Det står här att:

The barrage of rockets on southern Israeli communities continued on Friday afternoon with two Grad rockets being fired towards Ashdod from the Gaza Strip. The Iron Dome defense system intercepted one of the rockets, while the other exploded in the vicinity.

Israel har redan dessförinnan svarat på försök att attackera den judiska staten. IDF rapporterar. Igår rapporterade man så här:

A short while ago, in a joint IDF-ISA activity, an IAF aircraft targeted a terrorist affiliated with the Al-Aqsa Martyrs’ Brigades, as well as an additional terrorist in the northern Gaza Strip. These terrorists were both affiliated with a terrorist squad that intended to execute a terrorist attack against Israeli civilians and IDF soldiers via the western border. A direct hit was confirmed.

Som ett brev på posten rapporterar då DN och SvD följande:

Israeliska flygangrepp med raketer mot Gazaremsan har dödat tre människor. Ett dödsoffer var en civilperson som träffades av splitter från ett anfall mot ett utbildningsläger som Hamas har i staden Gaza, uppgav läkare natten till fredagen.

Attacken skadade 13 människor.

En raket som träffade en bil på en myllrande Gazagata dödade två personer på torsdagen. Enligt Israel var personerna i bilen på väg att angripa israeliska soldater och civila.

Det är visserligen svårt att följa med när mycket händer ofta. Det DN och SvD refererar till är händelser igår torsdag. Som IDF skriver var syftet igår att attackera terrorister. Finns ingen anledning att tro något annat. DN och SvD fokuserar dock tyvärr – och som vanligt – inte på syftet utan på att attacken kan ha drabbat ”civila”.

Jag tror att det i Gaza är svårt att se skillnad på civila och – ja vad då? Hamas-terroristerna har precis som alla andra terrorister där sannolikt ingen uniform, så det som källorna i Gaza – dvs. antagligen Hamas – påstår är civila kan mycket väl vara Hamas-terrorister.

Sammanfattningsvis kan man konstatera, att Israel återigen står under attack av entiteter som har som syfte att utplåna den judiska staten Israel. Och att svenska medias rapportering återigen fokuserar på annat än detta sinistra faktum.

Uppdatering 2011-12-10: JPost och Ynet rapporterar att attackerna mot Israel har fortsatt lördag morgon.

Länkar: JPost, Sveriges Radio.


Ett svar på ”Israel under attack – igen och igen och igen …”
  1. Värt att påminna om är, att Al Aqsa Brigades är moderata Abbas egna terrorister, som gärna får åka till Gaza, via Egypten för att ägna sig åt sin hobby därifrån, att mörda judar. Den ena var välkänd organisatör av massmord av judar. Stod kanske inte i TT:s telegram.

    En civilperson som är vid ett läger där Hamas tränar mord är långt ifrån en neutral passerande person, de heter normalt mänskliga sköldar.

Kommentarer är stängda.