Svaret på den frågan är väl egentligen ganska uppenbart. Svaret är uppenbart nej!

Men när jag på Gatestone Institutes hemsida läser en artikel av Ingrid Carlqvist och Lars Hedegaard – du vet de journalister som driver den inte minst islamist-kritiska nättidningen Dispatch International vilken följaktligen bannlysts av den svenska PK-eliten – ja då verkar det som om de tongivande krafterna i Sverige närmast tycker motsatsen: Det är islamisterna som det ska gullas med och stödjas, så att de ska få jobb mm. Svenska utlandssoldater, som i många fall med livet som insats bekämpat just islamister, de verkar mer eller mindre lämnas åt sitt öde.

Om de får jobb eller ej när de kommer tillbaka till Sverige efter att ha vågat sitt liv i kampen mot islamismen, ja det tycks i alla fall Försvarsmakten inte bry sig ett dyft om.

Jag citerar lite ur den Carlqvistska/Hedegaardska artikeln:

Last week, a local politician from the town of Örebro suggested that returning jihadists should get psychological treatment and special help to get a job. Mona Sahlin was quick to say that this was a ”good example” of what could be done.

”First of all,” she said, ”not all who return have committed abominable acts. Those who have, should of course be punished, but others who go there [Syria] might more or less have been tricked into something they could not imagine in advance. They return as soon as possible.”

This was too much for terror expert Magnus Norell, who made this comment to Aftonbladet newspaper: ”If you want to increase recruitment for the IS, it’s a fantastic idea. The message is that it’s okay to behave like this and when you come back, we’ll fix you up with jobs, housing and therapy.”

Another upset man is Swedish soldier Frederick Brandberg, who is on his third tour of duty in Afghanistan. His reaction to Mona Sahlin, and other Swedish politicians’ warm concern for returning Islamic warriors, was originally published on Facebook but has found its way to the press.

”In a few months,” wrote Brandberg (in both Swedish and English), ”I’m back in Sweden after being deployed in Afghanistan, against Talibans and others who have really [been] jeopardizing development in this very sore country…. There is no permanent job waiting for me when I come home.”

Brandberg continues:

”I read that Mona Sahlin [foto ovan t.v.] together with other Swedish political leaders are anxious to take care of Swedish IS-warriors coming home from being involved in Syria, with specially designed programs for work and other issues that would make them function well in our society.

”It would be wonderful if I was met with a comparable program after my homecoming, after which I could feel safe in having a regular job, with monthly income and a social stable situation in the society where I wouldn’t need to wonder whether I’m wanted or not.”

A spokesman for Sweden’s armed forces commented: ”We take care of soldiers while they are there on the ground. Once they’re back home, it’s no longer our business.”

Det kan väl aldrig vara så att de tongivande krafterna i Sverige skickar svenska soldater att riskera döden utomlands samtidigt som de inte tvekar att ge Sveriges och Västerlandets fiender, dem som soldaterna är sända att bekämpa utomlands, nämligen islamisterna, hjälp och stöd i Sverige? Samtidigt som de svenska soldaterna inte får den hjälp och det stöd i Sverige som de så väl förtjänar!?

Om det är så har de tongivande krafterna i Sverige kapitulerat inför islamismen. I så fall bör ingen fler svensk soldat acceptera att skickas ut för att bekämpa islamisterna utomlands, vare sig i Afghanistan, Mali eller Irak. För om islamisterna tas väl om hand i Sverige, till skillnad från svenska soldater, finns ingen anledning för någon svensk soldat att någonsin våga sitt liv för att bekämpa dem utomlands.

Vissa av dessa våra hjältar har ju till och med givit sina liv i denna kamp! Men ingen i de tongivande kretsarna tycks egentligen uppriktigt vilja tacka dem för det. Att ge sitt liv förgäves, det är nog den värsta död man kan tänka sig.

Låt oss hoppas att dessa våra hjältar, de som stupat såväl som de som ännu lever, någon gång ska få den erkänsla de verkligen förtjänar.

Jag är beredd att ge dem denna erkänsla här och nu. Men Försvarsmakten tycks tveka. Och Mona Sahlins strävanden tycks inrikta sig på att gå i de tongivande krafternas ledband och snarare stödja Sveriges fiender än Sveriges kämpande soldater …

Länkar: SvD; Lista över svenska soldater som stupat/avlidit i Konungens tjänst. Heder åt dem!

2 svar på ”Bör svenska utlandssoldater få sämre stöd när de återvänder till Sverige än islamister och jihadister?”
 1. Svaret på den frågan är ganska självklart – NEJ!

  Problemet är de västländerna vågar inte säga offentligt, att problemet är ISLAM själv.
  De är för rädda för att förlora väljare, och deras politiska makt-positionen.

  Västerländska politiker bör offentligt erkänna att ISLAM är problemet, och det är därför människor slaktas i muslimska länder i det i det mest ruggiga sätt.

  Samtidigt har jag ytterst svårt att begripa varför västländerna känner sig hjälplösa mot jihad”?

  Alla vet att världen skulle aldrig bli densamma efter 9 september dådet.
  Man trodde att världen skulle vakna upp, börjar förstå det islamiska ideologin.

  Men så blev det inte, istället har många startat porträttera muslimer och Islam som OFFER av xenofobiska västerlänningar.

  Nu när jihad har blivit starkare och mer mördande, fortsätter den fria världen känna sig ännu mer maktlösa.
  För nu har dessa som porträtterat muslimer och Islam som OFFER konfronterats med ”femtekolonnen” vid dådet mot CHARLIE HEBDO, utan att se varnings lampan.

  Antisemitismen som många gärna associerar med nynazister visat sig vara starkare och våldsammare bland västvärldens invandrade araber(Muslimer) – Tre franska soldater attackerades med kniv utanför ett judiskt center i centrala Nice i södra Frankrike.

  Det var skönt att höra att Dieudonné M’bala M’bala äntligen ställs inför rätta.

  Sverige har kapitulerat inför islamismen.

Kommentarer är stängda.