Till skillnad från kristendomen erkänner islam kriget som ett faktum i livet och reglerar det, sade han också. Se länk här.

I synnerhet är detta ett faktum för islamismen där verklig fred uppnås först när islamisterna underkuvat allt och alla.

Vid samma konferens talade en tidigare elev till Ayman al-Zawahiri vid namn Tawfiq Hamid, som nu tydligen kommit på bättre tankar. Han menade, apropå händelserna i Bombay, att vi ”inte ska hysa någon misskund när det gäller terrorismen och ideologin bakom den”. Men, sade han, det krävs ”a ’complete strategic plan’ or holistic approach that deals with radical Islam from an ideological, educational, psychological, military, intelligence and counter-intelligence level is needed to make a change in the culture.”

Det har han helt rätt i. Men när Kassamraketen träffar dig är det inte längre fråga om ideologi eller utbildning, utan om liv eller död, för din del död.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,