Arutz7 rapporterar. Det är ”Palestinska Islamiska Jihad” (PIJ) – en terrororganisation enligt EU och Sverige – som tycks stå bakom angreppet. Den vill dessutom utplåna den judiska staten Israel.

Jag har ännu inte sett någon svensk rapportering utom denna, från Sveriges Radio kl 18.51, som jag återger in extenso:

Det har avfyrats ett stort antal raketer från Gazaremsan in i Israel i dag, enligt israeliska uppgifter.

En israelisk säkerhetskälla säger till nyhetsbyrån AFP att det rör sig om mer än 50 raketer som avfyrats från Gaza in i södra Israel och att tiotusentals människor som bor där har skyndat sig att söka skydd.

Hamas säger att de håller Israel ansvariga för en eventuell upptrappning i Gazaremsan. Den militanta gruppen Islamic Jihad har tagit på sig raketattackerna och att de är ett svar på den israeliska flygattacken som dödade tre av deras medlemmar i tisdags.

– Vi håller ockupationen ansvariga och vi upprepar att det är det palestinska folkets rätt att få försvara sig, sade Ihab al-Ghassin som är talesperson för Hamas, till AFP.

Man frågar sig varför merparten av rapporteringen ägnas åt att låta Hamas – ytterligare en terrororganisation som avser att utplåna den judiska staten Israel – komma till tals, snarare än t.ex. den israeliska försvarsmakten IDF, vars blogg du kan läsa här. Därifrån har jag också hämtat följande sinistra illustration:

Och som du ser skriver Arutz7 (länken ovan) följande:

The Islamic Jihad terrorist group has claimed responsibility for the attack, in response to IAF airstrikes in Gaza on Tuesday, which killed three Islamic Jihad terrorists. Those airstrikes were themselves a response to an attempted mortar attack on IDF forces by the terrorist squad.

Genom att underlåta att rapportera om att IAF:s (det israeliska flygvapnets) attacker dels sker mot dem som har som uttalat syfte att utplåna Israel, dels sker som en vedergällning för tidigare attacker från dem som har som uttalat syfte att utplåna Israel, undanhåller i detta fallet Sveriges Radio en hel del fakta från den svenska allmänheten. Fakta som hade kunnat förklara varför Israel försvarar sig. Den förklaring som Sveriges Radio implicit ger i rapportering av det slag som förekommer idag är att det istället är den angripande sidan, dvs. de islamonazister som i skepnad av Hamas eller PIJ egentligen vill utplåna Israel, som förvarar sig mot angrepp från den sida som egentligen är den som försvarar sig, nämligen Israel.

Man frågar sig varför SR anser det vara relevant att förmedla en så förvriden och falsk verklighetsuppfattning.

Israels utrikesminister Avigdor Liberman har, fortfarande enligt Arutz7, idag uttalat att ”Israel Needs to ’Retake Gaza'”. Och kanske är det så att beslutet att utrymma Gaza år 2005 var fel. Denna utrymning har ju tyvärr inte gjort vare sig styret i Gaza eller det palestinska arabiska styret i Ramallah på ”Västbanken” mer benäget att sluta fred med den judiska staten. Snarare tvärtom.

Och oftast är det nog så som den islamistiska logiken fungerar. Varje eftergift från fienden ses av islamisterna som ett svaghetstecken, och som en seger för dem vars ideologi säger att den islamiska lagen ska bringas att härska över hela världen, nuvarande Israel – och för den delen även Sverige! – inbegripet. Med vapenmakt om det behövs. Över motståndarnas döda kroppar om det behövs.

I förhållande till sådana kompromisslösa fiender kan därför inga eftergifter göras. De kan endast besegras – med vapenmakt om det behövs. Över deras döda kroppar om det behövs. Och det tycks tyvärr för närvarande behövas, bland annat i Gaza.

Kanske är det därför inte möjligt för Israel att uppge vare sig Gaza eller de omtvistade territorierna i Judéen och Samarien (Västbanken). Det skulle bara uppfattas som ett svaghetstecken av Israels dödsfiender. Bättre då att visa styrka och stanna kvar.

Det förtjänar slutligen noteras att statsledningen i Egypten numera har förbjudit Hamas. Den nuvarande egyptiska ledningen skulle nog därför välkomna ett israeliskt återtagande av Gaza, och ett undertryckande, alternativt utplåning av denna förskräckliga antisemitiska och islamonazistiska organisations verksamhet där.

Apropå detta, och emedan jag idag hört att Sveriges regering avser skicka trupp till Mali, så har jag i en tidigare bloggning sagt, att svensk trupp sannolikt kunde göra bättre nytta i Gaza än i Mali för att möta och bekämpa islamismen, detta gärna ”sida vid sida med Israels försvarsmakt”. Jag vidhåller denna bedömning; den får tom. stöd av dagens angrepp mot Israel.

Länkar: En rapport bl.a. om det iranska smuggelgodset i form av raketer och granater till just det gentemot Israel fientliga territoriet Gaza, som Israels flotta lyckligtvis nyligen fört till Eilat i stället, Ynet.