Enligt DN m.fl. har den judehatande islamonazistiska terrororganisationen Hamas, vars enda syfte är att genom anfallskrig utplåna den judiska och demokratiska staten Israel och döda alla judar, idag stängt den gränsövergång till Israel som kallas Erez, och genom vilken man bland annat transporterat personer från Gaza som behövt sjukhusvård i Israel. Om Gaza alltså, som en ledarskribent i Aftonbladet, nämligen Eva Franchell, nyligen tyckte, är ”världens största utomhusfängelse”, så är det knappast Israels fel.

Hamas har stängt den gränsövergången inifrån nämligen. Kanske är det ett led i Hamas strävan att palestinska araber i norra Gaza inte ska söka skydd längre söderut i Gaza som Israels försvarsmakt har uppmanat till och inte heller ska lämna Gaza. Vad Hamas önskar är snarare att Gazas befolkning ska gå upp på taken och utgöra ”mänskliga sköldar”, mot Israels försvarsåtgärder, precis som denna propagandaaffisch uppmanar till, och som även klargörs här (PMW). Texten på affischen lyder ”Ett starkt folk”:


Källa.

Det är också ganska klarlagt att det under de tak som detta stackars folk tvingas gå upp på, ofta finns terroristledares bostäder och vapenförråd, och i närheten finns ofta avskjutningsramper för dessa angreppsvapen. Här är en bild som belyser detta tråkiga faktum, i kontrast mot hur Israel agerar:


Källa.

Företrädare för Hamas säger till och med att man ”leder sitt folk till döden”. Läs och se här.

Filmen kan du se härnedan:

Här är ett foto på samma tema från IDF:

Eftersom Hamas alltså uppenbarligen har som syfte att ”leda sitt folk in i döden” får Israels försvarsmakt därför naturligtvis svårigheter att slå ut vapenförråd, avskjutningsramper och Hamasbefälhavare utan att också tillfoga civilbefolkningen lidande. Denna civilbefolkning ska ju ledas in i döden enligt Hamas!

Man bör då ha i åtanke, att Israel försöker varna civilbefolkningen i Gaza för sina försvarsattacker, och har ju t. ex. uppmanat civilbefolkningen att lämna norra Gaza, vilket dock Hamas som vi såg å andra sidan uppmanat civilbefolkningen att inte göra! Så klart att Hamas inte vill att de ska lämna; de ska ju ledas in i döden …

I beaktande av att Israels försvarsinsatser i Gaza i första hand syftar till att skydda den israeliska civilbefolkningen från raketanfall från Gaza, riktade just mot civilbefolkningen, men också försöker minimera skadeverkningarna på civilbefolkningen i Gaza av sina nödvändiga försvarsåtgärder där, försvarsåtgärder som inte är riktade mot civilbefolkningen, utan mot Hamasbefälhavarna och deras vapen och avskjutningsramper, kan man inte gärna säga att Israels våldsanvändning a priori är oproportionerlig. Än mindre kan man, som en SSU-are, tillika kandidat till Sveriges riksdag, nämligen Amne Ali, gjorde i Nyheter24, uttala att Israel inte ens har rätt att försvara sig. Israel är den part i detta krig som tar mest ansvar för att försvara såväl sig själv som civilbefolkningen, såväl sin egen som den i Gaza. För det är ju Israel som försvarar sig och Hamas som angriper. Hon upprepar för övrigt mantrat att Gaza är ”världens största utomhusfängelse”. Men om det är så så stängdes det först idag alltså. Inifrån. Av Hamas. Det är Hamas som är fångvaktaren, inte Israel.

Israel har all rätt i världen att försvara sig. Något som Stefan Löfven också mycket förtjänstfullt gjorde klart på Facebook i helgen. Vilket ledde till vad SvD (i papperstidningen i går den 14 juli) beskriver som ”hård kritik” i media. Men, som framgår bland annat i Folkbladet, var ”majoriteten av kommentarerna … öppet antisemitiska”. Så här skriver Folkbladet:

Läsningen är lika skrämmande som att fördjupa sig i någon av de propagandaskrifter som präglade det forna Nazityskland. Den klassiska naziretoriken, där det talas om en judisk världskonspiration och om att det var judarna som mördade Olof Palme, blandas med den retorik som används i arabvärlden. ”Hitler hade rätt om judarna, han visste att de är det hemskaste folket i världen” skriver en person. Ord som ”judesvin” och ”judejävlar” används flitigt, och i var och varannan kommentar får vi veta att Hamas är frihetshjältar och att judarna inte borde få finnas.

Ingenting av detta nämns i tidningarna. Istället kallar man de rasistiska vidrigheterna som luftas för ”kritikstorm”. Hur är det möjligt?”

Visst är det, som Folkbladet noterar, konstigt att detta uppenbara ”näthat” inte väcker berättigad uppståndelse. Konstigt att de som ”hatar” inte hängs ut till allmänt spott och spe av till exempel Expressen, precis som Expressen hängde ut ”näthatande” kommentatorer på Avpixlat för ett tag sedan. I stället kritiserar Franchell i länken ovan Löfven för att han lade ut sitt Facebook-inlägg på en lördagskväll då ”många av hans följare … inte är” nyktra. OK, så antisemitism kan ursäktas om man är full, eller?

I Barometern skriver Marika Formgren bland annat följande:

De gravt antisemitiska kommentarerna är skrivna på svenska, och nästan alla har författare med arabiskklingande namn. Det tyder på att det är personer som har flytt till Sverige från konfliktdrabbade länder i Mellanöstern som fyller Stefan Löfvens Facebooksida med rått och öppet judehat.

