Det råder det ingen tvekan om. Läs bara här (Arutz7) och här (IDF).

Så här rapporterar Sveriges Radios Cecilia Uddén:

Gruppen Islamiska jihad, säger att raketbeskjutningen var ett svar på Israels riktade mord på tre av dess medlemmar i tisdags.

– Om det inte är tyst i södra Israel som kommer det att höras oväsen i Gaza, mycket oväsen – och det är en underdrift, sa Israels premiärminister Benjamin Netanyahu efter att 40 raketer från Gaza landat i södra Israel i går – åtta av dem i befolkade områden, framförallt den utsatta staden Sderot där flyglarm gjorde att invånarna återigen rusade mot skyddsrum.

Och igårkväll blandades ljudet av bomber med ljudet av kraftig åska när en storm drog över Gaza.

Det finns ännu inga rapporter om dödade på vare sig den israeliska eller palestinska sidan, men upptrappningen är den allvarligaste sedan november 2012 då ett åtta dagar långt krig krävde 6 israelers liv och 177 palestinska liv.

Gruppen Islamiska jihad som avfyrade raketerna mot södra Israel, säger att attacken, som de kallat Bryta Tystnaden, var ett svar på Israels riktade mord på tre medlemmar av islamiska jihad i tisdags.

Hamas, som styr Gaza, och sedan vapenvilan för 1,5 år sedan, har hindrat andra grupper från att avfyra raketer mot Israel.

Enligt Benjamin Netanyahu var antalet raketer från Gaza under förra året det lägsta på ett decennium. Men denna gång la Hamas skulden helt och hållet på Israel.

– Vi varnar för konsekvenserna av en upptrappning och understryker att motstånd är det palestinska folkets rätt att försvara sig, sa en Hamastalesman.

29 terroristmål träffades, enligt en israelisk militärtalesman som sa att vi kommer inte att tillåta dem att konspirera i sina terroristtempel.

Israels utrikesminister, Avigdor Lieberman, sa i en tv-intervju igårkväll att Israel borde återockupera Gaza.

Som du ser upprepar Uddén Islamiska Jihads uppfattning att detta är ett svar på Israels ”riktade mord på tre medlemmar” av just Islamiska Jihad.

Men så var det ju inte alls!

De ”mördades” inte alls för att de var medlemmar av Islamiska Jihad. De attackerades och fick plikta med livet för att de bedrev ett utplåningskrig mot den judiska staten Israel. De deltog som soldater alldeles uppenbart i detta krig, vilket framgår här. Israel har all rätt att försvara sig mot soldater som vill utplåna Israel. Och att besegra och döda dem i detta försvarskrig.

Här en illustration:

Cecilia Uddén tycks alltså vara ganska ovarsam med sanningen.

Hur skulle förresten Sverige agera om en entitet vars enda avsikt var att utplåna Sverige skickade hundratals raketer mot just Sverige, till exempel från Norge? Skulle Sverige, när Sverige försvarar sig, vilket alla angripna har rätt att göra, i likhet med Aftonbladet idag göra det till en huvudrubrik att Sverige försvarar sig, inte att Sverige angrips? Som om problemet är att Israel försvarar sig och inte att Israel angrips av fiender som vill utplåna den judiska staten.

Jag tror visserligen inte att Sverige angrips från Stockholm, men här återger jag ändå en karta som utvisar hur stor del av Mellansverige som vore i fara att utsättas som samma risk som Israel nu utsätts för:

Slutligen: Enligt filmen nedan har Israel under de senaste tio åren i genomsnitt utsatts för en raketattack var sjunde timme. Var sjunde timme! Vad skulle Sverige och svenskarna ha gjort om det var den svenska och inte den judiska staten som attackerades på motsvarande sätt? Skulle de anklaga Sverige och svenskarna för att de försvarar sig, i likhet med vad Cecilia Uddén och Aftonbladet åtminstone implicit tycks anklaga Israel för ovan? Eller skulle Sverige och svenskarna ta klar ställning för de angripnas rätt att försvara sig, oavsett om de är judar eller svenskar, oavsett om staten heter Israel eller Sverige?

Svaret bör uppenbart vara följande: Såväl Israel som Sverige har rätt att existera och att försvara sig mot angrepp. I synnerhet mot angrepp från dem som har som syfte att utplåna antingen Israel eller Sverige. För ögonblicket är det dock bara Israel som utsätts för sådana angrepp. För ögonblicket är det därför Israel som alla som håller med om resonemanget ovan måste rycka ut för att försvara.

Här är då äntligen filmen:

Länkar: Palestine News Network, Gårdagens bloggning.

Ett svar på ”Antisemiternas beskjutning av Israel från Gaza har fortsatt också idag”
  1. Jag tror att om du återger karta som utvisar hur stor del av Öresund som vore i faran om raketerna avfyrades från Köpenhamn, skulle folk reagera mer.

Kommentarer är stängda.