Den förmedlas av IDF:

Visst är allt Israels fel – i alla fall enligt Ship to Gaza, som fortfarande avser bryta blockaden.

Som du kan läsa i länken menar Ship to Gaza att ”varor som kryddor som Israel tidigare klassat som ”lyxvaror” nu tillåts in i Gaza” och implicerar att detta skulle vara ungefär allt. Men många fler varor tillåts som du kan se, nämligen det mesta som inte kan användas i Gazas angrepps- och utplåningskrig mot den judiska staten.

Samtidigt läser man i bilden ovan att Gaza bland annat exporterat 160 kg kryddor via Israel. Ville inte Gaza ha de kryddor som Israel enligt Ship to Gaza tillät dem att importera? Eller är det så att Ship to Gaza silar kryddor men sväljer om inte kameler, så kanoner.

Upprustningen av Gaza fortgår ju oförtrutet, så det är inte konstigt att Israel vill hindra detta, eller hur. Fast det tycks inte Ship to Gaza vilja, vad nu det kan bero på …

(I realiteten upprätthåller Israel en enligt folkrätten legal sjöblockad mot det fientliga territoriet Gaza, ingenting annat! Här har jag skrivit lite om detta.)