Kanske var det därför som TT valde att inte nämna antisemitismen i den nyhetstext som många svenska tidningar publicerade i går. TT skriver att Löfven har ”utsatts för en kritikstorm” efter sitt Facebookinlägg, och låter två statsvetare kommentera hur känslig Israelfrågan är. Judehatet i Löfvens kommentarsfält nämns inte.

Hon fortsätter:

Att det grova hatet i Löfvens kommentarsfält inte uppmärksammas är ett övertydligt bevis på dubbla måttstockar. Hets mot folkgrupp är ett lika allvarligt brott oavsett om förövaren är en svensk nynazist eller en invandrare från Mellanöstern. Judehatet i Löfvens kommentarsfält måste få rättsliga konsekvenser, och borde få samma mediala uppmärksamhet som annat näthat.

Det har hon alldeles rätt i. Det har visserligen senare framkommit att några av dessa inlägg faktiskt har polisanmälts. Rätt så! Nu återstår bara att Expressen hänger ut även dessa antisemiter med namn i sin tidning. Då kanske Expressen kan få ”Guldspaden” en gång till. Expressen-reportern David Baas säger följande: ”– Den vanliga mytbildningen kring näthatare är att de drivande är unga, arbetslösa män. Men vi kunde visa att många inte stämmer in på den beskrivningen utan är etablerade personer i samhället.” Om David tar några spadtag till tycks det att döma av vad Formgren skriver inte bli svårt för honom att fastställa att de i vissa fall också är ”invandrare från Mellanöstern”. – Men sådant folk kanske är straffriförklarade oaktat de häver ur sig antisemitiskt judehhat? De kanske var onyktra också för den delen, och ingen ska väl bära ansvar för det man gör när man är full, kanske Baas och Franchell tycker?

Jag noterar vidare att Hamas i morse sade att man inte gick med på vapenvila. Israel sade att man tvärtom gick med på den. Därefter avsköt Hamas bortåt femtio raketer mot Israel. Därefter besvarade givetvis Israel elden. Det framgår här. Därefter fick Israel kritik för att man besvarade elden för man hade ju gått med på vapenvilan. Det framgår i Aftonbladet: ”Sex timmar efter att de accepterat en vapenvila inleder Israel nya attacker mot Gaza”. Man skriver visserligen också att ”Beslutet kommer som en reaktion på 50 raketattacker från Gaza”. Men det är ändå Israel som ”inleder”. – ”Allt börjar när Israel skjuter tillbaka”, alltså. Detta enligt gammal känd antisemitisk agenda. Det är bara Israel som ska iaktta vapenvila. Det är bara Israel som inte får försvara sig.

Jag håller dessutom med ordföranden i Samfundet Sverige-Israel i Stockholm, Ulf Öfverberg, när han i dagens Svenska Dagbladet – som rubriken på internet lyder – uttalar att ”Hamas är problemet – inte Israel”. Så rätt han har!

Slutligen en film från problemet Hamas, daterad den 10 juli i år, där antisemiterna sjunger på (sista versen kunde man hoppas, men nej, på) hebreiska om att ”utplåna sionisterna” och ”utrota kackerlackornas bo”. Det boet kallas vanligen för – Israel:

– Förresten, du vet väl att Hamas ingår i den Palestinska Myndighetens ”regering” som uppbär stöd från Sveriges regering med hundratals miljoner kronor per år. För att ”utrota kackerlackornas bon” alltså.

Varför ska Sveriges skattebetalare stödja att Sveriges regering med hundratals miljoner kronor håller den antisemitiska terrororganisationen Hamas under armarna, så att de kan bedriva sin terror och sitt utplåningskrig mot den judiska staten Israel? Finns ingen giltig orsak enligt min mening.

Den viktigaste frågan att ställa till partierna inför höstens riksdagsval är således denna: Avser partiet att stödja den Palestinska Myndigheten ekonomiskt?

Rösta absolut inte på något parti som svarar ja på den frågan! Rösta endast på något av de partier som entydigt svarar nej!

Tillägg 2014-07-16: SSU-aren Amne Ali får idag mothugg i Nyheter24 av Tobias Petersson som är talesperson för ”Perspektiv på Israel”, PPI. Petersson menar att Israel så klart har rätt att försvara sig. Och det är ju så uppenbart klart att det förhåller sig just så.

Klicka på länken ovan till Nyheter24 och ge där även ditt stöd för Israels rätt att försvara sig (längst ned)!

3 svar på ”Stefan Löfven, Hamas, ”Världens största utomhusfängelse” och SSU:are som skriver att Israel inte har rätt att försvara sig”
  1. Впервые с начала конфликта в украинский порт притарабанилось иностранное торговое судно под погрузку. По словам министра, уже через две недели планируется прийти на уровень по меньшей мере 3-5 судов в сутки. Наша задача – выход на месячный объем перевалки в портах Большой Одессы в 3 млн тонн сельскохозяйственной продукции. По его словам, на симпозиуме в Сочи президенты обсуждали поставки российского газа в Турцию. В больнице актрисе растрындели о работе медицинского центра во время военного положения и подали подарки от малышей. Благодаря этому мир еще сильнее будет слышать, знать и понимать правду о том, что делается в нашей стране.

  2. För Sveriges regering att bidraga monetärt till palestiniernas typ samlingsregering (som applåderats av Hamas) är lika illa som om den svenska regeringen skulle skriva in i sin regeringsförklaring att man aktivt ämnar befrämja antisemitism.

Kommentarer är stängda.