Som framgått tidigare, verkar det tyvärr vara så. Oskicket pågår fortfarande.

Nyheterna i Sveriges Radio har nämligen idag gjort ett stort nummer av att Sveriges regering beslutat skänka 4,8 miljoner dollar – motsvarande drygt trettio miljoner kronor – av skattebetalarnas pengar till ”palestinierna”. Detta ”sedan Israel lagt beslag på skatteinkomster motsvarande cirka 120 miljoner dollar. Det är pengar som tillhör palestinierna. … Pengarna ska användas av den palestinska myndigheten för att betala ut till exempel lärarlöner och pensioner”.

Vår biståndsminister Gunilla Carlsson (M) (på bilden t.v. tillsammans med Mahmoud Abbas, ordförande för al-Fatah som i likhet med bl. a. Arabförbundet vill utplåna Israel) säger att ”[l]äget är allvarligt och det finns risk att den palestinska myndigheten faller samman”. ”Israelerna bryter avtal och det ska de sluta med”, säger hon också. Enligt Uri Rothman på Israels ambassad i Stockholm, är pengarna som Israel beslagtagit skulder som den palestinska myndigheten har till israeliska elbolag.

En artikel på Ynetnews från den 31 januari 2013 ger en bakgrund. Skulden till de israeliska elföretagen anges uppgå till 209,7 miljoner dollar. Israel har vid denna tidpunkt ändå överfört 107 miljoner dollar till ”Palestina”. Normalt överförs 120 miljoner dollar från Israel varje månad. Men i december beslutade Israel enligt Ynetnews att ”it would not transfer tax and tariff funds it collects for the Palestinians in response to their successful bid for upgraded UN membership, a move the Jewish state had fiercely opposed”. Nu gör man ändå en engångsutbetalning.

Trots att ”palestinierna” bryter mot ingångna avtal genom att t.ex. a) inte upphöra med sin antiisraeliska propaganda och b) gå till FN för att erkännas, i stället för att förhandla med Israel – och FN, samt Sveriges regering! dessutom gör sig till ”medbrottslingar” genom att erkänna dem, trots att de pensioner som pengarna avses användas till otvetydigt går till i Israel dömda massmördare och terrorister, trots att palestinska skolböcker otvetydigt innehåller antisemitism och antisionism, vilket naturligtvis lärarna – som alltså avlönas delvis av Sveriges regering – inte kommer att tveka att ”undervisa” i; trots allt detta är det enda som vår biståndsminister har att säga är att ”israelerna(!) bryter avtal och det ska de sluta med”. Och det enda hon gör är att belöna Israels fiender ekonomiskt!

Sveriges regering ställer inga krav på ”palestinierna” när de bryter avtal. Som t.ex. att betala sina räkningar till elföretagen framför att avlöna dömda massmördare och terrorister. Som t.ex. att sluta med antisemitisk propaganda. Som t.ex. att börja förhandla med Israel om verklig fred.

Här ett exempel på hur det ser ut när palestinska arabiska terrorister massmördat oskyldiga. Denna gång var det en självmordsbombare, som vid det här laget alltså bör ha fått vad han förtjänat i helvetet. Men jag är tyvärr ganska övertygad om att hans familj ekonomiskt sett är rikligen belönad bland annat av Sveriges regering och Sveriges skattebetalare, om inte direkt så indirekt (läs nedan vad The Times of Israel skriver):


Närmare om händelsen finns här.

Kontentan tycks vara denna: Det ska löna sig att mörda judar. Och om inte palestinierna själva klarar av att utbetala belöningen så träder Sveriges regering gärna in.

Eller vad säger Sveriges regering? Vad säger Sveriges skattebetalare?

Länkar: Palwatch, Daily Mail, Arutz7, ibtimes, The Times of Israel.

9 svar på ”Avlönas palestinska arabiska terrorister och massmördare av Sveriges regering?”
 1. Nevertheless, high-technology inside of footwear genuinely convinent people today in contemporary society, also encourage them to undertaking physical exercise, but this can be not enough. Following making ladies sneakers, Nike locate new solution to make clear trend. Boots, waterproof footwear and in addition winter footwear turn into the mainline of Nike footwear, which proved very best effect in teens and females who desirable their variations and colors. From then on, Nike Zoom Kobe shoes since the new basketball shoe layout colorful and contemporary issue inside of shoes.
  e clients, the model may perhaps be Nike. Since the fashion in footwear, Nike Shoes are generally follow the style, irrespective of in sport world or vogue. As well-known organization, Nike has prodced shoes just about in just about every place. From the first spot basketball to skateboard, Nike continue to be traditional footwear in the world, which could not merely summary as sportwear, but also fashionable sneakers.
  Nobody believes that the to start with pair of Nike shoe is genral, since the basketball shoe, it can be not like Nike Air Max or Nike Air Force nowadays. Nevertheless it was this one that market the field of Nike. From then on, Nike started reseach in air cushion in basketball footwear, which may maximize spring and electrical power for the duration of basketball game. Following the renowned of football shoes, Nike develops EVA sole and substantial technologies within to make footwear http://nikedunklowheels.webs.com/ velocity up and light. Also self-lacing footwear as the model of substantial technolgy together with shoe itself will Nike to the peak.
  Not like other footwear, Nike tend not to normally publicize results of Nike sneakers, however they use other strategy to allow folks know the importance of undertaking exerices. 1st from variations to appealing consumers, then higher engineering make them love the way in accomplishing training, with out discomfort and horrible feeling, people today can easily uncover their way in dropping weight.
  Also the entertainment of sporting Nike footwear took place in festivals. Halloween is really a nike heels holiday which people today dress themselves, also meet Nike Shoes Sale assist you dress as Kobe and other well-known stars you would like to become. Also the entertainment might enable you to laughing and get pleasure from the day, which has proved to

 2. Ursäkta, Sapere, jag läser och stavar dåligt av visuella skäl. Visst måste palestinierna betala sina räkningar. Ralph, det är riktigt att FNs föregångare erkände Israel 1922 i San Remo. Men i dagens situation delar Israel ansvaret för vissa områden på Västbanken med ett konkursbo, Palestinska Myndigheten. Det gäller nog för Sverige att inte förfalla till symbolpolitik.

