira Israels 60-årsdag. Så skriver SvD här. Detta är att likställa med firandet av en apartheidstat, menar Toquan. Leijonborg tycker med rätta att Touqan därmed uttalar en närmast extremistisk ståndpunkt.

Med tanke på att regimen i Gaza, dvs. Hamas, inte nöjer sig med apartheid utan har något ännu värre, nämligen hela Israels utplåning på sin egen agenda, bör nog vissa palestinier först sopa rent framför egen dörr – eller snarare i sin egen regering – innan man anklagar Mellanösterns enda demokrati för något.

Inför demokrati själva i stället och avsluta kriget mot Israel. Det vore verkligen också något att fira. Israel har varit demokratiskt i sextio år. De har dessutom kunnat bevara sin demokrati och frihet under hela denna tid trots ständiga och fortfarande pågående angrepp från bl. a. just palestinier.

6 svar på ”En sorgens dag i Palestinska föreningen”
  1. Lasse, tack för denna sakliga och väl underbyggda kritik av mitt inlägg, en kritik som kan sammanfattas i ett ord: skadeglädje. ”Skadeglädjen är den enda sanna glädjen”, brukar det heta, och ibland – som nu – kan man fundera på om det inte är just denna skadeglädje som är en av den islamistiska imperialismens viktigaste drivkrafter.

    /Lennart

  2. Märkligt egentligen, att diverse föreningar kan ha manifestationer mot USA och Englands krigspolitik, men inte säger ett ord om Hamas, Hizbollahs och allt vad de heters krigföring som riktar sig mot oskyldiga civila.
    Är det okey att döda civila om man är muslim?

  3. oj… ytterligare ett ”smart” inlägg… konstruktivt och demokratiskt. skärp till dig och skriv istället din mening för pajaserier.

  4. Lennart du är totaltt vilseledd. Jag njuter av att skitstövlar som dig fick dojan från migrationsverket. Fler sionister borde drabbas av samma öde.

  5. Exakt, araberna gnäller som vanligt och istället för att fokusera på att skapa en bra framtid för sina barn så skjuter man fler raketer och gnäller lite till.

Kommentarer är stängda.