Så skriver den svenske muslimen Abrar Akbar i Aftonbladet idag. Läs här.

Ingressen lyder som följer:

En majoritet muslimer har fastnat i diskussioner kring ritualer och obetydliga ytliga aspekter, när vi borde diskutera varför det inte finns något muslimskt land där man kan förvänta sig rättvisa. Vi borde föra en seriös debatt om varför det spills så mycket blod i islams namn.

Ytterligare skriver han:

Om muslimerna har rätt (och det ska de ha) att utöva sina religioner som de vill i icke-muslimska västvärlden, när ska våra icke-muslimska minoriteter få de rättigheterna i våra forna muslimska hemländer?

Ja, varför får inte judar finnas i Jordanien? Varför har de flesta kristna lämnat Betlehem? Varför sköt talibanerna sönder Buddha-figurerna i Bamiyan i Afghanistan?

Det hedrar Abrar Akbar att han vågar ta bladet från munnen, att han vågar ”vara vis”. Men den seriösa debatten uteblir sannolikt tyvärr därför att alltför många har de synpunkter som framförs på bilderna som återges här.

Att våga tala om islams problem uppfattas tyvärr av alltför många islamister, som inte vill tala, utan slakta och halshugga, som ett otillåtet ifrågasättande av islam, Profeten och Gud. Det är också ett av islams problem.

Abrar Akbar, du är en modig man. Heder åt dig! Låt oss bara hoppas att du inte drabbas av en fatwa sådan som den Salman Rushdie utsattes för. Din kritik av honom förstår jag inte, men jag är ju inte muslim.

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,