Dagens Nyheter på nätet visar här hur den palestinske presidenten till synes lämnar blod, antagligen för att det ska skickas vidare till hans blodsfränder i Gaza. Detta påminner mig om ett annat tillfälle när den AIDS-besmittade Yassir Arafat till synes också lämnade blod. Men det var får man hoppas bara – ytterligare – ett spel för gallerierna.

En annan bild visar hur ”släktingar till en dödad Hamas-anhängare sörjer”. Visst, de är säkert ledsna för att deras pappa har dött, men deras sorg är ett intet mot den sorg som Hamas avser vräka över judarna. Israel hade säkert inte behövt ta livet av deras pappa om inte han hade velat utplåna Israel. Det är det Hamas strävar efter. Israel vill inte utplåna någon eller något. Israel vill försvara rätten till sin existens, den som Hamas och alla deras anhängare vill förvägra dem. Så vem har anledning att gråta mest: judarna om Hamas får som de vill eller Hamas om Israel lyckas försvara sig?

Annars är allt som det brukar vara: FN och EU fördömer det israeliska ”övervåldet”. Men hur ska Israel försvara sig? Genom att skjuta egna Kassamraketer åt motsatt håll? Vad Israel vill uppnå är fred och säkerhet. Men problemet är att Hamas inte unnar Israel detta.

Det är problemet. Men vilken är lösningen?

Ett svar på ”Ny blodspillan”

Kommentarer är stängda.