 3. När FN erkände Israel erkände de en stat SOM REDAN FANNS! Det skapade ingen stat, det kan de inte även om Abbas tror det. Den judiska staten började utvecklas 50 år tidigare, och lyckades så väl att England illegalt lät enorma mängder araber invandra, mot Mandatreglerna som endast tillät judar at invandra, även om de andra som redan fanns där skulle skyddas. Mandatreglerna som är internationell lag fortfarande, FN tog över dem med hull och hår, säger tydligt

  Erkännandet har därmed gjorts av det historiska sammanhang det judiska folket har med landområdet kallat Palestina och grunderna för att återupprätta sitt nationella hem i det landet;

  länk

  Man kan ju se hur mycket Israel har gett utan att få ett dyft tillbaka, se hur stort ansvar Israel har tagit på länk

 4. Sempere och Ralph: Jag har inga sakliga invändningar mot era beskrivningar av historia och nuläge i Mellanöstern. Jag tillhör de gräsrötter inom S som följer debatten utan att äga egna detaljkunskaper. Det är stort att israelerna på drygt 60 år lyckats skapa en mångkulturell demokratisk stat med stabil ekonomi.

  Men även om ”Palestina” ursprungligen skapades för att utplåna Israel, så har dock Israel nu ett visst ansvar för Västbanken. I Area C bor idag omkring 300.000 israeler och 70.000 palestinier. Det är troligt att området småningom annekteras till Israel och att dess palestinier blir israeliska medborgare.

  I Area A och B är palestinierna i majoritet (96%). Det är troligt att de områdena får någon form av regionalt självstyre, som befrämjar utveckling av demokrati och mänskliga rättigheter, något som idag saknas på dessa områden.

  När FN 1948 erkände Israel, kom världspolitiken ifatt Koranen (Sura 5:20-21). Men därefter – Salomo framhåller att iver utan insikt är katastrof, att Gud bevarar den gudfruktige för all extremism.

  Om hälften av svenskt bistånd till MÖ fördelas till Israel, den andra hälften till olika palestinska organisationer, så får vi se vilken del som är effektivast. Det ligger i linje med svensk neutralitetspolitik och EUs principer om lokala lösningar.

  1. Sapere var namnet – i realiteten Lennart Eriksson: Om de palestinska arabernas ärliga avsikt hade varit att skapa en egen stat (till vid sidan av Jordanien), hade den staten säkerligen existerat vid det här laget. Avsikten är dock tyvärr att utplåna den judiska staten Israel. Till judarna tycks Sura 5:20-21 (i Bernströms översättning) säga bl. a. följande: ”Vänd inte tillbaka – då har ni förlorat allt!” Det är ett uttalande som förefaller värt att nogsamt begrunda/ta fasta på. – Israel har måhända ett visst ansvar, men kan omöjligen ha ett ansvar för att betala ersättning till palestinska arabiska terrorister och massmördare av judar. Inte Sveriges regering heller.

 5. EU var med vid undertecknande av Osloavtalet men läste det aldrig, ett avtal mellan två sidor, där det ingalunda står skrivet att Israel måste fullfölja varenda löfte även om palestinaaraberna inte gör ett dugg. De fick kontroll över land för första gången någonsin OM de slutade med terror och hatpropaganda, inget har hänt på 20 år. Terrorn fortsätter, http://israelisverige.blogspot.se/p/arabiska-attacker-mot-israeler.html

  Det är säreget, den enda grupp som konsekvent ägnar sig åt terror är den som belönas mest, bl.a. av Sverige. De länder som är fattigare, se https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2004rank.html Där är Västbanken nr 174, det fattigaste landet är på 228, men de fattigare än Västbanken terroriserar ju inga judar så de får inga bidrag.

  I höstas lovade arabvärlden att bidra med $100 miljoner i månaden till Abbas – knappt en dollar kom! Så Sverige måste ju ta över och visa vårt ansvar. Det är ju bara att sno skattepengarna, utan att fråga.

 6. Tack för fördjupning och breddning! Jag hittar inga direkta sakfel i din framställning (jfr Berndt Ekström: Har Israel rätt att existera och försvara sig?, 2013). Min invändning är mer pragmatisk. Är det i Israels intresse att den palestinska myndigheten faller ihop just nu? Om det är i Israels intresse att vinna tid för den ömtåliga uppgiften att anpassa ”Palestina” till en utveckling mot demokrati och mänskliga rättigheter, då är ett svenskt handtag inte alldeles fel.

  1. Bo, det finns många ”nivåer” och aspekter på denna problematik så klart. Du har säkert rätt i att det inte är i Israels intresse att PM konkursar just nu. Men jag tror å andra sidan inte att ”Palestina” i dess nuvarande skepnad någonsin kommer att anpassa sig till demokrati. ”Staten Palestina” måste nog ganska säkert anses vara ett projekt skapat med uteslutande syfte att utplåna Israel, ingenting annat. Det är tyvärr så jag ser på saken. Svenska handtag i den strävan måste vi kämpa emot. – Fast jag mottar givetvis med största glädje alla slags argument som talar för att jag har fel!

Kommentarer är stängda.