Det kan man läsa om i Frankfurter Allgemeine Zeitung. Och som det heter i FAZ: ”Warum nicht?”. Varför inte?

Just det, varför inte? Vi får väl förutsätta att alla dessa människor som nu lämnar Syrien, i sitt hjärta ändå har en stark vilja att befria just sitt land Syrien från i första hand Daeshs/ISs terror. Så att de kan återvända dit och leva i sitt land i fred och frihet. Det en strävan som alla icke-islamister bör understödja. För varför skulle just syrierna inte vilja leva i sitt land i fred och frihet?

De flesta som lämnar verkar dock tyvärr vara män (se foto ovan t. h.). Konstigt eftersom just män i många avseenden måste anses vara särskilt ägnade att kämpa i krig. – Kvinnorna är det säkert också i många andra avseenden. Kanske är det tom. faktiskt kvinnorna som i just Syrien verkligen just nu står upp i den kampen. För det tycks ju just nu vara just kvinnorna som stannar kvar när männen lämnar! – Som jag brukar säga: ”Det finns kärringar av båda könen”.

Man kan ju då jämföra med vad som Sverige gjorde under det Andra Världskriget. Sverige mottog många judar från Danmark som annars nog hade sänts till de nazistiska utrotningslägren. Sverige hjälpte Norge att utbilda norrmän till ”poliser” avsedda att sättas in i befrielsen av Norge. Sverige hade en speciell flygflottilj, F19, som var aktiv i att bekämpa den sovjetiska aggressionen mot Finland. Många hjältemodiga svenskar bekämpade nazismen i de allierades och därmed i frihetens tjänst. Och just Polen hade många egna stridande förband som deltog i denna kamp att befria sitt land.

Sverige och svenskarna – samt polackerna – har således verkligen stått allt detta onda emot! För närvarande har Sverige dock endast trettiofem man på plats i Irak för att, tillsammans med kurderna, fortfarande stå detta onda emot. Gott så men för lite!

Men som Polens utrikesminister Witold Waszczykowski (foto ovan t. v.) antyder är det då inte i första hand Polens, eller för den delen Sveriges och det övriga Västerlandets uppgift att befria Syrien. Den uppgiften måste i första hand syrierna själva ta på sig! Även de syriska män som kommit till Sverige. De infinner sig för närvarande i en styrka närmast motsvarande en armébrigad per vecka och de flesta är i vapenför ålder. Så det saknas inte resurser!

Nu är det då antagligen dags att, precis som vi svenskar gjorde under det Andra Världskriget, utbilda de hit till Sverige komna vapenföra syriska männen, inte till ”poliser”, inte till kärringar, men till soldater! Soldater som efter sin utbildning här och som efter att de återvänt till Syrien, tillsammans med Sverige och svenskarna, tillsammans med Västerlandet, i Syrien kommer att ha förmågan att attackera, besegra och förgöra Daesh/IS. Tillsammans med Sverige och Västerlandet, ja. Men i huvudsak måste det vara syriernas egna verk!

Man bör visserligen då notera att många syriska hit komna män allaredan är mycket väl militärt utbildade med ofta höga syriska gradbeteckningar och i besittning av militärt goda förmågor i flera avseenden. Så ofta behövs inte ens någon utbildning. Det krävs bara att de organiserar sig och – kämpar!

Denna kamp att befria sitt land borde väl rimligen vara alla dessa hitkomna syriska mäns främsta strävan! Finns väl ingen som helst anledning att tro att de inte skulle ha denna strävan. (Eller nja, det kanske det gör …)

Så att dessa syriska män kan återvända till Syrien för att där leva ett liv i fred och frihet tillsammans med sina kvinnor och barn. Detta kan väl knappast vara en omöjlig ”vision”!?

Men om alla dessa syriska vapenföra och i många fall militärt redan mycket välutbildade män i Sverige och på andra håll i Västerlandet vägrar så kan de nog inte kallas för annat än ”kärringar”! Då faller ”visionen” omedelbart! Inte Västerlandets, Sveriges och svenskarnas fel i så fall …

Frågan uppstår då varför Sverige, svenskarna och Västerlandet har någon som helst anledning att husera dessa syriska manliga kärringar just i Sverige och Västerlandet.

Såvitt jag för närvarande kan bedöma saknas all anledning!

Inlägget har redigerats.

3 svar på ”Polens utrikesminister föreslår att exilsyrierna i Europa ska bilda en armé för att befria Syrien”
 1. Uppdatering (”Flyktingar syr ihop sina munnar”) – ”Hopsydda läppar i protest har inte hjälpt”*.

  Snacka om massmedias roll i flyktingpolitisk, median skapar problemet utan att hjälpa flyktingarna.
  ”– Varje dag tittar vi på nyheterna och hoppas att Sveriges regering ska hjälpa oss, säger iraniern Ashkan.”, varför vill iraniern Ashkan och andra inte stanna i Grekland?

  Absurd logik – ”– Vi ska inte besvära er, vi vill bara leva i frihet. Du hade tur som föddes i Sverige, för mig blev Iran en katastrof. Men vad ska jag säga? Vi hoppas bara att vi kommer igenom det här första hindret, sedan får vi se.”

  ”Hiwa, en av männen som sytt ihop sina läppar, mumlar något knappt hörbart. Han vill låna mitt block och skriver ”die or freedom”.”, han har sin ”freedom” i Grekland, men det passar inte….

  *http://www.dn.se/nyheter/sverige/hopsydda-lappar-i-protest-har-inte-hjalpt/

 2. Saken är den att de enda verkliga flyktningar är kristna och Yazidis bara dessa folkgrupper som inte ingår islam kan betraktas flyktningar som flyr religiösa förföljelser. Islamister flyr inte till EU på grund av religiösa förföljelser utan söker specifikt just generösa välfärdsstater. Så varför stannar de inte kvar och försvara sitt hemland alla dessa islamister som kommer hit och lämnar kvinnorna och barn kvar mitt i krigsområden det är någonting som inte stämmer med verkligheten

 3. Riktigt sjuka idéer, ”Flyktingar syr ihop sina munnar”* och tror att dem får förtur att släppas in i EU.
  ”Döda oss eller rädda oss”, är deras budskap. Men dessa är inte exilsyrier, det är en samling av Marockaner, iranier och pakistanier enligt libanesiska Ya Libnan [http://yalibnan.com/2015/11/23/greece-stranded-migrants-block-railway-call-hunger-strike/].

  Hur har Polens utrikesminister tänkt sig att exilsyrierna i Europa ska bilda en armé för att befria Syrien? Dessa exilsyrier (”flyktingar”) hellre utövar våld mot EU:s myndigheter, än för att befria Syrien.

  Dessa exilsyrier är enbart ute efter en bättre ”lön” – https://www.youtube.com/watch?v=EB34Keb6Q4k

  *http://www.dn.se/nyheter/varlden/flyktingar-syr-ihop-sina-munnar/

Kommentarer är stängda.