Det har skrivits en del om den palestinska kaninen Assud som i ett barnprogram i Hamas’ TV-kanal nyligen uttalat att han avser förtära dem som skymfar Profeten. I aktuellt fall var det danskar som var föremål för hans aptit. Kort resumé med länk till TV-programmet finns här. Men enligt denna länk menar nu ansvarige för programmet att man ”förlorade kontrollen”. Det var i så fall inte det första program man förlorade kontrollen över. Tidigare var det en Musse Pigg-look-alike som tänkte ”äta judar”. Men det uttalandet ”ska inte tas ordagrant”, heter det i kommentaren. Nej, Hamas tänker nog inte förgöra Israel just genom att äta upp judarna, det stämmer säkert…

Många andra exempel finns på palestinska barnprogram där barnen pläderar för Israels våldsamma utplåning och deltar i krigiska lekar. Bläddra lite här så förstår du vad jag menar.

Så även om varulvskaninen denna gång fick ”äta upp” vad han sade, vilar hans förbannelse ännu tungt över Gaza. Ämnet lämpar sig egentligen inte för skämtsamma kommentarer, men Wallace och Gromit borde snart ingripa, eller hur!