Se här hur blommor och godis utdelas i Gaza för att fira ännu en död jude, denna gång mördad i Dimona!

Godis

Låt oss hoppas att de palestinska araberna i stället för att hylla mördare, jihad och Israels utplåning, någon gång ska finna det meningsfullt att fira fred med Israel samt demokrati, frihet och välstånd i sitt eget land.

7 svar på ”Glädje i Gaza idag!”
  1. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    Eva:
    Transjordanien har aldrig varit en del av Palestina. Britterna kallade hela sin del av Ottomanska riket för Palestina-mandatet. Men varken israel eller palestinierna har någonsin gjort anspråk på jordanien i delningsplanen. Aldrig tidigare har jordanien kallats för palestina.

    Araberna erbjöd judarna samexistens i en palestinsk stat. Israel utropades som en gränslös stat, så Israel har aldrig erkänt någon tvåstatslösning.
    Araber är inte en religion det är ett folkslag. Muslimer erkänner kristna och judar som vantrogna (till skillnad från otrogna) och i Iran erkänns även zoroastriker som vantrogna och i pakistan erkänns sihker som vantrogna. Det bor judar i alla arabländer.

  2. [Denne kommentators kommentar på denna blogg den 14 januari 2009: ”Nej jag anser inte att Israel har rätt att existera.” /Sapere Aude]

    Lennart:
    Men nu har du ju glömt bort din egen argumentation. Anledningen till att judar flyttat från de andra arabstaterna är ju för att folk där har förknippat dem med Israels förtryck av araberna. Alltså är det med din logik från Gaza-massakern Israels fel att judarna förtryckts i arabstaterna.
    Dessutom finns det judar i Jordanien. Det enda arabland som någonsin har gjort sig av med alla judar är Tunisien som utvisade alla judar 1967 (varav de flesta inte ens var sionister). Men även där finns det judar idag. I alla arabländer lever judar som fullvärdiga medborgare. Det muslimska land som är mest noggrant med att skydda den judiska befolkningen är Iran.

    I Israel är araberna andra gradens medborgare. Deras partier får bara ställa upp i val om de inte motsäger sig en religiös judisk stat, och de enda två arabiska partierna i Knesset uteslöts nyligen och får inte ställa upp i valet, eftersom de ansågs (mot sitt nekande) inte vara för en religiös stat.

    Vad gäller folkfrågan så VAR judarna araber och deras egen historia gör gällande att de tog över landet genom folkmord.

  3. så länge det finns terrorister idag av samma släkt som har mördat folke bernadotter som kommer det aldrig att vara fred,.,.,.

  4. Jordanien fick 80% av Israel mandatet. Resten delades mellan araber och israel, så judarna fick ungefär 10%. Israel accepterade en 2 statslösning. 5 arabstater anföll Israel, inte för att skapa en palestinsk stat, men för att driva bort alla judar.
    I Israel bor 1 miljoner araber. Tillfrågade bor de flesta hellre under Israel. När Jordan skapades fick inga judar bo där och inte nu heller. Det araberna som inte accepterar andra religioner i sina länder, inte tvärtom. All judisk mark anses vara acckuperad. Muhammed sa att det inte finns rum för en annan religion på arabhalvön och massakerade 2 judiska bosättningar.

  5. TILL Christoffer.

    Det verkar som om du inte erkänner Israels rätt att existera. Det fanns även före Israels tillkomst både judar och araber i Palestina, och judarna hade varit där längst, araberna kom sen. Så frågan är egentligen i evighetens synvinkel vem som ockuperat vem? Att området inte skulle vara judarnas, utan ”ett annat folks land” kan i vart fall historiskt sett inte vara riktigt. – Sedan frågar jag mig varför det egentligen är så viktigt? Varför kan man inte leva tillsammans oavsett om man är jude eller arab eller något annat? Det funkar i Israel, men inte i Jordanien t.ex., för där finns inga judar – längre.

    /Lennart

  6. fira fred med den ockupationsmakt som tar ditt land, river ditt hus, skjuter dina barn och som har förnedrad dig, dina föräldrar, dina farföräldrar osv.

    Varför är svenskar så naiva och inte förstår att det alltid är rätt att kämpa mot en ockupationsmakt, och man skulle nästan säga en plikt. Sålänge det finns en religiös judisk stat i mellanöstern på ett annat folks land så kommer det inte bli fred. Vi har 60 års bevis för det.

Kommentarer är stängda.