Dagen före Kristallnatten når oss dessa nyheter från Jerusalem. Det är en arabisk familj som blivit vräkt. Enligt Haaretz fanns det bland andra också en svensk ”vänsteraktivist” i huset.

Kanske var det dålig timing av israeliska myndigheter att genomföra denna åtgärd just idag – eller också en misstänkt bra timing av massmedia att rapportera om det just nu, på 70-årsdagen bland annat av nazistiska vandaliseringar av judiska bostäder i Tyskland.

Det är ju många araber som illegalt bosatt sig i Jerusalem under årens lopp. Men den israeliska bosättningen Ariel ligger exempelvis däremot på mark som hederligt inköpts, så som redan Abraham gjorde. Och nog får väl araber bo i Israel, lika väl som judar borde få bo i resten av ”Palestina”. Men det senare verkar vara förbjudet.

Här är en bild på vad som mer hände i Stortyskland den 9-10 november 1938. Det är synagogan i Graz, Österrike, som brinner. Där fick inga judar finnas heller …

Synagogan i Graz år 1938

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

3 svar på ”En illegal arabisk bosättning?”
 1. Man har nu uppdaterat Peace Now rapporten och andelen privat palestinsk mark i Ariel har ändrats med några få procent. Förövrigt betyder ju inte ”state land” att det är Israel som äger marken och att det är fritt fram att bygga bosättningar. Du får se hela bilden. Utan en stabil och livsduglig Palestinsk stat kommer det ALDRIG att bli fred i Mellan Östern. Fortsätter Israel så här så kan man glömma drömmen om en judisk stat, utan det kommer tillslut bli en binationell stat med enorma problem.

  För mer om rapporten se; http://www.iht.com/articles/2007/03/14/africa/web-0314israel.php

 2. Julius, jag har hämtat uppgiften om Ariel härifrån:

  http://fredimellanostern.wordpress.com/2008/11/03/debattartikel/

  Där står följande: ”Organisationen Peace Now släppte för två år sen en rapport som fick stora rubriker världen över. Där sades exempelvis att 35,1% av Ariel byggts på privat arabisk mark, liksom hela 86,4% av Maale Adumim. De hade väldigt fel, eftersom de räknade all statlig mark som privat arabisk. Rubrikerna världen över var obefintliga när Peace Now korrigerade siffran för Maale Adumim till 0,5%. Ariel är byggt på mark som köptes från byn Hares 1977.”

  /Lennart

 3. Jag upplever dig lite förvirrad och inte speciellt sakkunnig när det gäller frågor kring Palestina/Israelkonflikten.

  I ovanstående inlägg uppger du att Ariel ligger på mark som hederligt köpts av Israeler. Antingen ljuger du eller så har du inte kollat upp dina uppgifter tillräckligt bra. Marken (bosättningen Ariel) är till 35% privat ägd av palestinier, och en bråkdel av judiska bosättare. ENDAST 1,26% av den totala bosättningsmarken på den ockuperade West Banken ägs av bosättare, enligt information från ”the civil administration of Israel”.
  Sen att ta upp argumentet om ”araber” i Israel. Att du överhuvudtaget kan med. Dessa ”araber” har ju bott där i hundratals år, och äger marken dem befinner sig på.

Kommentarer är stängda.