Jag lyfter upp denna kommentar till ett tidigare inlägg, som en egen ”gästbloggning”. Jag har ännu inte närmare satt mig in i frågan, men den som har det får gärna komma med synpunkter.

Durban I var en katastrof, så mycket har jag klart för mig, och jag konstaterar att både Lars Gustafsson och Benny Morris, vilkas omdömen man bör ta på allvar, enligt vad som nedan framgår anser att tvåan inte lär bli så mycket bättre. Så om du vill skriva på för en bojkott, finns länken nedan.

(Beklagar att språket nedan inte är ”ärans och hjältarnas”, men kanske begripligt ändå …)

14. Oktober 2008

PRESS RELEASE
Petition: “Boycott Durban 2!”

Nearly seven years ago, the, UN World Conference against Racism met in Durban South Africa. The official aim of the event was the public recognition of slavery and colonialism as crimes. However, the conference mutated into an upright tribunal against Israel and its right to exist as well as defense for unfree states and dictators. Now, the United Nations plans a Durban Review Conference to take place in April 2009. A group of intellectuals urges European governments to call off their participation in this event/conference.

Recently, French novelist and essayist, Pascal Bruckner has already called to boycott the Durban Review Conference. “Anti-Semitism has become an ideology of the totalitarian movements in the UN, which they use for their own goals”, Bruckner explains his appeal. “Dictators and notorious semi-dictators abuse democratic language and instrumentalize legal standards, bringing them against democracies, without ever questioning themselves. Bruckner says that a “new inquisition” has emerged, using the term “religious slander to oppress any expression of doubt, especially in Muslim countries.” The Antiracism defended by the despots serves “to justify the very same things against which it was originally devised: oppression, prejudice and inequality”.

More than 30 journalists, authors, scientists and artists, In Europe, the United States and the Middle East have joined Bruckner’s petition, among them: Lars Gustafsson, Jeffrey Herf, Benny Morris, Peter Schneider, Seyran Ates, Necla Kelek, Matthias Künzel, Sharon Adler and Ralph Giordano. They call the European Union member states, and especially Germany, to boycott the “Durban 2” Conference and to push forward a comprehensive reform of the UN Human Rights Council.

For the initiators and supporters of the petition, the aim is democratization, secularization and universal protection of human rights against the pretended cultural-pluralism, which boils down to defending Islamic Shari’a against individual freedom. The Durban follow-up conference is diametrically opposed to this goal. Additionally, there is a fear of a renewed demonization of Israel, which democrats must confront determinedly. Anti-Semitism goes hand and hand with the support for dictatorships, such as in Iran and Saudi Arabia.

Instead of supporting the “Durban 2” conference, it is time to return to the spirit of the Universal Declaration of Human Rights. Therefore, we call for a deep reform of the UN Human Rights Commission, which becomes more and more a forum for diffusion of Anti-Semitism, misogyny and unfreedom.

The initiators and supporters of the appeal hope that it will receive wide support. The petition will be delivered to the German government and to the governments of other EU countries on March 12th, 2009 and needs as many signatures as possible by this date.

Nasrin Amirsedghi, Author
Thomas von der Osten-Sacken, Director „Wadi e.V.“
Alex Feuerherdt, Journalist

The further signatories
Please find and sign the petition online, in English, French, Persian (Farsi) and German at http://boycottdurban2.wordpress.com

Om du vill se vilka som har skrivit på, kan du besöka denna länk. Bland andra celebriteter finner man då till exempel Björn Ulvaeus …

***

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

2 svar på ”Bojkotta Durban II”
 1. Först Durban 2:
  http://mordhotadmuslima.110mb.com/Boycott_Durban_II.html

  http://mordhotadmuslima.110mb.com/Durban_2_demonisera_och_radikalisera.htm
  – – – – – – – –

  At the homepage MURDER-THREATENED-MUSLIMA, insight is given into how the judicial system can work in Sweden in the year of Our Lord 2008. How many similar, equally maltreated, equally manipulated legal cases must there exist, that are drowning in the black hole of silence and indifference, unnoticed and uncommented.
  – – – – –
  På hemsidan MORDHOTADMUSLIMA erhålles en utmärkt möjlighet i att få inblick i hur rättsväsendet kan fungera i Sverige i herrens år 2008. Hur många likartade, lika illa, lika manipulativt behandlade rättsärenden måste det inte finnas, som ouppmärksammade och okommenterade drunknar i tystnadens och likgiltighetens svarta hål?

