Sapere Aude!

Liv, frihet, egendom – Life, liberty, property | Toujours l'audace! – Chutzpah! | זכור

Skip to: Content | Sidebar | Footer

Lennart Eriksson

Denna blogg drivs av Lennart Eriksson, som också har skrivit nästan alla hittills över 1400 inlägg. Läs mer under rubriken "Om Sapere Aude!" ovan - och observera även följande:

Nemo me impune lacessit

Sagt om Sapere Aude!

"Sapere Aude är en av Sveriges bästa bloggar!" - Läst på Facebook 2014-01-26

"Modigt. Provocerande. Intressant." - E-post 2014-08-27

"Lennart Eriksson … hjälten på Migrationsverket" - E-post 2015-08-15

Arkiv
Kategorier
Kalender
december 2022
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Söndagsnytt 2/2014 från Sapere Aude!

2 mars, 2014 (16:20) | Demokrati, Försvar, Frihet, Islamismen, kristna | By: Sapere Aude!

Jag har samlat på mig några länkar sedan sist. Här kommer de tillsammans med några mina synpunkter.

Ukraina och Obamas svaghet En bloggare påstår att Obama än en gång visar sig vara totalt värdelös. Och att döma av nedanstående bild verkar han inte ens ha förstått vad som är ”the name of the game”. Mons Krabbe presenterar en god analys av ”Obamas svaghet”. Obama satte ju en gräns, en ”röd linje”, för ingripande i Syrien, som gick vid användandet av kemiska vapen. Men när kemiska vapen ändå användes där, ja då ingrep Obama inte alls. Detta har Ryssland och Putin säkert noterat mycket noga. USAs ultimatum betyder ingenting. Så om man är imperialist och revanschist, som Rysslands regim verkar vara, förefaller framtiden för ett självständigt Ukraina och för freden i Europa mycket bräcklig.

Den islamiska lagen DailyMail visar hur islamister i Syrien nyligen huggit av en människas hand som ett straff för stöld. Mycket humant, eller hur. Här en bild på detta:

Hur det går för kristna när den islamiska lagen införs MEMRI rapporterar att den islamiska lagen nyligen införts i staden Raqqa i Syrien av ISIS. Bara läs och se att under en islamistisk regim är de kristna ett ”dhimmi”-folk och därmed tvungna att underkasta sig den islamiska lagen shari’a – eller dö. Men är det inte så att den som ställer någon inför valet att underkasta sig eller dö, och därefter dödar den som inte underkastar sig, begår ett brott mot mänskligheten? Ett sådant brott lär väl då begås redan av den som tvingar någon till underkastelse, oavsett om den som tvingas underkastar sig eller dör.

Islamismen som politisk ideologi medför i så fall, om den införs i verkligheten, så som tydligen nu sker i Syrien, ett brott mot mänskligheten.

Comments

Comment from Elsi
Time 02 mars 2014 at 21:30

Tiden är inne att stoppa islam därmed alla deras brott mot mänskligheten.Tänk på att här är alla inom sju-klöven för islam, jag undrar varför vill de islamisera i Sverige.

Write a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/f/5/5/sapereaude.se/httpd.www/blog/wp-content/themes/daleri-sweet/comments.php on line 39