  Det här redovisade speciella rättsärendet åskådliggör hur ett murket och anfrätt rättsväsende ej als förmår leva upp till stolta löften och utfästelser om att vara en oväldig aktör i demokratiens tjänst med någon liten respekt för och omtanke om de individer, som det utsätter för allahanda allvarliga, ej sällan både rättsvidriga och destruktiva påföljder.
  – – – – –

  I MORGON KAN DET VARA DIN (O)TUR ATT FÅ BLI UTVALD TILL RÅNOFFER!

  Minns någon den MORDHOTADE MUSLIMAN som var på tapeten för ett halvår sedan? Inte? – Jo, det var hon, som med avsikt att tillskansa sig pengar, sanningslöst och uppsåtligen beskyllde en 73-årig svensk pensionär för att ha hotat att döda henne. Hon är fortfarande i livet, men ej mera mordhotad. Numera är hon förolämpad, om man skall tro hennes gode vän kriminalkommissarien. Hon är förolämpad över att inte vara MORDHOTAD, ty därför går hon miste om det ursprungligen begärda skadeståndet på 50.000. Som förolämpad har hon av kriminalkommissarien bara blivit lovad att få ut 10.000 av den idag 74-årige pensionären.
  .
  Oansvarigt och illasinnat har det framkastats en misstanke om att hon kanske till och med samarbetar med kriminalkommissarien beträffande skadeståndet — men i så fall ligger hon pyrt till — då får hon bara 3.333 fattiga kronor, dvs hälften av vad kriminalkommissarien skall ha, ty enligt sharia är hon som alla vet bara hälften värd som människa. Som kvinna har det sina klara nackdelar att ha underkastat sig den himmelska supertomten ALLAH.
  .
  Den ondsinte gärningsmannen har anmält allahs ljuva dotter för falsk angivelse enl brottsbalken 15 kap 7 §, men hennes gode vän kriminalkommissarien hävdar med en dåres ihärdighet, att det inte går att visa, att hon någonsin vare sig har anmält eller angivit någon för att ha dödshotat henne. Kanske har kriminalkommissarien råkat ut för en hårddiskkrasch eller så är det bara en propp?
  .
  Man frågar sig om polis och åklagare har mandat på och kapacitet att styra och ställa med verkligheten efter eget skön? Är verkligheten verklig eller är den blott en illusion av typ Matrix? Har polisen verklighetsanknytning? Brottsuppklaringsprocenten 6% tyder på allvarliga brister i polisens kontakt med verkligheten. Har Svensk Polis kanske hyrt in Keystone Cops Corp. för att att sköta bovjakten? Är detta förklaringen till underskotter på 780 miljoner. Polisens (blås)moral är dock hög: maximalt antal utandningsprov, skickligt kombinerat med minimalt antal haffade rattfyllon. Varje haffat rattfylllo tär otillbörligt på otillräckliga personalresurser. Färre antal tagna bovar ger mindre pappersexercis – till gagn för skogen, medan fler tagna bovar skulle öka CO2-utsläppen i allarmerande grad. När förmodas alla vi personer med sk svensk bakgrund (vi lär visst vara ca 7,5 miljoner), som pröjsar för SnutDagis, för gott förlora all tilltro till polismakten, som nu för tiden endast med nöd upprätthåller allmän ordning och säkerhet. Skall vi tvingas börja söka stöd hos kriminella nätverk?

  Den fantasilöse gärningsmannen, som inte har tagit intryck av matrixmyten, har anmält den fd MORDHOTADE MUSLIMANs kriminalkommissarie till JK, JO och till hela Sveriges Rikspolischef Benke Svensson för brist på oväld samt för att vara korrupt och möjligen också syssla med ekonomiska oegentligheter. Gärningsmannen, som allt mera börjar påminna om en otrevlig, rättshaverisk typ; anser att i detta fallet är frånvaro av diskretion en hederssak. (- vad var det för ett konstigt ord han använde, ’rättshaverisk’? – vad betyder det? — för info, klicka http://tinyurl.com/6nnswr)

  Hursomhelst, den tidigare MORDHOTADE MUSLIMAN, lär vara på väg till en oväldig svensk tingsrätt för att få utdömt sitt som hon tycker alldeles för låga skadestånd.
  – Har man uppoffrat sig och rest ända hit till Nya Sverige enkom för att berika landets trista kultur, så är man Insha’Allah förtjänt av ett generösare bemötande!
  .
  Tag del av den senaste utvecklingen av ärendet, som fått dansa en lustiger dans, först hos polisen, och sedan nu inför offentligheten; antingen googla MORDHOTADMUSLIMA eller klicka http://mordhotadmuslima.110mb.com.
  Hemsidan utökas kontinuerligt! Ny, förbättrad version (Ver. 2.21) från 4 dec.
  – – – – –
  Skicka gärna länken vidare! http://tinyurl.com/6jshot

Kommentarer är stängda.